איך כדאי לקרר?

18 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אחרי שעפרי כבר שיתף אתכם בתקיעות של הצ'ילר שלנו, אני שוקל איך לקרר? איזה מתקנן קירור כדאי?

האם כדאי להשתמש בצ'ילר זרימה נגדית למרות שאנחנו לא מסוגלים לראות מה קורה בתוכו? או אם משהו נתקע לנו בתוך הצינור?

או האם כדאי לקרר בצ'ילר טבול? מקרר לאט יותר, אבל בצורה מבוקרת תחת השגחת עינינו...

אז בבקשה, טיעונים לכאן או לכאן

ועדיף מתוך הניסיון האישי שלכם ולא רק מתוך כתבות או פורומים....

 


If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מנסיון: אני מקרר בזרימה נגדית. משתמש במשאבה שמאפשרת צירקולציה של תירוש רותח לפני התחלת הקירור ללחיטוי הצילר.

הקירור מהיר מאוד ומגיע לרמות טמפ' מתאימות להוספת שמרים בקלות.

חייב לציין שהצילר שבנית פולט חום גם לסביבה ולא רק למי הקרור היות ובנוי מצינור נחושת חיצוני בנוסף לצינור הפנימי.

אחרי הניסוי שעשיתי עם משאבה ממכונת כביסה ישנה אני חושב שאין יותר לאף אחד תירוץ שמשאבה יקרה ולא זמינה.

לסיכום, מרוצה מאוד.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צ'ילר טבול מקרר לאט יותר?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התשובה איננה "כן" התשובה היא "בהחלט"

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

+1 

אפילו עם סירקולציה של התירוש תוך כדי קירור (בצ'ילר טבול)

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה זה בדקות לב'ץ של 20 ליטר?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הזמן לא רלבנטי בזרימה נגדית מסיבה פשוטה, הזמן נגזר מהמשך הדרוש לנפח הבאץ לזרום דרך הצ'ילר ולא מטמפ' התירוש. לא מזרימים את התירוש פעמיים. הוא נכנס לצ'ילר קרוב ל- 100 מעלות ויוצא בטמפ' 25 מעלות. במקרה שלי, 25 ליטר עוברים בצ'ילר בערך בתוך 10 דקות. (מזכיר שוב, המערכת שלי מונעת בשתי משאבות ולא גרביטציה)

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

מאחר ואין לי צ'ילר מושקע כמו לאיזי, לוקח 20 דקות להוריד 20 ליטר תירוש ל40 מעלות ( מבצע סירקולציה של התירוש חזרה לסיר)

משהו כמו 50 ליטר מי ברז בטמפ 30 מעלות.

 

מתחת ל 40 מעלות העסק ניהיה איטי להחריד

 

OFF TOPIC

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975635,00.html

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, מציע לסגל קריאה ביקורתית של העיתונות הישראלית. מי כתב את הכתבה??? אני חושב שאני יודע, עוד כתבה מושתלת.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי

 

אתה מדבר על הצ'ילר הטבול שלך?

 

ניסיתי פעם עם שניים? כשהקדם צ'ילר טבול במי קרח עם מלח?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

לא, נתתי תוצאות עם CFC.

 

לא נסיתי להשתמש ב פרה צ'ילר , ממה שהתרשמתי השיפור זניח, צריך להזרים את מי קרח ישירות בצינור כדי לקבל שיפור משמעותי. 

 

 
דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עם סיקולציה וצ'ילר טבול אני מגיע ל 40 מעלות ב 7-10 דקות בבאטש של 20 ליטר.

משם אני עובר למים מקוררים שגם הם מוזרמים בסירולציה במקום מים מהברז.

הפטנט זה להזרים את התירוש החוזר על הצינורות של הצ'ילר לא רק לגרם לסירקולציה/whirlpool.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

40 זה מאוד גבוה

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

הלכתי ליום אחד של טיול וכל כך הרבה תגובות?

אז רגע, אני רוצה להבין כמה דברים.

איזי: אתה מזרים בצילר זרימה נגדית מים ממערכת סגורה (מקוררת?) או פשוט מים מהברז?

דני: לא הבנתי אם בסופו של דבר אתה משתמש בצילר טבול? ואם כן, אז אתה פשוט מזרים מים מהברז, ורק אז מים קרים?

כרגע שניכם מתארים שיטות שונות שכן עובדות לכל אחד ממכם

If you don't stand for something

You will fall from anything

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, אני מקרר בעזרת מים מהברז עד 40 מעלות. כשהתירוש מגיע ל +/- 40 מעלות אני מנתק את הצינורות של הברז ומזרים מים מקוררים (המים בסביביות 3 מעלות) בעזרת משאבת אקוריום וכך אני מגיע לטמפרטורה המתוכננת.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אצלי היה לוקח פי 3 זמן בשיטה דומה, אבל לא הקפדתי להזרים חזרה על הצינורות

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, לא הבנתי, למה הכוונה להזרים חזרה על הצינורות. 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כדי לשפר את הנצילות של צ'ילר טבול נהוג לבצע סירקולציה של התירוש תוך כדי הזרמת המים.

את התירוש שחוזר לסיר עדיף להזרים על צינורות הצ'ילר.

http://www.mrmalty.com/chiller.php

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אה, זה אני מכיר.