האם ניתן להשתמש במיכלי נירוסטה של יין לבישול בירה?
אם מדובר על התססה - אין בעיה, אבל אם מדובר על בישול, מה גזר הדין? עומד בחום?
האם ניתן להשתמש במיכלי נירוסטה של יין לבישול בירה?
אם מדובר על התססה - אין בעיה, אבל אם מדובר על בישול, מה גזר הדין? עומד בחום?
פששש, מושקע.
תודה!
המיכלים טובים לבישול בחשמל. לא מתאימים לבישול על גז. הסיבה פשוטה, חימום לא אחיד יגרום לעיוות המיכלים בנוסף, מחזורי החימום/קירור יגרמו לתפרים בבסיס המיכל להתפרק.
מה שבטוח הוא שהם יפים מאוד ונותנים למבשלה לוק של מיליון דולר.
סיינט
תודה. זה מה שחשבתי. האם תוספת של "פלטה" או רשת, לפיזור אחיד יותר של החום בתחתית המיכל, יכולה לפתור את עניין ה"הוט ספוטס" שנוצר בחימום עם גז?
אתה מתכוון לפלטה עבה מתחת למיכל? אולי, אבל תפסיד המון חום ויהיה קשה מאוד להגיע לרתיחה. זאת מהסיבה שקשה מאוד להבטיח מגע מושלם בין תחתית המיכל לפלטה.
אם המיכלים לא עולים כסף, הייתי מנסה. לא הייתי משלם עבורם.
בהחלט אבל לא ברור לי איך לבצע את החיבור. אם לא תזיז את הסיר אז אתה לא חייב לחבר. רצוי שהפלטה תהיה עגולה, בעובי של כ5 סמ
בכל אופן תוודא שהסיר הוא בעל דופן של מינימום 1.5 ממ.
סיינט
בזמנו שאלתי את הבחור מהלינק על בישול בגז במיכלים האלו, לדעתו אין שום בעיה.
למרות זאת הייתי משתמש בחשמל , ניתן לייצר כף חשמלית בכל מידה וצורה, בלי צורך לקדוח במיכל.
רועי,
כאן אני מאמין שהוא טועה. מאוד לא מומלץ לשים סיר דק על אש אלה אם הדופן עבה.
סיינט
מסכים, לא יצא לי לראות את המיכלים.
חשבתי על הפתרון הזה ואולי הוא ההגיוני, זכור לי פה שירשור שעוסק בעלות הקטנה יותר בשימוש בחשמל לעומת גפ"מ.
נראה מה יתגלגל הלאה. מקסימום, נשנה את שיטת הבישול ;-)
גל,
שמת ידך על סירים? מה הנפח? אני היתי כבר בסאט הזה, ז"א השגתי סיר דומה, תחתית דקה ולא שטוחה - אין מה לדבר על גז.בסוף קניתי גוף חימום כפול למיחם 2600+400 W ש"ח 150, קדוח אצל מסגר ש"ח 20, להוסיף הגבהה למטה, מפסקים וחיוות ממיחם ישן ויש לך סיר ב*ז, רק צריך לדאוג לנקודת חשמל חזקה מספיק ואם אין אז גוף חימום קטן יותר יספיק גם
חשמל בסופו של דבר יותר זול מגז והוא גם זמין תמיד ולא צריך לדאוג שיגמר לך בלון.
אלון
בדרך לשים ידי :)
חשמל לא אמורה להיות בבעיה, יש תלת פאזה. איך עניין הרתיחה? מגיע בקלות?
תלוי בנפח ובהספק גוף החימום. ממה שאני ראיתי אצל אלון זה נהדר. האמת היא שאני אישית מתכוון להסב את המבשלה שלי מגז לחשמל כבר בימים הקרובים.
once you go elec you can't go back!
אחרי כל העבודה והכסף שהושקע? מה רע לך בגז?
א. תודה על הדאגה, אני לא מבשל בירה כדי לחסוך כסף או כדי להרוויח כסף
ב. גז יקר מחשמל
ג. גז כבד מחשמל
ד. קל יותר לבקר מערכת חשמלית
ה. עד שלא ראיתי לא האמנתי.
ו. מדובר בשינוי מינורי במבשלה
ז. משהו מעוניין בשני בוערים במצב כמו חדש מרופא?
היית קונה מכונית משומשת מעו"ד?
אני, לא הייתי קונה. גם הרבה פחות מזה לא הייתי קונה.
אני מעוניין! בחינם כי אתה לא מבשל בירה כדי לחסוך או להרוויח.
תתיחס לזה כתרומה לכנסייה.
אני אדבר איתך כשאני אחזור,
סיינט
אני יקח את הבוערים + הסטנד היפה שלהם ובתמורה ישלם את חשבון החשמל שלך למשך שנה.
כבר מזמן הבנתי שאני לא הנשמה "הטובה" היחידה כאן.
זומם על 100 ליטר....
תודה רועי, הקובץ שימושי מאוד.
קצת פרקטיקה.
בחישובי חשמל צריך לקחת בחשבון שהמתח שחברת חשמל מספקת משתנה מיום ליום ויכול להיות לפעמים 210 וולט, ולפעמים 240 (ההיתחייבות של חח"י זה 220 +/- 10%).
בצד הפרקטי של העניין; אלמנט חשמלי שהספקו הנקוב 2,200 ואט במתח נומילי של 220 וולט, צורך 10 אמפר במתח הנקוב. במתח של 240 וולט הוא צורך כמעט 11 אמפר, ובמתח של 210 וולט יספק 2,000 ואט בלבד וזמן החימום יתארך ב 10%.
גם שימוש בכבלי חשמל ארוכים או לא אופטמליים גורם להפסדי הספק ממשיים וגורם לירידה במהירות החימום.
בעיקרון מי שמבשל 5 גלון (מתחיל ב 30 ליטר מים) ומשתמש בנקודת חשמל רגילה (16A), צריך להתכונן לזמן עד לרתיחה של לפחות שעה (כ-70 דקות עם גוף חימום בערק נקוב של 2,800W).
¢2
ראשית תודה,
אבל עוד שאלה בצד הפרקטי:
מבחינת זמנים: אני מבין שזה מאוד דומה לחימום אותה הכמות על מבער גז מוסדי עם וסת גדול,
השאלה מבחינת עלויות ההנחה פה שגז יותר יקר מחשמל,
האם באמת גז יקר יותר מחשמל?
מבחינת הזמנים זה ממש לא דומה , אני מחמם 20 ליטר מים למאש בקצת יותר מ10 דקות, הכל תלוי בהספק בוער הגז / גוף החימום.
להלן הסבר וחישוב שהעתקתי מדיון שהתקיים בפורום חשמל ותאורה.
"להלן חישוב נטו לעלות ייצור של 1kw באמצעות גפ"מ (LPG) לעומת חשמל:
כידוע: 1kw = 860.4kcal
ערך היסק עליון של הגפ"מ הינו: 1kg LPG= (כלומר ב 1kg גפ"מ יש אנרגיה של 11300 kcal )
נובע ש: 1kw =0.0819 kg LPG
כמו כן ידוע ש: ₪ 1m3 LPG = 2.35 kg LPG = 20
ולכן נובע ש: 1kg LPG = 8.50
₪ 1kw = 0.69 באמצעות גפ"מ
לעומת
₪1kw = 0.5 באמצעות חשמל"
ארז.
גם צריך לקחת בחשבון שבחשמל הנצילות היא קרובה ל 95% ובגז זה מספר דמיוני, כך שההפרש גדול יותר (אך עדיין זניח).
אולי בתאוריה
אבל במעשי יש לי סיר של 30 ליטר עם גוף חימום של 2000 וואט.
אני מחמם מי ברז ל70 מעלות בפחות מחצי שעה. ואחר כך את התירוש לרתיחה גם בפחות מ 30 דקות.
אבי