היום ביקבקתי בירת חיטה שבישלתי בשבוע שעבר ושוב כמות הבקבוקים הייתה קטנה מאד.
אני לא גם לא מבין איך לאנשים אחרים יוצא יותר כי ככה:
אני מתחיל עם 20 ליטר מים
-במאש טון אני מעבד כ-5 ליטר מים (5 ק''ג גרעינים סופגים כ 5 ליטר וגם תמיד נשאר כ ליטר בסוף)
-בבישול מתאדה כ 1-2 ליטר
-כשאני מעביר את התירוש מהסיר למיכל תסיסה אני לא שופך את השאריות שזה עוד כ-1 ליטר
-בהעברה ממיכל התסיסה לביקבוק אני דואג לא להעביר את השאריות של השמרים בסוף...עוד כ 2 ליטר
סה''כ 10 ליטר הלכו להם לפח בתהליך!!
בנוסף תמיד ריכוז האלכוהול בבירות שלי מאד גבוה והחיטה שביקבקתי היום בכלל הOG היה 1.070
מה שמביא אותי למסקנה שאולי אני צריך להוסיף יותר מים בשלב השטיפה או המאש...מה אתם אומרים על זה?