שוב ביקבקתי רק 16 בקבוקים

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היום ביקבקתי בירת חיטה שבישלתי בשבוע שעבר ושוב כמות הבקבוקים הייתה קטנה מאד.

אני לא גם לא מבין איך לאנשים אחרים יוצא יותר כי ככה:

אני מתחיל עם 20 ליטר מים

-במאש טון אני מעבד כ-5 ליטר מים (5 ק''ג גרעינים סופגים כ 5 ליטר וגם תמיד נשאר כ ליטר בסוף)

-בבישול מתאדה כ 1-2 ליטר

-כשאני מעביר את התירוש מהסיר למיכל תסיסה אני לא שופך את השאריות שזה עוד כ-1 ליטר

-בהעברה ממיכל התסיסה לביקבוק אני דואג לא להעביר את השאריות של השמרים בסוף...עוד כ 2 ליטר

סה''כ 10 ליטר הלכו להם לפח בתהליך!!

 

בנוסף תמיד ריכוז האלכוהול בבירות שלי מאד גבוה והחיטה שביקבקתי היום בכלל הOG היה 1.070

מה שמביא אותי למסקנה שאולי אני צריך להוסיף יותר מים בשלב השטיפה או המאש...מה אתם אומרים על זה?

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אם אתה רוצה לצאת עם 20 ליטר תירוש אתה לא יכול להתחיל עם 20 ליטר מים...

אתה בעצמך אמרת והצבעת איפה אתה מאבד תירוש שנשאר ולא חוזר...

תיקח את כל המקומות שבהם אתה מאבד את התירוש תחבר אותם ותוסיף אותם לחישובים של כמויות המים שלפני. ולבסוף תצא עם כמוית נכונות...

אמרת ש10 ליטר הולכים לך לפח אז תוסיף אותם מההתחלה לחישובים שלך למאש ולספארג' או אולי אפילו ישירות לסיר רתיחה עם כל התהליך של המאש והלאוטרינג עובד לך כמו שאתה רוצה.

בנוסף היחס בין ליטר מים לקילו גרעינים במאש לפי מה שאני יודע עומד על בין 2-2.5 ליטר ל4 ליטר לקילו גרעינים שלרוב ב20 ליטר זה יוצא משהו בין 12-17 ליטר במאש ומגיע גם בכיף ל20-21 לבירות עם סה"כ משקל גרעינים גבוה מ6-7 ק"ג...

יש לך גם בפורום מחשבון מים למאש ולספארג'.

שנהוג שמי הספארג' שווים לכמות המים שעשית איתם את המאש.

מקווה שעזרתי!

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

כן, אתה חושב שלפי הצפיפות אני יכול להוסיף עוד מים בספארג'?...אני יודע שאפשר לקחת דגימות צפיפות תטך כדי תהליך השטיפה עד שיוצא מהברז 1.005 אבל זה נראה לי קצת מסורבל

בכמה ליטר מים בדרך כלל משתמשים ל 5 קילו גרעינים?

אני איכשהו חשבתי שכשאומרים בצ' 20 ליטר אז זה 20 ליטר מהתחלה...

גם לא היבנתי למה התכוונת 4 ליטר מים לקילו גרעינים...אתה רוצה להגיד על כל קילו יכול להיספג 4 ליטר מים? זה לא קצת יותר מדי?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ז'אן, נראה לי שאתה צריך לקחת את הספר "How To Brew " ולעשות הרבה שעורי בית לפני הבישול הבא.

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

או להצטרף לבישול של מי שעושה באץ' ספארג'

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני אשמח מאד להצטרף לבישול...אפילו אשתוף סירים :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

דווקה קראתי אותו :-) כנראה שלא היבנתי עד הסוף

בכל אופן, לפי התשובות, נראה שבבישול הבא צריך יותר מים

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

כמה דברים, א' אם אתה מאיפשהוא מאזור השרון חדרה משהו כזה דבר איתי אני אף פעם לא אתנגד לאורחים.

במיוחד אם הם מציעים לשתוף סירים :) סתם.

התכוונתי שעל כל ק"ג של גרעינים צריך להוסיף לפי החלטה כזאת או אחרת בין 2-4 ליטר של מים ז"א שאם יש לך 5 ק"ג של גרעינים אז אתה יכול לשחק בין יחס של 2 ליטר ל4 ליטר של נפח המאש ז"א שתצא בין 10 ל20 ליטר במאש עצמו.

יש סיבות ויתרונות וחסרונות לכל מה שתבחר תלוי במה אתה רוצה להשיג.

ובאמת תנסה לקרוא יותר לעומק את how to brew של פאלמר אם אתה לא מצליח להבין אותו תנסה לתרגם אותו לעברית זה עוזר להבין את זה טיפה יותר טוב.

 

 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אז זהו נראה לי עליתי עכשיו על הבעיה. כשאתה אומר 10-20 ליטר מאש

אתה מתכוון עם הספארג' או בלי? כי אני עושה 8 ליטר בהתחלה, נותן לזה שעה ואז שוטף עם עוד 12 ליטר מים

אולי אתה תכוון 10-20 ליטר רק במאש בהתחלה לפני השתיפה נכון?

כי גם לפי הצפיפות ראיתי שקצת יותר מדיי צפוף  

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

עכשיו הבנת.

אבל עדיין לא הבנתי את גודל הציוד שיש לך (סירים, מאש טאן וכו').

ככה או ככה נראה לי שנעשה את הבישול הבא במשותף, אצלי או אצלך, מה שיצא קודם.

אחרי הכל, באר שבע זו עיר קטנה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

וואלה אחי מתאים מה גם שלא יצא לי לבשל בשישי הזה אז יש לי גרעינים, שמרים וכישות במקרר שמחכים להם לבישול, וגם את הצ'ילר החדש שצריך לנסות.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשות. לא כישות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אצלי זה כישות :-)

סתם...תודה על התיקון

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

JEAN, אני אתייחס לשאלותיך בתחילת השירשור, לא קראתי את התגובות, פשוט כי אין לי סבלנות. רציתי להגיד לך שאתה צריך להבין שאתה לא יודע לבשל בירה. אתה חייב ללמוד לפני שאתה ניגש לסיר הבישול. בישלו בירה לא לומדים בפורומים, יש ספרים מצויינים (באנגלית) והכי טוב להתחיל בקורסים קצרים (כמו למשל של גדי). גם הצטרפות למבשל ותיק תעזור מאוד אם כי החלק החשוב, זה שחסר לך, תכנון המתכון לא תוכל ללמוד בזמן הבישול כי העבודה נעשית זמן רב לפני.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Jean,

באמת נשמע שיש לך חוסר בידע בסיסי. 

האם ניסית בישול מרכז? האם עברת איזה קורס או שיעור?

ברור כי הנ"ל אינם דרישות מוקדמות לבישול בירה מוצלח אבל זה בטח לא מזיק. בייחוד אם אתה מעדיף לא לקרוא חומר רב באנגלית. נראה כי השקעת בציוד רב אבל שאתה עדיין לא יודע איך להפיק ממנו תוצאות ראויות.

אני בכל זאת חושב שאין מנוס מלהשקיע זמן ולקרוא ה-מ-ו-ן חומר לפני שניגשים לבישול הראשון.

עם זאת, למי שממש חייב "לקפוץ למים" ולהרטיב את הסירים, זה לא רעיון רע לבשל איזה קיט או שניים רק בשביל לקבל מושג על כל נושא הבישול, הסניטציה והתסיסה לפני שצוללים לכל הנושא של מאש. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

תראו...נכון שלא לקחתי קורס ואני לא יודע לבשל אחרת בטח הייתי שואל שאלות יותר חכמות אבל יש לי ידע בסיסי בכל הנוגע לביולוגיה, כימיה ומה שביניהם ואני גם במקרה עובד בתחום וגם אין לי בעיה עם לקרוא באנגלית העניין הוא שבאמת אני אוהב "לקפוץ למים עמוקים" ולא ממש נסיתי לבשל מקיט כי זה נראה לי משעמם.

בגדול...מהתשובות כאן למדתי הרבה ותודה לכולם קודם צריך לתכנן את אחוז האלכוהול הרצוי ומתוך זה לשאוף ל OG מסויים ולא לפי מה שיוצא.

כמו כן לא ממש השקעתי בציוד יקר ורב, הדבר הכי יקר זה הצ'ילר שבניתי וגם זה יחסוך לי כסף על שקיות קרח בעתיד, אז חברה' הכל בסדר :-)

אשמח להמלצות על ספרים על איך לתכנן מתכונים 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איפה אמרת שאתה גר? באר שבע?

אם אתה קרוב למודיעין, אני אשמח להזמין אותך לבישול ולהסביר לך את הנקודות החסרות לך (אני אדאג שיהיו הרבה סירים מלוכלכים במטבח).

תוכל לפרט על הידע שלך בביולוגיה. נראה לי שאתה יכול להיות מאוד שימושי בעינייני שמרים.

סיינט

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

עזוב את החברה מהמרכז. אצליהם הצלחת קטנה והמחיר גדול

שלחתי לך הודעה באישי

If you don't stand for something

You will fall from anything