אני בודק את עניין השימוש בחביות בתקופה האחרונה וככל שבדקתי מצא חן בעיני יותר האפשרות של חביות חד-פעמיות.
מתוך מספר האפשרויות הקימות ראיתי בחברת www.keykeg.com KeyKeg את המתאימה ביותר והזמנתי מייד מספר דוגמאות שנחתו במבשלה בסוף השבוע.
כמובן שהחישוב הכלכלי הוא הדומיננטי ביותר ואיליו אגיע מייד.
אני חושב שהשימוש בחביות ח"פ מתאים לשוק שלנו ולמבשלות מתחילות בעיקר.
הייתרונות הספציפיים הקיימים בחביות אלה הם:
- 20 או 30 ליטר (אני הזמנתי את ה-20 שמועדפת כיום על בעלי הפאבים)
- מיכל כדורי מפלסטיק ובתוכו שקית מתנפחת עם הבירה. אין כניסה של אויר או CO2. הלחץ של הבלון הוא בין כדור הפלסטיק לשקית שדוחף את הבירה החוצה בלי להכניס אויר (אפשר להשתמש גם באויר דחוס...).
- המתאמים מתחברים למערכות קיימות.
- המילוי פשוט ומתבצע בעזרת גרביטציה.
- המיכל מחומרים מתכלים ידידותיים, נמעך ומושלך לפח/מיחזור לאחר השימוש
הנושאים הקיימים בחביות נירוסטה שמתבטלים פה הם:
- אין עלות התחלתית גדולה של הצטיידות במיכלי נירוסטה יקרים
- אין צורך בהוצאה ח"פ של מתקן שטיפה יקר ודטרגנטים בשוטף.
- אין צורך לשנע חביות חזרה, אין צורך לגבות פיקדון על החביות.
אני אבצע בזמן הקרוב ניסויים בחביות וגם אגיע לתמחור יותר מדויק של החביות בארץ. יש כמובן את עלויות השילוח הימי שיכול להיות כדאי רק בכמויות גדולות ויש את העלות והבירוקרטיה של המכס, מע"מ והוצאת תקן לחביות ולמתאמים.
אמנם הקונספט הוא יחסית חדש אבל לחברה הזו יש כבר עשרות מבשלות אירופאיות ואמריקאיות שמשתמשות בהן לרבות מבשלת ווינשטפן ואפילו כבר היום מגיעות לארץ בחביות אלו בירות סמיקלאוס ושורדות לא רע את הטילטולים היבשתיים והימיים מאוסטריה.
קיבלתי כבר עניין מכמה מבשלות ואשמח אם אלו שמעוניינים יפנו אלי ואם הכמות מספקת אוכל להביא משלוח גדול עבור כולם. בכל מקרה קבעתי פגישה עם החברה בשבוע הבא במסגרת הביקור בתערוכת ה-BRAU בגרמניה ואני מניח שאוכל להגיע לכמות שתיתן מהם את המחיר האופטימלי.
דעתכם?
עופר רונן.