Cascadian Dark Ale , AKA Black IPA

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מישהו מכיר? ניסה?

 

למיטב הבנתי המטרה לקבל צבע כהה וטעמים קלויים בלי המרירות של הלתת הקלוי.

מאחר ואין להשיג debittered carafa ודומיו, מה האלטרנטיבה? 

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי כמה קילו carafa special

מעוניין? 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בטח!!!

 

אבל השאלה המקורית עדיין פתוחה

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מקווה שאתה משלם בבירה : )

 

יאללה בוא לקחת

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברור. יש דרך אחרת?!

 

 

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי,

בעצם השם Black IPA יש כשל לוגי... לא?

בהקשר זה - אני שתיתי לפני שבוע בירה קנדית מעניינת בסגנון שהוגדר על הבקבוק כ-"cascadian brown ale" (באדיבות ניר דגן שהביא אותה איתו מהטיול שלו בקנדה), שהייתי בהחלט מסווג כ-black IPA. גם הסטייל שנקבע על הבקבוק אינו BJCP אבל אני חושב שהוא מתאר נאמנה את מה שהיה בבקבוק.

הבירה ששתיתי נקראת SKOOKUM והיא של מבשלת Phillips. בירה בגוון חום כהה (כמעט שחור), עם ארומה ומאפיינים של IPA בשילוב עם טעמי לתת קלוי. בירה מעניינת וטובה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי

יש גם טכניקה שנקראת COLD STEEPING שבא משרים את הלתת הקלוי (הכהה) במים קרים ואח"כ מסננים (french press יכול להיות יעיל).

אמור להיות מיצוי של הצבע אבל לא כ"כ של הטעם.

מצד שני, אם יש לך סבלנות, תוכל פשוט לרכוש אצל ווירמן את תמצית הצבע השחור שלהם.  SINAMAR

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאני אבין נועם, אתה אוסף את כל השיטות האיזוטריות שקיימות ומנסה אותן בבית?

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא ממש. את השיטה הזו לא ניסיתי.

אני מקשיב להרבה פודקאסטים וקורא די הרבה חומר. והכי חשוב אני open minded.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

השתכנעתי Cascadian Dark Ale , הוא שם ראוי יותר מ BLACK IPA

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עוד בנושא

בנוסף בפרק האחרון מלפני שבוע

יש סקופ