מישהו מכיר? ניסה?
למיטב הבנתי המטרה לקבל צבע כהה וטעמים קלויים בלי המרירות של הלתת הקלוי.
מאחר ואין להשיג debittered carafa ודומיו, מה האלטרנטיבה?
מישהו מכיר? ניסה?
למיטב הבנתי המטרה לקבל צבע כהה וטעמים קלויים בלי המרירות של הלתת הקלוי.
מאחר ואין להשיג debittered carafa ודומיו, מה האלטרנטיבה?
יש לי כמה קילו carafa special
מעוניין?
בטח!!!
אבל השאלה המקורית עדיין פתוחה
רועי,
בעצם השם Black IPA יש כשל לוגי... לא?
בהקשר זה - אני שתיתי לפני שבוע בירה קנדית מעניינת בסגנון שהוגדר על הבקבוק כ-"cascadian brown ale" (באדיבות ניר דגן שהביא אותה איתו מהטיול שלו בקנדה), שהייתי בהחלט מסווג כ-black IPA. גם הסטייל שנקבע על הבקבוק אינו BJCP אבל אני חושב שהוא מתאר נאמנה את מה שהיה בבקבוק.
הבירה ששתיתי נקראת SKOOKUM והיא של מבשלת Phillips. בירה בגוון חום כהה (כמעט שחור), עם ארומה ומאפיינים של IPA בשילוב עם טעמי לתת קלוי. בירה מעניינת וטובה.
רועי
יש גם טכניקה שנקראת COLD STEEPING שבא משרים את הלתת הקלוי (הכהה) במים קרים ואח"כ מסננים (french press יכול להיות יעיל).
אמור להיות מיצוי של הצבע אבל לא כ"כ של הטעם.
מצד שני, אם יש לך סבלנות, תוכל פשוט לרכוש אצל ווירמן את תמצית הצבע השחור שלהם. SINAMAR
שאני אבין נועם, אתה אוסף את כל השיטות האיזוטריות שקיימות ומנסה אותן בבית?
לא ממש. את השיטה הזו לא ניסיתי.
אני מקשיב להרבה פודקאסטים וקורא די הרבה חומר. והכי חשוב אני open minded.
השתכנעתי Cascadian Dark Ale , הוא שם ראוי יותר מ BLACK IPA