dry hops

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

 

אני רוצה לטבול dry hops  בצורת Pellets השאלה היא האם לטבול בתוך שק או פשוט לפזר ל wort  ?

מה ההמלצה  ?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה די תלוי בכמות.

אני בדעה שאפשר פשוט לפזר. בסוף זה הרי ישקע בכל מקרה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שתי הדרכים ליגיטימיות. יש שעושים כך ויש שעושים כך ואני עושה גם כך וגם כך ואין לי העדפה מיוחדת.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המלצתי - בשקית.

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

 

גם אני חשבתי בשקית דגן .

בגלל העניין של המשקעים .

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פאלטס לפזר.

עלים בשקית עם משקולת , גולות זכוכית למשל .

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

jiji, בילבלו אותך?? תחזור לתשובה שלי. במילים אחרות, תעשה מה שאתה רוצה.

אני בכלל לא מתלהב מהדריי הופינג. לדעתי late adition הרבה יותר מוצלח להדגשת ארומות של כשות.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

late adition- מחוייב בהסבר


Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

בישלתי את המתכון שמצורף למטה +- , ביחד עם NO CHILL קיבלתי פצצת IBU!

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה מה שרצית?

מה אמרו על זה חובבי ה-IBU?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ממש לא מה שרציתי. מאז אני מתרחק מ NO CHILL

יצא לא מאוזן וקשה לשתיה, ביקורות בהתאם.

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב שכתבת.

אני בדיוק בדרך לבירדי לקנות מצרכים למתכון הנ"ל. אני כמובן עושה no-chill.

אני אשחק עם הזמנים כדי להתאים אותם. בכלל לא מתאימה לי פצצת IBU.

בכל מקרה אני חייב לבשל משהו בשביל למלא איזה קורני ריק שדורש מילוי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם

בקורני כדאי לשים בירה שקל לשתות

למשל המעושנת המצויינת שנתת לי לא מזמן - הבקבוק נגמר לפני שאתה בכלל שם לב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה צודק.

לגבי המעושנת, כאמור זה מתכון מן האתר של ווירמן. אני מתכוון להתלונן בפני צוות ווירמן באופן אישי על המתכון. לא יתכן שהבירה תעלם מהכוס בלי ששמים לב...

לגבי המתכון הנ"ל, לפי המתכון הבירה מאוזנת רק רוויה בכשות לטעם וארומה (ראה ערך סט. פרננדוס אמרילו אמבר). אם זה יעבוד כמו שצריך, אני חושב שלא תהיה בעיה לרוקן את הקורני.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

איך תעשה את זה?

מדובר על 150 גר כשות עם אחוז גבוה של חומצות אלפא, בישול של מקס' 20 דקות, IBU 26

 

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לבשל פחות.

יש טבלה שמישהו פרסם ש"מזיזה" את תוספות הכשות במתכון בהתחשב בno-chill

בעיקרון, כנראה שבמקרה זה צריך להזיז את כל ה20 דקות למשהו כמו 5 דקות. את ה10 דקות, ל0 דקות, ואת ה0 דקות לדריי הופינג.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבירה בושלה והערב בוקבקה וחובתה (אם לשים בירה בבקבוק זה לבקבק, אז לשים בירה בחבית זה לחבת, לא?)

בעת הביקבוק/חיבות הוספתי לבירה מיצוי כשות (HOP TEA) מ30 גרם אמרילו במשהו כמו 250 מ"ל מים חמימים (~65 מעלות).

טעמתי את הבירה לפני התוספת והיא היית מצויינת, טעמי כשות וללא יותר מידי מרירות (ובכל אופן איזון נעים מול המתיקות הטבעית של הבירה). המיצוי אמור להוסיף בעיקר עוד ארומה.

 

בעת הבישול היו 30 גרם כשות ב5 דקות ועוד 60 גרם באפס דקות. יש לציין שאני נותן לתירוש לעמוד בסיר כ30 דקות כדי להשקיע את החרצפים ואח"כ מעביר את התירוש לג'ריקן לקירור טבעי.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אגב, מבשלת מאד דוג פיש בארה"ב עושה IPA עם תוספת תמידית של כשות. הם יצרו מכונה שמכניסה כשות כל זמן הבישול במנות קצובות, כך שלמעשה, כל הזמן יש תוספת של כשות תחילת הבישול עד סופו.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

לפזר, בשקית זה נתקע אם מדובר בדמיג'אן ובכמות גדולה של כשות.
כשזה מפוזר יש גם יותר מגע עם הבירה וניצול טוב יותר של החומרים הריחניים מהכשות, ויותר קל למשקעים לשקוע.