מכרז דחוף

35 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

היי

אטמי הכיריים הלכו ולכן אני מנצל את ההזדמנות להשתדרג. אני צריך:

סיר (25-30 ליטר) עם ברז תחתי רצוי מוברג (וגם מד חום ומד גובה מובנים יהיה נחמד)

כלב גז או שווה ערך רצוי מרותך לסטנד כלשהו

אם יש למישהו שהוא רוצה למכור אנא צרו קשר אם לא אשמח להמלצות לחנויות (כן אני יודע שאפשר לחפש בפורום, כן אני יודע שזה כבר עלה מיליון פעם, כן אני יודע שאני אצלן)

 

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראיתי היום אצל גדי חבית נירוסטה 30 ליטר מוסבת לסיר בישול. (המכסה הוסר ורותכה הברגה לטובת ברז)

נראה טוב אבל יקר: 550 ש"ח

צר לי שלא יכולתי לסייע יותר.

אם תרצה, אני יחסית קרוב לשוק הפשפשים, אני יכול לתת קפיצה ולהתרשם במצאי.

 

תגיד, איך תיפרד משיטת הבישול היחודית שלך - 2 סירים ?

הבלגיות של פיסטה כבר לא יהיו אותו דבר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

ממליץ לך לחפש מיחם 30 ליטר.

מגיע עם מדיד וברז וחוסך כירת גז.

ניתן לבשל בתוך הבית.

רק יתרונות.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סיר 25 ליטר ממש גבולי ואז אתה צריך להשגיח על בוייל אובר כמו נץ

לך על 32 או יותר.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סיר לפי המפרט שבקשת יעלה הרבה כסף. סיר אלומניום עם מד גובה ומד טמפ' לא פחות מאלפיה. וזה לפני רווח קבלני (מקובל 12 אחוז).

אוהד - הראשונים's picture

Location

הראשונים
מזרח תל אביב (רמת גן)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

אני קניתי סיר ממש לא מזמן לאחר מחקר שוק מקיף

התוצאות (2 אפשרויות):

1. לקנות אצל גדי את החבית של ה-30 ליטר וללכת למסגר שיחתוך וירתח - בשביל זה צריך להכיר מסגר ולמצוא צינור לריתוך לסיר. החבית עולה 250 ש"ח, הברז עולה כ-20 ש"ח וצריך למצוא את הצינור ולשלם על העבודה כשאני יודע שבווינמייקר במבשרת ניתן לעשות אותה אבל זה לא זול. לחילופין, אפשר לקנות את הסיר המוכן כמו שנועם ציין.

2. השיטה הזולה והפשוטה: קונים במסטרל סיר אלומיניום 28 ליטר ב-225 ש"ח, קונים ברז ב-20 ש"ח ואום ב-10 ש"ח, קונים פטמות סיליקון של בקבוקי תינוקות ועושים מהם אטמים (יש חנות בארלוזרוב בר"ג ליד צומת עלית שמוכרת 2 ב-17 ש"ח), קופצים לאחד מחברי הפורום שיקדח לך חור בקוטר הברז ועם פטיש מישרים אותו. מחברים את הברז לחור ויש לך סיר בישול לתפארת בפחות מ-300 ש"ח. זה מה שאני עשיתי ואני מרוצה עד הגג מהבישול הראשון.

אוהד

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ועוד מד טמפ' עם פיטינגים ב- 400 ש"ח

ועוד מד גובה מצינור פולי קרבונט עם פיטינגים פליז עוד 200 ש"ח

ולנ"ל אטמי סיליקון

לכמה הגענו?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מבין למה אי אפשר להסתפק במדידת גובה הנוזל באמצעות מטר פשוט, בשביל זה בדיוק יש כאן באתר ובעוד מליון מקומות מחשבונים לחישוב נפח הנוזל בסיר.

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, זיהום בבירה זה עניין רציני.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המדידה בזמן הבישול, מה יש לתירוש לעשות בסיר אם הוא לא רותח?

עודד
אוהד - הראשונים's picture

Location

הראשונים
מזרח תל אביב (רמת גן)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

אפשר גם לסמן שנתות על משוט הערבוב ולמדוד איתו, הוא בכל מקרה בא במגע עם התירוש ומחוטא לפני

מד טמפרטורה דיגיטלי טוב (יש במסטרל אחד מצויין ב-115 ש"ח) מגיע עם חיישן שניתן להשאיר תלוי בסיר ולחסוך גם את הצורך לחבר מד טמפרטורה לסיר

השאלה היא כמה רוצים להשקיע

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

החביות שאצל גדי כבר עברו סדנא אצל רתך. הן פתוחות מלמעלה, ועשו להן ריתוך הכנה לברז. רק דרוש לקנות אחד כזה ולהבריג

אני לא יודע אם גדי השאיר את החלק העליון של החביות ועשה מהם מכסים, שווה לבדוק.

אני מבשל בחצי השנה האחרונה עם חבית שעברה הסבה על ידי ידידנו רועי ואני מרוצה 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אפשר באותה מידה ללכת לפרסי(חנות כל-בו כזו, בד"כ בבעלות של איזה פרסי או קווקזי, כל מיני פיצ'קפס כאלה ואחרים), לקנות סיר אלומניום של 45ל' ב100ש"ח,

לקנות ברז+מחברים+אטמים, זה מקסימום 100ש"ח ואני הגזמתי(כל עוד אתה לא הולך לACE, אלא מחפש חנות מתאימה באזור התעשייה המקומי),

לא יודע כמה עולה צינור פולי קרבונייט(מישהו יכול להפנות אותי לחנות באזור חדרה נתניה כזה שאפשר לקנות ?), אבל אני מאין שזה לא עובר את ה150ש"ח למטר.

 

לכמה הגענו? 350, וזה סיר מכובד עם תחתית של 6~10מ"מ לא סתם חרטה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

כאן אפשר לראות תמונות של הסיר החשמלי שעשיתי:

http://picasaweb.google.com/ZionBrewers/KMmzoF#

נפח 48 ליטר, גוף חימום 3000 W מד גובה מים, ברזים וגם לאחרונה תפרתי לא מעיל שלא יהיה לו קר

עלות הכוללת לא יותר מ500 ש"ח

מרוצה מתוצאה מאד

 

גלו גלו גלו...


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון,

אחלה פרוייקט. נראה יפה מאד.

אתה יכול להפנות אותי לפרטים המדוייקים של גוף החימום בו השתמשת? ואולי לתמונות נוספות של החיווט של זה?

שאלה נוספת, האם חייבים להתקין את גוף החימום בתחתית הסיר? לא יהיה יותר קל להתקין גוף (כזה או אחר) בדופן הסיר? ואז לא יהיה צורך ב"חצאית" היפה שבנית.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון,

זה נראה ממש טוב.

כמה שאלות:

1. למה חתכת את הראש של הסיר?

2. איפה מוצאים צינורית שקופה קשיחה למדיד?

3. תוך כמה זמן זה רותח?

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הצינורית צריכה להיות עשויה פוליקרבונט, כל חומר אחר יהפוך לאטום בטמפ' הבישול.

אכן, עבודה יפה והסיר הוכיח את עצמו. למעשה הסיר הזה שכנעה אותי לעבור לחשמל.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מיכל חלב?

נראה מגניב ביותר :)

עופר - רונן's picture

Location

מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/28/2010

אלון,

מרשים ביותר. כל הכבוד.

מאיפה הסיר?

בקרת טמפרטורה?

 

עופר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

נעם,

כצת רספקט, מה אתה קופץ?...

היה כתוב שהכל כולל הכל עלה ~500 ש"ח לא רק הסיר

ככה היתי פושט רגל

המיכל עלה לי 250 ש"ח כולל מע"ם ומשלוח

אבל אנא חכו בסובלנות, אספר הכל בלי להסתיר כל פרט כולל תמונות חדשות וכמובן אענה על כל השאלות

 

נ.ב

נועם, אני מקווה שאתה לא מהרגישים <-:

 


Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

כצת, אצלן, מה קורה פה????

אני היחיד שיודע לטינית???????????

סיינט

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הוספתי תמונות חדשות של הסיר...

ועוד כמהעל הדרך  של חלק HERMS

http://picasaweb.google.com/ZionBrewers/HERMS#

 

הסיקור בחצי הדרך...

 

גלו


Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יפה מאד, הפתח התחתון מקל מאד על החיים ( ניקיון , ניקוז וכו')

איפה הכניסה והיציאה של סליל?

למה סיליקון בפנים המיחם, הפיטמה לא אוטמת לגמרי?

 
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

רועי, כמובן הפתח התחתון הוא הרעיון רלך.

היציאות של הסליל הן מהצד, עידכונים בהמשך

לא כ"כ הבנתי על איזה סיליקון אתה מדבר - הפיטמה היא בצז החיצוני של המיחם מבפנים יש רק ניפל שחתכתי עם דיסק וזהוא. הטבעת המבריקה זה למעשה נירוסטה אחרי שאבנית ירדה בשיוף

 

גלו

 


Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אהה אוקיי, בתמונה 8 זה נראה כמו משחת סיליקון.

יאללה מחכים לסיקור המלא.

 

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה כניסה ויציאה מהרימס באותו הגובה? לא עדיף כניסה למטה ויציאה למעלה? גם מייצב את הסליל במיחם וגם חיסכון בחומר ובזוית אחת.

עבודה מרשימה מאוד.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

איזי איזי, הטעונים שלך טובים בהחלט אבל לי היו שיקולים אחרים: חיסכון בצינור סיליקון וכפועל יוצא פחות איבודי טמפ'

אבל חברי זה שירשור של סיר...


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון, זה בכלל לא חשוב כמה איבוד חום יש בצנרת כל עוד דגימת הטמפ' לבקר נעשית ביציאה מהמאש (או בתוכו).

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אלון מרשים ביותר מקצועי ונראה נהדר!

חבל שלא ידעתי על זה לפני שקניתי את סירי האלומיניום שלי...,

שאלה לי אליך ולעמנואל ולכל מי שמשתמש בצינור פוליקרבונט בתור מדיד..

טוב אני רואה שאצלי זה טיפה שונה עשיתי את המדיד דרך הברז כדי למנוע עוד קידוח בסיר,

עושה רושם שכשאני פותח את הברז גובה המים במדיד קצת משתנה...

כמו כן בזמן רתיחה אני נאלץ לסגור מלמעלה את המדיד עם עוד חתיכת צינור שלא יגלוש לי החוצה.. גם קורה לכם??

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1678695931356&set=a.1645143132557.2088546.1356253013

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1678695771352&set=a.1645143132557.2088546.1356253013

איך אני יכול לתקן את זה?

תודה ויום טוב דן :)

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי שינוי גובה הנוזל כשאתה פותח את הברז - התופעה נקראת אפקט ונטורי

תוכל לקרוא על כך בקישור המצורף

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה לא אפקט כלים שלובים? כשפותחים ברז הנוזל נשפך וכך גם במדיד ולכן הגובה יורד ???????????????????

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כלים שלובים זה לברז סגור

ונטורי לברז סגור

השאלה היתה על ברז פתוח.

איך אומרים בלטינית? אני את דברי אמרתי.

עודד

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לא עמנואל לא יודע מה איתך אבל לי זה יורד במדיד באיזה 2 ליטר בשנייה שאני פותח את הברז.

עם הזמן כמובן שגובה הנוזל יורד :)

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

גם אני עשיתי ככה בהתחלה וגם לי היתה אותה תוצאה ויותר כי אני משתמש במשאבה. המים שבצינור בורחים דרך הברז

לא, לא גלש לי, גלש לי מהסיר, אבל זה היה רק חצי גובה