בישול ביתי.

טוב, כפי שחלק מכם יודע, אני חסיד אסכולת ברו-טלי, האסכולה האומרת שהדברים הכי טעימים הם הדברים שעושים בבית, בין המטבח למקלחת.

לכן עד עכשיו בישלתי את הבירה שלי בבישול חלקי מרכז, את הרכז קיררתי באמצעות מים + קרח שהוספתי בסוף הבישול. השיטה הזאת היתה בהחלט משביעת רצון מבחינת שמירה על מינימום משאבים והשקעות. אבל משהו היה חסר. הרצון לבשל את הבירה שלי "מהתחלה עד הסוף" הוביל אותי להכרה שאין ברירה - צריך לעבור ל AG.
יחד עם זאת - לא התכוונתי להפקיע חלק מהבית לטובת הקמת מבשלה (נו טוב, במרתף יש מקרר תסיסה -אבל לא יותר מכך). ועוד יותר לא רציתי להתחיל לנסר, לקדוח, לרתך ולבנות מנגנונים ייעודיים לבישול בירה (בשביל מה אני צריך את זה? מבשלת העם עומדת לקום במרחק של כמה דקות הליכה מהבית).

הפתרון הקל היה לארגן את הציוד שמוצג בתמונה:

חדי העין שבינכם בטח הבחינו במעיין שנמצא משמאל לסיר הבישול, במקום להרים צ'ילר זרימה הפוכה ארגנתי ממיכל צבע ישן וצינור נחושת באורך 10 מ' מחליף חום טבול. את המיכל אני ממלא במים וקרח.והתירוש זורם ישר למיכל התסיסה.

ולמספרים:

1. סיר 28 ליטר - 250 ש"ח (כולל מכסה) במיסטרל.

2. צינור נחושת10 מ'  - 120 ש"ח.

3. 2 ברזים, 6 רוזטות, מחבר מהיר - 75 ש"ח.

4. אטמי סיליקון תעשייתיים (2 פטמות סיליקון מהסופר פארם לפי הכוונתו של עמנואל) - 7.99 ש"ח.

5. מטר וחצי צינור גינה - גירדתי מהבויידם.

לגבי המאש טאן - אני משתמש בצידנית + וילון ישן (הצלחתי להפיק ממנו תירוש לבישול באפישנסי של 73% - אני עוד לומד).

תהליך הבישול לוקח כ 3 ש"ע (לא כולל נקיונות). בסיר נשאר לאחר הבישול כליטר תירוש.

שאלות - הערות - הצעות ייעול יתקבלו בברכה.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

ברז בצידנית זה ממש פשוט, אשמח לעזור אם תרצה

 

ולמה SP כתום ולא סיליקון?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני "מרפד" את הצידנית בוילון.

מכניס את המים והגרעינים פנימה.

ואחר כך מוציא את הוילון עם הגרעינים בתוכו - מה שנשאר זה התירוש.

מעביר לסיר ומוסיף שוב מים לספארג'.

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה הערות שעולות לי:

א. אל תעביר תירוש רותח בתוך צינור גינה.

ב. תכין הרבה קרח ספייר. שלא תיתקע בבישול הראשון עם תירוש ב40 מעלות. (אם כן, תכניס את מיכל התסיסה למקרר לכמה שעות ואז תזרע שמרים).

ג. תקפיד להשתמש בשקיות כשות כדי שלא יתקע כלום בצ'ילר.

ד. תשקיע עוד כמה שקלים בברז על הצידנית ותחסוך את העומס על הגב.

בהצלחה!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי ההערות:

1. אתה צודק, אני אקנה צינור SP כתום בקרוב.

2. אם אתקע עם תירוש ב 40 מעלות אכניס אותו למקרר - שיטת הקירור שלי עד עכשיו היתה לעטוף את המיכל בסמרטוט ולתת לו לעמוד תחת המזרקה שבחצר.

3. אתה צודק.

4. גם עם ברז אני אצטרך להרים את הסיר אל הגז.

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהנחה שאתה מחטא כמו שצריך המערכת נראית נהדר. בהצלחה.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאחר השימוש בצ'ילר אני מתכוון להריץ בו מים בלחץ. לפני השימוש אני מתכוון להעביר כמות קטנה של תירוש בלי קרח מסביב (תירוש רותח)

עודד
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תתחדש, נראה מצויין. 73% זה אחלה, אני נאבק להגיע לשם.


איך הכיריים הבייתיות מתמודדות עם חימום של 25 ליטר מים?

ולגבי הצ'ילר, כמה קרח צריך להכין מראש? בטח לא מעט.

 
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מכיוון שבדקתי אפישנסי רק פעמיים אז אני מחשיב את ה 73 כמזל של מתחילים.

הכיריים הביתיות מתמודדות מצויין, הסיר מספיק רחב כדי "להינות" משני מבערים.

לגבי הצ'ילר - עד עכשיו ביצעתי רק הרצת מבחן אחת 10 ליטר מים ב 95 מעלות לקח לי 10 דקות ומלאתי בערך חצי קרח חצי מים -בקצה השני קיבלתי מים בטמ' של 28 מעלות.

 

עודד

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

נראה ממש קל ופשוט לתפעול...

איך מתבצע המעבר בין המאש לסיר בישול??

תתחדש!

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מספיק גדול וחזק להרים צידנית עם ~15 ליטר נוזל בתוכה ולשפוך לסיר בלי לפספס :)

עודד
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נראה מעניין אבל יש לי שאלה על הצילר שבנית

לי היה צילר דומה למה שבנית ובכנות, הוא לא סיפק את הסחורה.

קצת מצחיק לשתף, אבל ככל שניסיתי לקרר כמות יותר גדולה של נוזל,

הוא פשוט לא עמד במעמסה וסיימתי עם בירה בטמפ' של 40-50 מעלות,

חוץ מזה שנתקעו לי דברים בתוך הצינור מידי פעם, עד שהחלטתי לזרוק את הנבלה

בגדול תשתף איך המערכת רצה...

If you don't stand for something

You will fall from anything

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

1. בישול של בירת חיטה, הפעם שכחתי לקחת מדידה לבדיקת האפישנסי. OG של 1.051 (כמצופה)

2. תחילת חימום מים למאש 12:30, סיום בישול 16:30 (כולל נקיונות)

3. הצ'ילר - ובכן הוא באמת לא מדהים - סיימתי עם תירוש של 42 מעלות. העברתי את התירוש למקרר לשעתיים ואחר כך אוסיף את השמרים. בפעם הבאה אני אנסה תערובת קרח מים עם יותר קרח.

יתרונות המערכת כמו שהיא עומדת היום - אפשר לבשל במטבח ולא לטנף אותו, (כן - על הגז הביתי), ביזבוז מים מינימלי - המיים ששימשו לקירור הבירה הספיקו לשטיפת המרפסת ששם בוצע המאש.

חסרונות - המערכת תופסת את גז הבישול למזלי הספקתי לבשל ארוחת צהריים לילדים תוך כדי המאש.

זמן לרתיחה ארוך יחסית.

נקודות לשיפור -

1. טמפ יציאה מהצ'ילר

2. חימום חשמלי/ כירת גז במרפסת.

 

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

יש פה אנשים שימכו לקבל 10 מטר נחושת