טוב, כפי שחלק מכם יודע, אני חסיד אסכולת ברו-טלי, האסכולה האומרת שהדברים הכי טעימים הם הדברים שעושים בבית, בין המטבח למקלחת.
לכן עד עכשיו בישלתי את הבירה שלי בבישול חלקי מרכז, את הרכז קיררתי באמצעות מים + קרח שהוספתי בסוף הבישול. השיטה הזאת היתה בהחלט משביעת רצון מבחינת שמירה על מינימום משאבים והשקעות. אבל משהו היה חסר. הרצון לבשל את הבירה שלי "מהתחלה עד הסוף" הוביל אותי להכרה שאין ברירה - צריך לעבור ל AG.
יחד עם זאת - לא התכוונתי להפקיע חלק מהבית לטובת הקמת מבשלה (נו טוב, במרתף יש מקרר תסיסה -אבל לא יותר מכך). ועוד יותר לא רציתי להתחיל לנסר, לקדוח, לרתך ולבנות מנגנונים ייעודיים לבישול בירה (בשביל מה אני צריך את זה? מבשלת העם עומדת לקום במרחק של כמה דקות הליכה מהבית).
הפתרון הקל היה לארגן את הציוד שמוצג בתמונה:
חדי העין שבינכם בטח הבחינו במעיין שנמצא משמאל לסיר הבישול, במקום להרים צ'ילר זרימה הפוכה ארגנתי ממיכל צבע ישן וצינור נחושת באורך 10 מ' מחליף חום טבול. את המיכל אני ממלא במים וקרח.והתירוש זורם ישר למיכל התסיסה.
ולמספרים:
1. סיר 28 ליטר - 250 ש"ח (כולל מכסה) במיסטרל.
2. צינור נחושת10 מ' - 120 ש"ח.
3. 2 ברזים, 6 רוזטות, מחבר מהיר - 75 ש"ח.
4. אטמי סיליקון תעשייתיים (2 פטמות סיליקון מהסופר פארם לפי הכוונתו של עמנואל) - 7.99 ש"ח.
5. מטר וחצי צינור גינה - גירדתי מהבויידם.
לגבי המאש טאן - אני משתמש בצידנית + וילון ישן (הצלחתי להפיק ממנו תירוש לבישול באפישנסי של 73% - אני עוד לומד).
תהליך הבישול לוקח כ 3 ש"ע (לא כולל נקיונות). בסיר נשאר לאחר הבישול כליטר תירוש.
שאלות - הערות - הצעות ייעול יתקבלו בברכה.