English special bitter חמוץ

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
ערן - מבשלת ציונה's picture

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/14/2010

שלום ובוקר טוב

אני בבישול שלישי מאותו מתכון ממיצוי וגרעינים (מצורף המתכון מהספר של פלמר) הראשון יצא טוב אבל מתוק מדי לטעמי (השתמשתי ב E.K 3.5ֵ% AA

בשני השתמשתי בכשות הנכונה אבל יצא חמוץ בגלל התססה לא מבוקרת בקיץ(נשאר אצטיל אלדהיד),את השלישי גם בדיוק לפי המתכון הפעם עם טמפ מבוקרת (5 ימים 19 מעלות ,3-4 ימים 20 מעלות, ויומיים 6 מעלות ),

בדקתי אחרי שבועיים בבקבוקים שנמצאים ב20 מעלות ושוב התקבל טעם חמוץ,אמנם פחות מבפעם השנייה אבל עדיין לא מאוזן ולא נעים.

האמת שאני גם לא ממש יודע מה אמור להיות הטעם של בירה כזאת, או שהיא צעירה או שהייתי צריך יותר זמן בפרמנטור ולשמור על טמפ קבועה.

המקרר אוינו שומר(לפי התצוגה לפחות) על טמפ גבוהה אבל הוא 2 מעלות לכל כיוון ןעדיין בטווח האופטימלי לשמרים.

אני יודע שזה נשמע כמו חידה של חמיצר אבל ניסיתי להביא מכסימום אינפורמציה.

תודה ויום אחלה

 

 

ערן - מבשלת ציונה's picture

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/14/2010

זה המתכון

 

Lord Crouchback's Special Bitter

Malts Gravity Contribution

 

6 lbs. of Pale Malt Extract (syrup)
1/2 lb. of Crystal 60L Malt

73
2
BG for 3 Gallons 1.075
OG for 5 Gallons 1.045
Hops IBU Contribution

 

1 oz of Northern Brewer (9%) at 60 minutes
3/4 oz of East Kent Goldings (5%) at 30
3/4 oz of East Kent Goldings (5%) at 15

25
8
5
Total IBUs 38
Yeast Fermentation Schedule

 

Whitbread English Ale

 

Primary Ferment at 65°F for 2 weeks.

Or 1 wk Primary and 2 wk Secondary.

 

Options

 

All-Extract

 

4 lbs. of Pale Malt LME
2 lbs. of Amber DME.

 

All-Grain

 

7 lbs. of British Pale Ale Malt
or 2 Row Base Malt
1/2 lb. of Crystal 60
or 1/4 each of Crystal 35 and Crystal 80

Mash Schedule - Single Temperature Infusion

Rest

 

Temperature

 

Time

 

Conversion

 

152°F

 

60 minutes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חמיצות = זיהום.

פעמיים ברציפות מצביע על בעיה בחיטוי הציוד.

רובנו מתסיסים בקיץ בצורה לא מבוקרת.

 

איזה שמרים השתמשת?

 

ודרך אגב הכשות תורמת מרירות ,ריח ומעט טעם אין לה קשר ישיר למתיקות.

 

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא בטוח שמדובר בזיהום

 

נצטרך לטעום כדי להבין על איזה חמוץ מדובר

 

בכל מקרה אני מציע לאפסן במקרר לחודש ולבדוק שוב

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טעם חמוץ אומר זיהום.

אל תתייאש - גם אצלי היה זיהום פעמיים ברצף. התגברתי על כך באמצעות חומר חיטוי שלקחתי מהדובים וחיטוי רציני של כל הציוד שלי. לאחר מכן ביצעתי 2 בישולי נסיון של חצי בץ' כדי לוודא שהכל תקין.

כמובן שבלי קשר אני מחטא את כל הציוד בכל בישול וביקבוק. שזה אומר טבילה או שטיפה עם תמיסת חיטוי של המיכל, המכסה, הנשם, הברז , ההידרומטר, הידיים וכל דבר שמתקרב לאיזור הבירה ויכול לבוא עם התירוש במגע.

איך אתה מחטא את הציוד שלך?

 

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ציונה,  הוספת לימון? אם לא אז חמוץ = זיהום.

ערן - מבשלת ציונה's picture

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/14/2010

לא נראה לי שזה זיהום,הבירה מריחה מעולה  , טיפלתי ביסודיות בציוד ביוד, שטפתי כל בקבוק

בפעם הראשונה והשנייה השמרים היו s-04 ופעם השלישית קניתי מרשף וזה היה ללא תוית.

חמיצות זה ממש לא רק בגלל זיהום

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תלמד אותנו ממה החמיצות?????

חוזר שוב, חמיצות מזיהום.

אם לא השתמשת בלימון ולא בלתת חומצי אין סיבה אחרת.

ליתר דיוק lactobacillus נופש לך במיכל התסיסה.

ממליץ לבדוק טוב אם אין במיכל התסיסה חריצים קטנים מניקוי. חריצים כאלה הם מקום מיסתור נהדר לחולרות שציינתי לעיל ושום ניקוי/חיטוי לא יסלק אותם משם.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ערן, בירה חמוצה (אולי למעט קורונה) היא בירה מזוהמת.

 

עודד
ערן - מבשלת ציונה's picture

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/14/2010

מי זה מדבר? פאלמר?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבעיה היא שכל אחד מתייחס לחמוץ אחר

 

לדעתי אתה מדבר על tart

והשאר על sour

 

tart רצוי בבירות מסויימות וקשור אאז"נ לסוג הלתת ממנו הופק הרכז בו השתמשת ולשמרים ולטמפ' תסיסה

 

חוזר על המלצתי להניח לבירה להתיישן במקרר ולדגום שוב עוד חודש

במקביל אולי תחבור לכמה חובבים ותן לטעום 

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה קטן אמונה

http://www.homebrewzone.com/sour.htm

 

ואם אתה חייב ציטוט מפאלמר בנושא:

How to Siphon
When racking or bottling , you cannot start a siphon by sucking on it or you will contaminate and sour the batch with bacteria from your mouth.

All parts of the siphon (racking cane, tubing, and cutoff valve or bottle filler) need to be sanitized, especially the inside. After sanitizing, leave the siphon full of sanitizer and carefully place the racking cane in your beer. Release the clamp/valve or your clean-and-sanitized thumb and allow the sanitizer to drain into a jar. Make sure the outlet is lower than the fermenter, or you will drain the sanitizer into your beer.

As the sanitizer drains, it will draw the beer into the siphon and you can stop and transfer the outlet to your bottling bucket or bottles. חמישיs you can siphon without risk of contamination.

 

עודד
ערן - מבשלת ציונה's picture

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/14/2010

מי זה מדבר? פאלמר?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני אזכור לא להתייחס לשאלות שלך בעתיד.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תשמרו לכם את זה, חשוב!

http://kotmf.com/articles/flavor.pdf

ערן - מבשלת ציונה's picture

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/14/2010

עמנואל אני מאוד מודה ומעריך את התשובות שאתה נותן, נפגשנו בבירדי ושתי מהבירות שלך והלוואי שאתקרב לטעם של שלך,

לצערי אני רגיש לציניות ולאנשים שתופסים עלי תחת .

אם לא מתאים לא צריך

ערן

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוף סוף אחד שפותח עלי פה! ומוציא החוצה. אהבתי.

אני מעריך את זה מאוד. ערן, אני אתחשב ברגישות שלך.