מה כמות המים שאני אמור למלא בסיר אם אני משתמש ב 6 ק"ג גרעינים ?
איפה אפשר לקרוא על כמויות מים לסוג הבישול הנ"ל ?
מה כמות המים שאני אמור למלא בסיר אם אני משתמש ב 6 ק"ג גרעינים ?
איפה אפשר לקרוא על כמויות מים לסוג הבישול הנ"ל ?
ג'יג'י, לא צריך לקרא, צריך לחשוב.
קודם כל, לא בישול גרעינים, בישול בירה.
בו ונראה. נניח שאנחנו רוצים בצ' של 20 ליטר. יש לנו 6 ק"ג גרעינים שסופגים 6 ליטר מים (אחד על אחד). בבישול ממוצע מקובל אידוי של 10 אחוזים בשעה, זה נותן בערך 2 ליטר. נניח שלאחר ריקון הדלי (בישול בדלי, כן?) נותר בדלי ליטר אחד.
נסכם הכל, כמה נקבל? 20 ועוד 6 ועוד 2 ועוד 1 שווה 29 ליטר מים. אני הייתי מעגל ל- 30 ליטר ובבישול מכוון לקבל את ה- OG הרצוי.
אתה חייב להכיר את המערכת שלך ולהציב מספרים מתאימים. למשל אולי החימום אצלך מאפן והאידוי רק 4 אחוז, או שהברז באמצע הגובה של הדלי ונשארים לך 10 ליטר בריקון, המספרים שנתתי הם רק דוגמא. לגבי ספיגת הגרעינים זה מספר די קבוע כך שניתן לסמוך עליו.
קפיש?
אין לי מ ושג אם נועם יוכל לענות בקרוב(הוא בחו"ל) - בכל מקרה הוא טוען שהדד ספייס(או המקבילה הביאבית שלו) שלו הרבה יותר גדול ממאש בצידנית
אבל בינתיים אפשר לקרוא קצת כאן:
בלשונית קבצים יש קובץ אקסל שנועם צירף בזמנו לחישוב נפח נוזלים לBIAB. נראה לי שזה יפתור לך את הבעיות.
בהצלחה,
מישהו יכול לפרסם תוצאות הקובץ לנתונים שנתתי כדי להשוות? אני לא יכול לראות את הקובץ בדפדפן שלי.
עשיתי יחס של 3:1 ליטר לגרעינים.
יצא 31.31 ליטר לבישול
למאש 18 ליטר
ו13.31 לספארג'
וכן גם בBIAB אפשר לעשות ספארג'.
אשמח לספק תשובה מקיפה כשאשוב מהניכר, בנתיים רק אומר שספיגת הגרעינים בbiab היא יותר לכיוון 600-700 מ״ל לקילו.
Prost!
קשה לי מאוד להאמין שספיגת הלתת תלויה בשיטת הבישול.
סיינט
פרננדו, בגלל שב- BIAB הם נותנים לנוזל לטפטף מהגרעינים יתכן שכמות המים שנשארת בשק פר ק"ג גרעינים קטנה יותר. אנחנו לא סוחטים את הגרעינים לכן אצלנו היחס של ליטר לק"ג תקף. אני נוטה לקבל את התיקון של נועם.
בשיטה שלי יש גם שק ולכן אני מניח שאין הבדל בינה לבין BIAB במובן הזה.
נשאר ליטר לקילו. סמוך עלי.
סיינט
ע"פ נסיון מצטבר של בשלני BIAB רבים, נבנה קובץ אקסל שנותן כיוון די טוב לגבי כמות המים הנדרשת.
לענין ספיגת המים בגרעינים, הנתון הממוצע בו משתמשים הוא 628 גרם מים לקילו גרעינים.
אני אישית טרם שקלתי את הגרעינים לאחר המאש אבל אני משוכנע שהמספר אינו רחוק מהנ"ל.
ג'יג'י (לא הייתה פעם סדרה מצויירת בערבית בשם זה?),
יש לא מעט חומר ברשת על השיטה. תתחיל בזה:
www.biabrewer.info
http://www.brewersfriend.com/2009/06/20/brew-in-a-bag-biab-all-grain-brewing-method/