בישול גרעינים בשיטת BIAB

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

 

מה כמות המים שאני אמור למלא בסיר אם אני משתמש ב 6 ק"ג גרעינים ?

איפה אפשר לקרוא על כמויות מים לסוג הבישול הנ"ל ?

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ג'יג'י, לא צריך לקרא, צריך לחשוב.

קודם כל, לא בישול גרעינים, בישול בירה.

בו ונראה. נניח שאנחנו רוצים בצ' של 20 ליטר.  יש לנו 6 ק"ג גרעינים שסופגים 6 ליטר מים (אחד על אחד). בבישול ממוצע מקובל אידוי של 10 אחוזים בשעה, זה נותן בערך 2 ליטר. נניח שלאחר ריקון הדלי (בישול בדלי, כן?) נותר בדלי ליטר אחד.

נסכם הכל, כמה נקבל? 20 ועוד 6 ועוד 2 ועוד 1 שווה 29 ליטר מים. אני הייתי מעגל ל- 30 ליטר ובבישול מכוון לקבל את ה- OG הרצוי.

אתה חייב להכיר את המערכת שלך ולהציב מספרים מתאימים. למשל אולי החימום אצלך מאפן והאידוי רק 4 אחוז, או שהברז באמצע הגובה של הדלי ונשארים לך 10 ליטר בריקון, המספרים שנתתי הם רק דוגמא. לגבי ספיגת הגרעינים זה מספר די קבוע כך שניתן לסמוך עליו.

קפיש?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לי מ ושג אם נועם יוכל לענות בקרוב(הוא בחו"ל) - בכל מקרה הוא טוען שהדד ספייס(או המקבילה הביאבית שלו) שלו הרבה יותר גדול ממאש בצידנית

אבל בינתיים אפשר לקרוא קצת כאן:

http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?t=4650

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

בלשונית קבצים יש קובץ אקסל שנועם צירף בזמנו לחישוב נפח נוזלים לBIAB. נראה לי שזה יפתור לך את הבעיות.

 

 

בהצלחה,

רפאל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מישהו יכול לפרסם תוצאות הקובץ לנתונים שנתתי כדי להשוות? אני לא יכול לראות את הקובץ בדפדפן שלי.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

עשיתי יחס של 3:1 ליטר לגרעינים.

יצא 31.31 ליטר לבישול

למאש 18 ליטר

ו13.31 לספארג'

וכן גם בBIAB אפשר לעשות ספארג'.

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אשמח לספק תשובה מקיפה כשאשוב מהניכר, בנתיים רק אומר שספיגת הגרעינים בbiab היא יותר לכיוון 600-700 מ״ל לקילו.
Prost!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

קשה לי מאוד להאמין שספיגת הלתת תלויה בשיטת הבישול.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, בגלל  שב- BIAB הם נותנים לנוזל לטפטף מהגרעינים יתכן שכמות המים שנשארת בשק פר ק"ג גרעינים קטנה יותר. אנחנו לא סוחטים את הגרעינים לכן אצלנו היחס של ליטר לק"ג תקף. אני נוטה לקבל את התיקון של נועם.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בשיטה שלי יש גם שק ולכן אני מניח שאין הבדל בינה לבין BIAB במובן הזה.

נשאר ליטר לקילו. סמוך עלי.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה אתה רומז? שהחבר שלך לא יודע על מה הוא מדבר?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הוא איש גדול אך לפעמים גם הוא טועה!

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חנפן  זהיר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ע"פ נסיון מצטבר של בשלני BIAB רבים, נבנה קובץ אקסל שנותן כיוון די טוב לגבי כמות המים הנדרשת.

לענין ספיגת המים בגרעינים, הנתון הממוצע בו משתמשים הוא 628 גרם מים לקילו גרעינים.

 

אני אישית טרם שקלתי את הגרעינים לאחר המאש אבל אני משוכנע שהמספר אינו רחוק מהנ"ל.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ג'יג'י (לא הייתה פעם סדרה מצויירת בערבית בשם זה?),

יש לא מעט חומר ברשת על השיטה. תתחיל בזה:

www.biabrewer.info

http://www.brewersfriend.com/2009/06/20/brew-in-a-bag-biab-all-grain-brewing-method/


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט