חידת תסיסה

20 תגובות [לתגובה האחרונה]
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לפני יומיים בישלתי שני ביצ'ים של אמבר אייל ברצף. הבישול הראשון ארך 4.5 שעות מההתחלה עד הסוף. הבישול השני התחיל ברגע שהמאש הראשון הסתיים וארך פחות היותר אותו הדבר. בסך הכל התרגיל ארך 7 שעות.

המיים של הקירור של הביץ הראשון שימשו לאחר חימום קל לספרג' של הבי'ץ השני.

בגדול, שני הבישולים היו כמעט זהים עם ההבדלים הבאים:

* בבישול הראשון המאש ארך שעה ובשני, בגלל סיבות לוגיסטיות, כ 70 דקות.

* בבישול הראשון קיררתי את התירוש ל 31 מעלות. בבישול השני ל27

מה שמעניין הוא שהבישול הראשון התחיל לתסוס די מהר והוא עדיין ממשיך לתסוס ברצף -ו- הבישול השני התחיל לאט ורק עכשיו מתחיל להאיץ (לאחר 36 שעות).

בכל בישול השתמשתי בשקית של מונטונס גולד באיכות טובה אך יתכן שטיפה מפוקפקת.

בגלל שמדובר במתכון פשוט וידוע לא מדדתי גרביטי אבל יכול להעיד שהכל הלך חלק ודי זהה בשני הבישולים. איו סיבה לחשוב שהתירוש שונה באופן חריג.

האם ההבדל נובע מהטמפרטורה ההתחלתית? מה אומרים חכמי ציון?

סיינט

נ.ב.: אני מציע להתנסות בבישול כזה. חוסך המון זמן ועבודה ויש משהו מאוד כיפי בלוגיסטיקה ודיוק הנדרשים. יש הרבה זמנים גמישים בבישול בירה ולכן הצלחתי לתפקד בלי בעיות תוך כדי הבישול, כולל הקפצות ילדים ולימוד מתמתיקה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

OG מאוד משפיע

גם הרכב הסוכרים ובבישול בייתי קשה לפגוע בטמפרטורה ברציפות 

ההבדל בין 66 ל-67 מעלות הוא קריטי

גם ההבדל בין שתי שקיות השמרים קריטי

 

בקיצור - יותר מדי משתנים וחוסר נתונים

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דייי, תגובה טיפוסית של איש פיתוח!! תתאמץ יותר!

סיינט

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

את השמרים הכנסת פחות או יותר באותה טמפרטורה של התירוש?

שמתי לב שאם אני מכניס את השמרים לנוזל קר(20 מעלות) הם מתחילים לעבוד לאט יותר מאשר בתירוש חם (30-35 מעלות)

עודד
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני מסכים. נראה לי שהשמרים היבשים מאוד מושפעים מהטמפרטורה ההתחלתית.

זה נותן להם בוסט רציני בהתחלה.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לכן אני מחמם אותם במיקרו 45 שניות לפני הפיץ'

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

????

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תדאג, הם בשקית אלומיניום, שום גל לא חודר.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול פשוט להרטיב ב-35 מעלות

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא, בשביל זה שמתי את התמונה (בפינה השמאלית העליונה).

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואותי ניסית לשכנע שזאת תמונה מקצועית שקשורה לנושא הפורום

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה לא מקצועי בלהרטיב שמרים?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עם התמונה?

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה לא מקצועי בלהרטיב שמרים?

אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

אני דווקא מאוד שמח מהמקצועיות של השיחה.

קצת חייוך וקצת בירה-כמו שצריך.

אבי De Nahona

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כבר יש הרבה פרחי כשות?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני מוכנה להמר על כל הקופה ולהגיד שהשינוי הקריטי נובע מהשמרים, חייב לזכור שמדובר ביצור חי..

גם או זו בדיוק אותה שקית של בדיוק אותו יצרן מאותו התאריך ייתכן שהשקית עברה דרך שונה, לדוגמא הושארה מחוץ למקרר אצל הספק וכו'

כדי לבדוק האם זה נכון ניתן לחזור בדיוק על אותו בישול, רק הפעם לערבב יחד את שתי שקיות השמרים ולכל מיכל תסיסה להוסיף חצי מהתערובת

(לא לשכוח לערבב לפני כדי שמיכל אחד לא יקבל יותר ממשקע השמרים)

בהצלחה :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

פרננדו איש דת רציני כמוך צריך לדעת ש  "The Yeast works in mysterious ways"

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

גרי,

   תודה לאל על התשובה הרצינית היחידה שקיבלתי.

 

קרן,

   באמת!!! אני שואל חידה ואת שולחת אותי לניסוי של 7 שעות??? אין לך לב חובבת ציון ראשונה??

סיינט

 

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

סיינט, קח את הניסוי באיזי (מחכה שאיזי יקפוץ פה עם הערה:) )

פשוט תבדוק את זה בפעם הבאה שאתה מבשל שני מיכלים

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בקרוב...

סיינט