איבוד טמפרטורה במאש...

16 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

עד לפני כשבוע כשבישלתי עם הצידנית היה לי איבוד של כמעלה בשעה וגם זה בקושי...

בשני בישולים האחרונים שלי אפילו שלושה קרה שאני מאבד מעלה ב20 דקות...

שיניתי כמה דברים...

1) הוספתי ברז...

2) הרמתי את הצידנית ככה שהיא לא יושבת על המדף אלא על שתי חתיכות של קרשים...

בהתחלה חשבתי שבגלל הרווח בין הצידנית למדף אני מאבד שם איפשהוא חום... שמתי קלקר במקום לא עזר...

עטפתי עם מזרון פלציב לא עזר...

למישהו יש רעיון??

זה הטמפרטורת של הסביבה שאולי בגלל שיותר קר בחוץ יותר נכון פחות חם זה יותר משפיע על איבוד הטמפרטורה?

חשוב לציין שהצידנית שלי לא במצב מושלם אבל עדיין עד לפני 2-3 בישולים היא הייתה מושלמת..

תודה דן.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

זה כנראה בגלל הברז...מאיזה חומר הברז?

אם מפליז אז עד כמה שאני מבין הוא מכיל דיי הרבה נחושת

ונחושת מובילה חום מצויין.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אוקיי..

ויש לך רעיון טוב איך לעצור את זה??

אולי נגיד לעשות חליפה של בידוד לברז? יש סיכוי שזה יעזור??

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אוקיי..

ויש לך רעיון טוב איך לעצור את זה??

אולי נגיד לעשות חליפה של בידוד לברז? יש סיכוי שזה יעזור??

והמון תודה :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפיתרון קוראים HERMS או RIMS

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני משתמש בברז פלסטיק

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

ברז פלסטיק לא רעיון טוב כי פלסטיק משחרר חומרים רעילים במיוחד כשהוא חם...או שצריך לדאוג שיהיה מתאים לשימוש למזון.

גם אצלי לא משהו...יש לי ניפל מגולוון, אבל בגלל שאני לא מגיע לטמפ' רתיחה אז אולי זה בסדר,

פלדת על חלד (ניירוסטה) מעבירה חום הרבה פחות בצורה משמעותית.

לפי ויקיפדיה brass - ~125 W/mk

copper ~380

steal - 16.3

אבל לפני שתבזבז כסף ואולי בסוף לא צדקתי...תבדוק...נגיד שים משהו אחר שיש או משהו כזה ותבדוק עם מים...בקיצור לא לוקח אחריות :-)

 

דרך אגב הינה הקישור לויקיפדיה:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_thermal_conductivities

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה קרה לכם? הבנאדם אומר שהוא מאבד מעלה ב- 20 דקות. זה 3 מעלות בשעה. זה בסדר גמור. אין עם זה שום בעיה ולא צריך לעשות כלום. רק לידיעה, שלב הסקריפיקציה (המרת האמילן לסוכר) במש נמשך בערך 15 דקות, לא יותר.

טאוב, לא צריך לעשות כלום. אגב, לא ענית לי למייל, העניין סודר? יש לנו עוד אורח?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באיזה 15 דקות מדובר? בתחילת המאש או בסופו?

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, בהנחה שאתה שואל ברצינות, בתחלת המאש כמובן. זה לא אומר שניתן לותר על המשך המאש, כמובן

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השאלה היתה ברצינות.. ושאלת ההמשך היא "אם כך אז למה באמת לא לעצור אחרי נניח 20 דקות?"

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כי במאש מתרחשים עוד מספר תהליכים בעלי השפעה על המוצר הסופי. מציע שתקרא פרטים יותר מפורטים בספרו של פלמר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באופן כללי ההמרה של עמילנים לסוכרים מתרחשת בד"כ תוך כ15 דקות מתחילת המאש. אח"כ יש עניין של המסת הסוכרים בנוזל.

לכן, מבחן היוד (iodine test for starch)  הוא נחמד, אבל לא ממש נותן אינדיקציה לגבי סיום המאש, אלא רק לגבי סיום ההמרה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ובכל זאת - ליד המאש-טאן בוויינשטפן, על סטנד מיוחד, יש צלחת לבנה ובקבוקון יוד קטן:

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אכן,

התחלתי לכתוב על זה אבל לא היית לי תמונה לצרף. לדעתי ריפטין צילם עוד כמה תמונות טובות של זה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לבקשת הקהל

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא צריך בדיקת יוד כשמבשלים מרכז.......