שלום לכולם,
בצער רב אני מודיע כי אחד הבקבוקים בבישול החיטה האחרון שלי, מאס בהמתנה ופשוט התפוצץ בשלב התסיסה השניה.
דגן, אני יודע מה תגיד, בטח גם הבקבוק לא התמודד עם הטעם של החיטה.
בכל אופן, על מנת למנוע מקרים דומים, אני מנסה לחשוב מה יכול היה לגרום לפיצוץ.
הבקבוקים, כאמור עם בירת חיטה (שמרי munich) שעברה תסיסה של שבועים במיכל.
FG היה קצת גבוה, 1020, אבל הוא לא השתנה בשבוע האחרון של התסיסה. בישול זה הו של 20 ליטר והוספתי אליו 180 גרם סוכר ענבים.
ההשערות שלי בנוגע למקרה זה הן:
1. יותר מדי סוכר (בד"כ אני מוסיף 150, למרות שכבר היו לי בישולים עם 180 גרם שעברו בשלום)
2. זיהום בבקבוק (הרחתי את הבירה שנשפכה, והריח היה תקין)
3. בקבוק חלש.
האם גם אתם נתקלתם באירוע דומה? האם יכולים להיות גורמים נוספים לפיצוץ?
האם אני לוקח את זה קשה מדי?
שמח שלא היו נפגעים (פרט לנפגעי חרדה)
המשך סופ"ש מהנה
אבנר