שלום חברים,
קודם כל רציתי לברך על קיומו של הפורום הזה.
הוא ממש עזר לי להבין הרבה דברים בתורת הבירה (בירולוגיה? :))
וגם עורר לי את התאבון להבין יותר ובמקביל להרוות את צמאוני בבירה הראשונה שזה עתה הכינותי.
יש לי כרגע שתי שאלות ממש ממש בסיסיות:
1. האם ובכמה מעלה כמות הסוכר ששמים ביום הביקבוק את אחוז האלכוהול? (הרי אם השמרים עובדים על הסוכר ופולטים CO2 אז גם חייב להיות תוצר לוואי של אלכוהול, לא?)
2. אם התסיסה הראשונה לא הסתיימה לחלוטין במיכל התסיסה ונתקעה מעט לפני הסוף, למה שהיא לא תימשך בבקבוקים לאחר תוספת הסוכר? ואם כן - האם נפוץ שזה קורה?
תודה,
דפנה