בבישול האחרון שוב נשבר לי המדחום (פעם שלישית !) החליק מהשולחן לרצפה וזהו !. די, נשבר ממדחומי הזכוכית השבירים האלה. יש למישהו רעיון (וכתובת) למדחום עמיד יותר (ולא יזיק גם הידרומטר שגם הוא פריט שבר בזכות עצמו).
מדחום
אני קניתי ב-12$ ב-EBAY כולל משלוח:
עובד מצויין ומדוייק לפחות כמו זה הידני:
שחר,
הזמנתי גם מדחום כזה. כמה זמן לקח לזה להגיע?
אדי, אופציה אחרת החא לקנות מחנות לצרכי בישול ואפיה מדחום אנלוגי (שעון)או דיגיטלי המיועד לבישול.
10 ימים אאז"נ
תקנה אחד דיגיטאלי ,מאה ומשהו ש"ח בחנות לצוכי אפיה ובישול .
http://www.bakers.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=36...
תודה לכולם. זה אכן מה שאעשה (חו"ל או חנות לציוד מטבח). אגב, מאחר והמדחום נשבר לי לפני מדידת הטמפרטורה של הוורט לפני הוספת השמרים מדדתי במדחום בשר. הבעיה היא שה"רגל" שלו קצרה וקשה למדוד איתו נוזלים עמוקים (יחסית)
לכל קוני המדחומים.
מומלץ ביותר לכייל את המדחום לפני השימוש. השגיאה יכולה להיות בקלות 5 מ"צ שזה בלתי סביר בעליל.
הכיול הכי פשוט ויעיל הוא ב-0 מעלות במים עם קרח וב-100 מעלות במים רותחים.
דני - אם המדחום אינו מכויל איך נדע שזה אכן 0 ו-100 מעלות לכיול ??? (-: