נתחיל מזה שאני מתכנן בישול לקראת סוף השבוע, אז מי שבאיזור באר שבע מוזמן לקפוץ.
בתקופה האחרונה אני מנסה לבנות מתכון של בירה שהיא טיפה כבדה, והאמת שאני לא יודע להגדיר אותה בסוג. כי כמו כל הבירות הטובות בישלתי אותה פעם ראשונה עם שאריות שהיו לי בארון.
המתכון הוא זה:
מאש:
4.5kg German Pilsner
1.5kg German Munich
400g Dextrine malt (Cara-Pils)
400g Belgian CaraMunich
עד כאן הכל טוב, ואם למישהו יש הערות או הארות אני אשמח לשמוע. הבעיה שלי שאני לא בקיא מידי בתחום הקשות ואני לא סגור על איזה כשות אני רוצה להתאים. בבישול הקודם השתמשתי ב-Tettnanger שהיה אצל גדי. האמת שלא התרשמתי שזה השתלב בבירה. כאן אני מחפש את עזרתכם במציאת כשות שיתאים לבירה וכמובן אחד שניתן למצוא בגבולות הארץ בארבעה הימים הקרובים.
בסוף, אני מצפה לבירה שתגיע לאיזור ה-10% אלכוהול (אחרי צימצום של הנוזל) שיהיו לה טעמי לתת טובים ומורגשים, ושהכשות יהיה כשות.
לאחר חקר קולינארי, החלטתי להוסיף לבירה, לקראת הרבע שעה האחרונה פלפל אנגלי.
ואם מישהו מצליח למצוא סגנון שדומה למה שאני מבשל אז שבבקשה יתרום גם את חלקו, זה יעזור לי למצוא אמות מידה אכותיות ממני (לא שאני לא מספיק איכותי)