תנו רעיונות

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נתחיל מזה שאני מתכנן בישול לקראת סוף השבוע, אז מי שבאיזור באר שבע מוזמן לקפוץ.

בתקופה האחרונה אני מנסה לבנות מתכון של בירה שהיא טיפה כבדה, והאמת שאני לא יודע להגדיר אותה בסוג. כי כמו כל הבירות הטובות בישלתי אותה פעם ראשונה עם שאריות שהיו לי בארון.

המתכון הוא זה:

מאש:

4.5kg German Pilsner
1.5kg German Munich
400g Dextrine malt (Cara-Pils)
400g Belgian CaraMunich

עד כאן הכל טוב, ואם למישהו יש הערות או הארות אני אשמח לשמוע. הבעיה שלי שאני לא בקיא מידי בתחום הקשות ואני לא סגור על איזה כשות אני רוצה להתאים. בבישול הקודם השתמשתי ב-Tettnanger  שהיה אצל גדי. האמת שלא התרשמתי שזה השתלב בבירה. כאן אני מחפש את עזרתכם במציאת כשות שיתאים לבירה וכמובן אחד שניתן למצוא בגבולות הארץ בארבעה הימים הקרובים.

בסוף, אני מצפה לבירה שתגיע לאיזור ה-10% אלכוהול (אחרי צימצום של הנוזל) שיהיו לה טעמי לתת טובים ומורגשים, ושהכשות יהיה כשות.

לאחר חקר קולינארי, החלטתי להוסיף לבירה, לקראת הרבע שעה האחרונה פלפל אנגלי.

ואם מישהו מצליח למצוא סגנון שדומה למה שאני מבשל אז שבבקשה יתרום גם את חלקו, זה יעזור לי למצוא אמות מידה אכותיות ממני (לא שאני לא מספיק איכותי)

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבלגים "מייבשים" את הטריפלים שלהם עם 20-30% סוכר

אחרת הבירה יוצאת מתוקה מדי ובעלת גוף כבד מדי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשביל להגיע ל10% אלכוהול עם כמות הלתת שציינת, הבטצ' שלך צריך להיות בנפח 15 ליטר.

OG:1104 / FG:1026

זו הכוונה?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

"מייבשים"? צריך הסבר

אני הולך לעשות באצ' של 20 ליטר, להקפיא אותו, ואז להפשיר עד שאני הגיע לכמות הרצויה. אני אצמצם את הנפח על פי הכמות הסופית של אחוז האלכוהול בסוף התסיסה הראשונית

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה עושה Belgian IceBeer?

סבבה לגמרי. אבל לא כוס התה שלי.

מייבשים = מוסיפים סוכר לתירוש כך שיקל על השמרים לייצר יותר אלכוהול בלי להשאיר מתיקות שיורית וגוף סמיך מידי בבירה כ"כ "גדולה".

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

יש הבנה.

אם אתה קורא לזה איך שאתה קורא לזה אז סבבה. 

בגדול הכנתי אותה פעמם משאריות שהיו לי, עכשיו אני קצת משדרג. הלבשתי על הבישול את השיטה של ICE BEER, כי זה מגניב אותי לשחק בשלבי ההכנה של הבירה

יש בירות בארץ בסגנון הזה שאני יכול למצוא, לטעום ולשתות?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

היי גלעד

היום קראתי פוסט מעניין שחבר רשם  http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1845433

בפוסט הוא מעלה את השאלה של: האם בישול מולקולארי הוא המטרה עצמה או שהוא האמצעי למטרה...

באנלוגיה לבירה שלך, האם המשחק בהקפאת הבירה הוא המטרה? או שהמטרה היא לבשל בירה טובה? (אני יוצא מתוך ההנחה כי שתי המטרות ראויות אך הינן יכולות לחפוף בצורה מלאה).

במקרה והניסיון בהקפאת בירה הוא המטרה (צבירת ידע על התהליך) אז סגנון הבירה בכלל לא מעניין, ובכלל הייתי מנסה מתכון פשוט שאני מכיר טוב בכדי שאוכל להרגיש מה קורה שם בתהליך של ההקפאה וההפשרה.

במקרה השני: שהמטרה היא בירה טובה, כדאי קודם כל לשפר ולשפץ את המתכון , להתאים אותו לסגנון מסויים ולהמשיך לשפץ אותו מבישול לבישול ורק לאחר שהתוצאה יוצאת "מבריקה" לטעמך אז להתנסות בטכניקות חדשות. במקרה הזה לשיפוץ המתכון, להתאמתו לסגנון מסויים ולמציאת הכשות המתאים - חשיבות עליונה. ואילו טכניקת ההקפאה והפשרה תפגע ביכולת שלך ללמוד על המתכון בגלל שאתה מוסיף הרבה שונות בלתי מוסברת.


 מקווה שעזרתי בהכוונה

נמרוד

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תודה רבה על כל הכתוב למעלה,

אבל אני עדיין מנסה להבין איזה כשות כדאי לי לשים בתערובת לתתים שרשומה למעלה

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הייתי הולך על כשות טריה. כל כשות טובה, כשות מתאימים לסגנון, היות וכאן אין סגנון אין בעית בחירה.

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

Northern Brewer ו hallertauer אני הייתי הולך על שילוב של שניהם.