התחתית של התחתית. או מה נשאר בסוף הבישולח

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

שלום לכולם.

בישלנו שני באטצ'ים שונים. בליטר האחרון של הבישול התגלתה התמונה הבאה. תמונה שאנחנו רגילים לה.

בתחתית הסיר יש תירוש עם מעין חומר לא קשור. בד"כ אני פוטר את זה באמירה שזה רק חלבונים ושאריות מהבישול ואין שום בעיה להעביר את זה להתססה. אבל עלה בי חשש האם יכול להיות שאלו גם שאריות כשות או אולי קיומו של החומר הלא ברור הזה ישפיע על כל הבאטצ'. שכנעתי את גלעד שלשם שינוי לא נעביר את זה למיכל ההתססה.

במילים אחרות מישהו יודע להסביר לי מה זה? בבקשה תגידו לי שזרקתי 2 ליטר בירה סתם ושזה לא צריך יותר להדאיג אותי, מה שאני צריך לעשות זה להמשיך לנהוג כרגיל

 

הליטר האחרון בחבית

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מכניסים את שני הליטר האלה למיכל התסיסה. מחשבים אותם בכמות המים לבישול (ראה הסברים שלי בשרשור נפרד). יש שם גם כשות ומה שנקרה cold brake

יותר מזה, מבשלים שיודעים מה הם עושים מתאמצים לעשות ווירפול כדי לרכז את הג'יפה הזאת ולמצות מקסימום תירוש תוך שהזבל נשאר מאחורנית בסיר. אם אתה מכניס את זה למיכל התסיסה תבדוק מה אתה עוד לא יודע. 

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

טוב, עברתי על ההסבר שלך, לפי החישובים שלי עד עכשיו היו לחסרים לי משהו כמו 2 ליטר כדי להגיע לנפח רלוונטי. דבר שייתר לי את הצורך הזה בשאריות כדי לעמוד ביעד. זה גם מסביר את הצורך בהוספת לתיקון הגראוויטי.

תודה. 

פעם הבא אנסה את עניין המערבולת

בהחלט פוסט מומלץ לקריאה למי שלא קרא- ההסבר על חישוב נפחי המים

http://zion.e-snif.com/content/%D7%94%D7%A1%D7%91%D7%A8-%D7%97%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%A0%D7%A4%D7%97%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%92%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ