עמנואל, בשבילך

22 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

נועם,

  בניגוד אליך שאתה מנכל ולא חייב לעבוד במשך היום מכיוון שיש לך עובדים שעובדים בשבילך, אנשים כמו עמנואל שהם כמו עובדי קבלן מסכנים בחברה מגעילה וטוטאליטרית כמו חברת החשמל צריכים לעבוד רוב היום!!!

לכן, אם יש לך כוונות שהוא (או אני) נבזבז שעות וימים בהאזנת איזה ברודקאסט מעפן אז לפחות תומר לנו מה לצפות@!!!!@!@@!

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תמצית:

In this episode of Brew Strong Jamil and John Palmer cover the often shunned kit beer homebrew kits. After Jamil's travels to Australia Jamil tried brewing a fresh kit beer he picked up and found it to be a great way to brew good beer quickly, even surprising himself at the quality of the kit ingredients. Tune in and find out Jamil's tips for homebrewing great kit beer.

יש מחיר גם לפופולריות, צריך לרצות את כולם

נועם, מעניין אם אתה מאמין להם. או לחילופין היית מבשל בירה מקיט.

אני לא.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בעצם למה לא?

לא בקביעות אבל גם מזה אפשר ללמוד 

 

אולי בבישול הסינרגטי הבא נוסיף גם קיט וננסה לחשוף אותו בטעימה עיוורת

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא רק עיוורת גם עם ידיים קשורות מאחורי הגב אני אזהה אותו.

ההצעה ממש לא טובה כי בקיט אין שום גמישות ומה הסיכוי שדווקא למתכון המטורף הבא יהיה קיט מוכן?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נו באמת איזי , קצת תחכום

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

למרות שאיש איש וטעמו, אני יכול להגיד בלב שלם שלא החומרים עושים

את הבירה, אלא המבשל. בירה שבושלה עם השקעה, אהבה והבנה תהיה מעולה (כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, וכולנו נוכל להעיד על כך),

ללא קשר לאיך או ל-מה: יהיה זה קיט, רכז או מחית לתת לעוסה בפה של סבא שלך.

בדיוק כמו שאפשר להכין סעודת מלכים מעוף ותפו"א (תחיי הבנליות!), ומנה ממש לא מוצלחת מפטריות כמהין לבנות ופילה בקר קוֹבֶּה. 

 

זה שAG מאפשר לך לראות את טיב החומרים שאתה מכניס לבירה זה אקסטרה נפרד בפני עצמו (כמו שלהכין

המבורגר בבית שונה מלקנות כבר קציצה מוכנה), ונותן לך שליטה הרבה יותר טובה על התהליך,  אף אחד מאלו לא יקבע איזו בירה תהיה

 טובה יותר. 

 

נראה לי שהטעימות שיהיו לכם ביום חמישי, יעזרו לראות הרבה מהדברים שהעלתי פה.

רק בשמחות וחג חנוכה שמח,

 

 

(גילוי נאות: כותב שורות אלו מבשל בעצמו AG (בעיקר בגלל המחיר והריח) אבל אוהב לשתות בירה בנות כל הסוגים :) )

רפאל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רפאל, שמור על הלב.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

מה זה אמור להביע?


אתה יודע מה עמנואל?

החלק העצוב בכל הסיפור פה הוא שקשה לך להודות שמלחמת החורמה שאתה מנהל

פה נגד רכז ובעד AG (תוך השמצה ברורה של השני) נובעת מאיזשהו סוג של יהירות

וללא תימוכין אמיתיים בשטח (מלבד הסיבות שציינתי לעיל).

זה מזכיר לי את הקרב הניטש בין קפה אספרסו לבין נס קפה. לא משנה אם תגיד 

ותראה שקפה אספרסו טוב יותר, טרי יותר ובריא יותר בשביל אנשים מסויימים נס קפה

זה הקפה הכי טעים בעולם.


רק בריאות,


רפאל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא אספרסו, מוקוצ'ינו

מה רע בלנסות לקדם רעיונות? אני לא עושה את זה למען רווח כספי רק למען קידום תרבות בישול הבירה הביתית. אני רוצה יותר מבשלים מגרעינים בלבד כי זאת שיטת בישול שדורשת יותר מיומנות, ידע, מקצועיות מבישול בכל שיטה אחרת של קיצור דרך. מה רע בכך? סתכל על הסקר, תראה כמה מבשלים AG יש לנו. תגיד מה אתה תרמת כבר למעגר הידע שלנו? יושב בצד, לומד ואז מנפח חזה ומקרקר. אתה בכלל מבשל בירה? למה עוד לא טעמנו? 

אגב, רפאל, תקרא שוב את הדוגמא שנתת (קפה), היא מחזקת דווקא את עמדתי ולא משרתת כלל את הטיעון שלך.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

אין שום רע בלקדם רעיונות! אדרבא!

הרע, בעיניי, זה לקדם רעיונות על בסיס זלזול ברעיונות אחרים ויהירות שלא מתאימה ליופי החובבני שבדבר.

תדבוק במה שאתה מאמין בו, אבל לא על חשבון אחרים ולא ע"י כך שאתה אומר כמה רכז זה בזיון אלא, נגיד,

סתם רעיון פרוע, כמה בישול AG טוב ומוצלח יותר.

ושוב, אני בצד שלך. אני מבשל AG ולדעתי גם זאת הדרך הנכונה (ולמען השם, היא אפילו זולה יותר) אבל אין לי

דבר וחצי דבר נגד רכז. 

בדיוק כמו בדוגמא שלי, שכנראה לא הבנת אותה. עם כמה שנס קפה נחשב לקפה יחסית ירוד יותר ברמתו, לא לי, לא לך ולא לאף אחד אחר יש את

הזכות להגיד שזה זבל או לזלזל בהם על זה שהם שותים אותו. יש אנשים שזה ממש טעים להם ולא יחליפו את זה, לא משנה מה הסביבה אומרת.

 

 

(אני האחרון שאהיה חייב לך דין וחשבון לגביי כמה אני תורם וכמה לא. כשיש לי משהו ששווה להגיד, אני אומר. בינתיים אני לוקח את כל הדברים

שאני לומד פה, בין השאר, ומנסה לעזור ולתרום איפה שאני יכול למען קידום הבירה ובישול הבירה בישראל, ולא רק בצורה וירטואלית. וכן, אני בהחלט

מבשל וכשיזדמן לי אני אשמח גם לתת לטעום (בעצם- לשתות. בירה צריך לשתות. יין אפשר לטעום).

 

רק בריאות ובירה טובה,




רפאל

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רפאל,

   אתה כותב יפה!

אבל האמת היא כשאני קורא את דבריך אני מרגיש בתוך חדר סטרילי המנוהל על ידי אנשים עם כפפות, כובעים לבנים ומסכות. אוסיף גם שהריח מסביב הוא ריח של חומר חיטוי.

שורה תחתונה:

* לא צריך לשקול כל מילה. לוודא שאתה יוצא צדיק מכל הכיוונים

* אם התנהגות מסויימת מפריעה אז פשוט תגיד את זה בשורה אחת וזהו.

לשיקולך,

סיינט

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שכחתי משהו!

למען הסרת ספק, זכותי וחובתי להכריז שמי שאוהב את הנס קפה הישן של עלית (כן לך, לא לך, כן לי, לא לו, אולי לנו), מקומו לא במועדון זה אלה בחי-בר שבכרמל.

בוקר טוב לכולם,

סיינט

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו לא לזלזל בנס קפה של עלית.
כפית ממנו לתערובת הבצק של כל עוגת שוקולד משדרגת את הטעם. נסה ותהנה.

עודד
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני מעדיף להשתמש בכמה קילוגרמים ממנו כדי לזפת את הגג של המנזר לפני החורף.

סיינט

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני מעדיף להשתמש בכמה קילוגרמים ממנו כדי לזפת את הגג של המנזר לפני החורף.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רפאל, אין לי דבר ולא חצי דבר כלפי חפצים דוממים (רכז, נס קפה). המסר היחיד בדברי (וחבל שאתה מתקשה בהבנתו) הוא שבישול ברכז הוא נהדר כשלב ראשון בכניסה לעולם בישול הבירה בבית. השלב השני המתבקש הוא בישול AG. למבשל המתחיל התהליך נראה מאוד מורכב והבישול מרכז מפחית את עומס הפעולות שיש לבצע ומאפשר כניסה הדרגתית לדבר האמיתי. מבשל שנשאר "תקוע" בבישול מרכז ישתה בירה אבל לא בירה טובה כמו שיכול היה לשתות אם היה מבשל AG, כך גם ההבנה שלו בתהליך לא תהיה מעמיקה.

ובכלל, הבירה הכי זולה שאני מכיר זאת בירת מינזרים בלגית מעולה שניתן לקנות בכל פינת רחוב כמעט (15 ש"ח לבקבוק גג). בירה ביתית היא בירה יקרה!

לא יודע למה, מכתיבתך אני מתרשם שאתה עצבני, תרגע, יהיה בסדר, על תקח ללב.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

נסקפה זה לא אבקה כזאת שלא יודעים מה שמו שם? ואם אני רוצה עם הל אז אין?


Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני חושב שנסקפה הוא רכז קפה המושפרץ לתוך חדר שבו וואקום. הלחץ הנמוך גורם להתגבשותו וליבושו המהיר.

זה לא נכון לגבי הנסקפה הישן של עלית אותו מייצרים בבז"ן חיפה וסביר להניח שהוא מיחזור של צמיגים.

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יופי,
162 צפיות, 11תגובות, אבל מישהו מכם האזין לתכנית? הבחור אומר שם דברי טעם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לא אני... אני מעדיף לקבל את התקציר.

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב,

לכל העצלנים, גזרתי 2 קליפים שמתמצתים את העניין:

http://www.4shared.com/audio/Zw8RzbXp/short_clip.html

http://www.4shared.com/audio/RU8wJXBs/short_clip2.html

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, עדיין לא מפנמת מה מוכר עיתונים? לא כלב שנשך אדם, אדם שנשך כלב.

"חישוב כמויות מים" תמיד יקבל רייטינג נמוך יותר מאשר "פניה נרגשת לחברים"