כל עוד beer תוסס ניתן עוד לתקן?

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

טוב, במסגרת ההבנות מהבישול האחרון, ישבתי ועברתי על המתכון, כמויות המים, זמנים ותכנון כללי. ואז הבנתי ששכחתי להכניס את התבלינים בזמן ההרתחה, יחד עם הכשות הארומתי. 

אז מה שאני שואל האם ניתן לתקן?

התירוש תוסס לו בשמחה כבר מיום ה' בערב.

מה ניתן לעשות אם בכלל? מישהו עשה את הטעות הזו בעבר? 

כמה רעיונות שחשבתי עליהם:

1. אני יכול לקחת תירוש איזה חצי ליטר בסוף התסיסה לבשל בו את התבלינים. לקרר אותו ואז להוסיף חזרה לסקנדרי.- השאלה אם יש לזה תופעות לוואי

2. אני יכול להוציא עכשיו את אותה כמות ולבצע את אותו תהליך ולהוסיף - נראה לי רעיון רע- להפריע ככה לתסיסה.

3. לקבל את זה שתהיה לי בירה בלי הטוויסט שקיוויתי לקבל- בעצם לקבל את אותה בירה בסיסית.

 

הערה לסיום- שווה ללמוד מעמנואל ולהקדיש תכנון לכל הבישול- להכין תוכנית פעולה ולפעולה על פיה- זה חסוך חישובים תוך כדי ומשאיר רק את ההנאה.

 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני הייתי מרתיחה את התבלינים במעט מים ומוסיפה לתירוש (לאחר שיתקרר). בכמות קטנה של מים כדי לא לדלל את הבירה

אבל רק אם התסיסה עדיין סוערת ויכולה לדחוק החוצה את החמצן שייכנס

במידה שהתסיסה לקראת סיום לא הייתי ממליצה לפתוח את מיכל התסיסה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לא נראה לי שלהרתיח זה הרעיון הכי טוב מכיוון שרתיחה של תבלינים עשוייה להוציא מהם את מה שהם אמורים ומכונים להכניס לבירה..

חיטוי עם אלכוהול נראה לי עדיף...

לגבי ההוצאה וההכנסה לא יודע להגיד לך... זה לא נשמע לי כמו תרגול אידיאלי...

לגבי הכשות יש לך דריי הופינג...

שתמיד מתקבל בברכה..

:)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל אחת משלושת הדרכים שהצעת טובה.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האם זאת בירה שבישלת בעבר

יהיה מעניין לראות את ההבדלים שלא לדבר על זה שאם יש לך בקבוק זה בכלל יהיה נהדר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

פרופסור,

   שמת לב שבכל שירשור אתה רואה הזדמנות לפירסום מאמר ב "Journal of Applied Brewing"?

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דפקא בניתי על איזה הזמנה לטעימה עיוורת

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עפרי,

לא כתבת באיזו בירה מדובר ואילו תבלינים התכוונת להוסיף.

 

עוד רעיון,

אתה יכול להכין חליטה מהתבלינים במעט מים ולהוסיף אותם יחד עם הסוכר בעת הביקבוק. במקרה כזה, אולי כדאי להפחית את כמות התבלינים כי השמרים לא ינדפו את הארומות כפי שמתרחש בתסיסה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אני מצרף את הלינק למתכון המתוכנן, יש מצב שהלתת השתנתה קצת כי גלעד תמיד משנה קצת דברים כשהוא הולך לגדי לקנות. לא שינויים משמעותיים. הכל רשום אצלו במחשב שלצערי נמצא אי שם באזור מכתש רמון.

http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?item=9458

התכוונתי להוסיף פלפל אנגלי טחון, יש לזה טעם מתקתק וריח נהדר.

נראה לי שכל עוד אף אחד לא אומר שזה בעיייתי להוסיף את זה לסקנדרי אני אלך על האופציה הזו.

ושחר לא נשאר לי כלום מהביקבוק הקודם יצאה כמות מאוד קטנה כי זה היה ניסוי שלנו לעשות אייס ביר. גם זה אמור להיות אייס ביר

 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז כדאי לשמור מהבישול הזה

ולהשוות לבישול "סטנדרטי" של הבירה הזאת

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

צודק

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כיוון שלא נראה לי תרגום טוב הנה המקור - Relax. Don't worry. Have a Homebrew.

בטוח שיצא לך בירה, וכמובן שהיא תהיה טעימה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מאיפה הביטחון?