מישהו ניסה לבשל בירה Single Malt כלומר בירה מסוג גרעין אחד בלבד?
איך היתה התוצאה? נורא מעניין אותי לנסות ורוצה להיות בטוח שאני לא זורק 6 ק"ג פייל אייל משובח על נסיון סרק.
מישהו ניסה לבשל בירה Single Malt כלומר בירה מסוג גרעין אחד בלבד?
איך היתה התוצאה? נורא מעניין אותי לנסות ורוצה להיות בטוח שאני לא זורק 6 ק"ג פייל אייל משובח על נסיון סרק.
JZ
Belgian golden strong ale
Danke, לא שמתי לב.
חפש SMASH -Single Malt And Single Hop
בשלתי פעם 100% פילזנר בCLONE להובלון, קצת משעמם. וינה או מינכן יתנו בטח תוצאה מעניינת יותר.
בהחלט ניסוי מעניין. א. אפשר לאתגר את הפורום בניסוי משותף. ב. לא חייבים לבשל בטצ מלא. אפשר לצורך העניין לבשל חצי כמות. ג. כמה לתתי בסיס יש? ז״א, לתתים שיכולים להחזיק מאש בכוחות עצמם. ד. גם לג׳יימס מבייסיק ברואינג יש בירה של 100% חיטה. זה אתגר.
איך עושים מאש ל 100% חיטה זה יוצא יציקה במאש טאן לא?
הרי אין קליפה לגרעיני החיטה ואין מה שימנע מגרעיני החיטה להדבק כמו בצק
או שהוא משתמש ברכז? (שגם שם אני לא בטוח שזה רכז מ 100% חיטה)
זה מה שנקרא
הרמה להנחתה : )
http://www.youtube.com/watch?v=JF6FkLqmqUk&feature=youtube_gdata_player
אני חושב שזה הסרטון הנכון.
נועם,
אם נעבור בשלום את המפגש הסינרגטי ביום חמישי הקרוב, הנושא של המפגש הבאה הוא בישול סינגל מאלט. כל מבשל יתנדב לבשל מגרעין אחר.
LIKE
מה החלופה למבשלים מרכז?
Steeping מגרעין יחיד, או שאין חלופה...
האמת שחשבתי על זה גם,
נראה לי שיכול להיות מעניין לטעום בירה שבושלה רק מרכז. מכיוון שיש רכזים שונים, אפשר לעשות את אותו הניסוי.
אצל גדי יש כמדומני רק רכז "סופר לייט" ואולי גם חיטה (שזה בעצם 60/40 חיטה/פילסנר). אצל רשף (וכל אלו שמחזיקים את מוצריו) יש גם רכזים של מונטונס: אמבר, דארק וגם רכז אבקתי מסוגים שונים.
אפשר לבשל בטצ' מרכז אבקתי בלבד. ואז זו גם תהיה הבירה הבייתית היקרה ביותר שניתן לבשל...
וכן, אם הבירה בושלה כראוי, קיבלה שמרים ראויים והותססה בטמפ' נכונה, היא תהיה אחלה.
מה? המפגש הוא השבוע?
איך שכחתי מזה..
במקרה, ברגע זה אני שותה בירה מסינגל מאלט. הפעם זה ממיוניק סוג I. היו לי בס"ה 6 בקבוקי 1/2 והיום זו הטעימה הראשונה.
בשלב זה הבירה עדיין קצת מתוקה וצריך לחכות עוד לפחות שבוע לטעימה שניה.
מסקנה ראשונה - הטעם של מיוניק סוג I הוא מאד דומיננתי. הבירה בכלל לא מרגישה כמו בירה מלתת יחיד. הצבע נחושת.
מתכון:
1 ק"ג מיוניק סוג I
3 גרם NB ב 60 דקות
3 גרם HLT ב 3 דקות
OG בסביביות 1.060
דני זה אמור להיות וריאציה של בוק??
נשמע טוב...
רגע...
3 גרם כל הכשות??
מה גודל הבישול? 3 ליטר?
נראה ככה לא שמתי לב לק"ג היחיד של המיוניך
יצאו לי 6 בקבוקי 1/2.
הבישול הוא של ברוטו 5 ליטר.
למיכל תסיסה (מיכל של 5 ליטר) נכנסו משהו קרוב ל 4 ליטר.
המטרה הייתה להבין את הטעם של מיוניק, במקרה יש לי שק של סוג I וזה קבע את הניסוי.
דני,
במה אתה משתמש בתור מיכל תסיסה ל5 ליטר בירה?
ובאופן כללי, במה אפשר/כדאי להשתמש להתססת בטצ'ים קטנים?
יש לי דמיג'ון 5 ליטר שקניתי בסוד היין.
אני פשוט מחלק את המתכון המקורי ל 5.
במציאות, אצלי, היעולות קצת גבוהה בבאטצ'ים קטנים וצריך לקחת את זה בחשבון.
את המאש אני עושה בתוך סיר, בדומה ל-BIAB. בסוף המאש אני שופך דרך מסננת ספגטי את כל הסיר. מעביר שוב את התירוש הראשון דרך הבמסננת עם הלתת כך שהוא יוצא נקי. אחרי זה אני ממשיך בשטיפת הלתת עם מים חמים לפי כמות כתירוש שאני רוצה לאסוף.
נקודה חשובה זה לשים לב לבסיר קטן מקבלים אידוי גבוה יחסית וכדאי לבדוק את האידוי הצפוי בטבלת האקסל שקישרת (נעם - שיבולת) בעבר. אידוי של 20% לשעה (ואף יותר) לא צריך "להפתיע" אף אחד.