Single Malt

23 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מישהו ניסה לבשל בירה Single Malt כלומר בירה מסוג גרעין אחד בלבד?

איך היתה התוצאה? נורא מעניין אותי לנסות ורוצה להיות בטוח שאני לא זורק 6 ק"ג פייל אייל משובח על נסיון סרק.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

JZ

 

Belgian golden strong ale

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Danke, לא שמתי לב.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חפש SMASH -Single Malt And Single Hop

בשלתי פעם 100% פילזנר בCLONE להובלון, קצת משעמם. וינה או מינכן יתנו בטח תוצאה מעניינת יותר.

 
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

עמנואל - הטריפל IPA שלי בושלה רק מ 9 ק"ג גרעיני פילזנר.

התוספת היחידה היתה עוד קילו גבישי סוכר בלגי, וכשות הרבה כשות, וגם הרבה סבלנות - תסיסה ארוכה מאוד מאוד כמעט כמו לאגר

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

+1

ההובלון שלי יצא נחמד מההיבט של הכשות...

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט ניסוי מעניין. א. אפשר לאתגר את הפורום בניסוי משותף. ב. לא חייבים לבשל בטצ מלא. אפשר לצורך העניין לבשל חצי כמות. ג. כמה לתתי בסיס יש? ז״א, לתתים שיכולים להחזיק מאש בכוחות עצמם. ד. גם לג׳יימס מבייסיק ברואינג יש בירה של 100% חיטה. זה אתגר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

איך עושים מאש ל 100% חיטה זה יוצא יציקה במאש טאן לא?

הרי אין קליפה לגרעיני החיטה ואין מה שימנע מגרעיני החיטה להדבק כמו בצק

או שהוא משתמש ברכז? (שגם שם אני לא בטוח שזה רכז מ 100% חיטה)

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה מה שנקרא

הרמה להנחתה : )

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

‏http://www.youtube.com/watch?v=JF6FkLqmqUk&feature=youtube_gdata_player
אני חושב שזה הסרטון הנכון.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

אם זאת תשובה בשבילי אזי אוכל לראות זאת רק הלילה בבית, כאן אנחנו יותר חסומים מחסומים...

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תיקון,

זו הכתובת:

http://www.youtube.com/watch?v=JF6FkLqmqUk

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם,

אם נעבור בשלום את המפגש הסינרגטי ביום חמישי הקרוב, הנושא של המפגש הבאה הוא בישול סינגל מאלט. כל מבשל יתנדב לבשל מגרעין אחר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

LIKE

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

מה החלופה למבשלים מרכז?

Steeping מגרעין יחיד, או שאין חלופה...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האמת שחשבתי על זה גם,

נראה לי שיכול להיות מעניין לטעום בירה שבושלה רק מרכז. מכיוון שיש רכזים שונים, אפשר לעשות את אותו הניסוי.

אצל גדי יש כמדומני רק רכז "סופר לייט" ואולי גם חיטה (שזה בעצם 60/40 חיטה/פילסנר). אצל רשף (וכל אלו שמחזיקים את מוצריו) יש גם רכזים של מונטונס: אמבר, דארק וגם רכז אבקתי מסוגים שונים.

אפשר לבשל בטצ' מרכז אבקתי בלבד. ואז זו גם תהיה הבירה הבייתית היקרה ביותר שניתן לבשל...

 

וכן, אם הבירה בושלה כראוי, קיבלה שמרים ראויים והותססה בטמפ' נכונה, היא תהיה אחלה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

 

מה? המפגש הוא השבוע?

איך שכחתי מזה..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במקרה, ברגע זה אני שותה בירה מסינגל מאלט. הפעם זה ממיוניק סוג I. היו לי בס"ה 6 בקבוקי 1/2 והיום זו הטעימה הראשונה.

בשלב זה הבירה עדיין קצת מתוקה וצריך לחכות עוד לפחות שבוע לטעימה שניה.

מסקנה ראשונה - הטעם של מיוניק סוג I הוא מאד דומיננתי. הבירה בכלל לא מרגישה כמו בירה מלתת יחיד. הצבע נחושת.

מתכון:

1 ק"ג מיוניק סוג I
3 גרם NB ב 60 דקות
3 גרם HLT ב 3 דקות
OG בסביביות 1.060

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

דני זה אמור להיות וריאציה של בוק??

נשמע טוב...

רגע...

3 גרם כל הכשות??

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה גודל הבישול? 3 ליטר?

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

נראה ככה לא שמתי לב לק"ג היחיד של המיוניך

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יצאו לי 6 בקבוקי 1/2.

הבישול הוא של ברוטו 5 ליטר.

למיכל תסיסה (מיכל של 5 ליטר) נכנסו משהו קרוב ל 4 ליטר.

המטרה הייתה להבין את הטעם של מיוניק, במקרה יש לי שק של סוג I וזה קבע את הניסוי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דני,

במה אתה משתמש בתור מיכל תסיסה ל5 ליטר בירה?

ובאופן כללי, במה אפשר/כדאי להשתמש להתססת בטצ'ים קטנים?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי דמיג'ון 5 ליטר שקניתי בסוד היין.

אני פשוט מחלק את המתכון המקורי ל 5.

במציאות, אצלי, היעולות קצת גבוהה בבאטצ'ים קטנים וצריך לקחת את זה בחשבון.

את המאש אני עושה בתוך סיר, בדומה ל-BIAB. בסוף המאש אני שופך דרך מסננת ספגטי את כל הסיר. מעביר שוב את התירוש הראשון דרך הבמסננת עם הלתת כך שהוא יוצא נקי. אחרי זה אני ממשיך בשטיפת הלתת עם מים חמים לפי כמות כתירוש שאני רוצה לאסוף.

נקודה חשובה זה לשים לב לבסיר קטן מקבלים אידוי גבוה יחסית וכדאי לבדוק את האידוי הצפוי בטבלת האקסל שקישרת (נעם - שיבולת) בעבר. אידוי של 20% לשעה (ואף יותר) לא צריך "להפתיע" אף אחד.