טחינה...ולא עם חומוס...

11 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אז קניתי את המטחנה עשיתי לה הופר חיברתי אותה לבסיס והיא עומדת יפה מאוד...

היום לקחתי קילו של פייל אייל לא טחון והרצתי אותה לניסיון, שמתי את המרווח על 0.05 inch

מדדתי עם חוט ברזל בעובי הנכון...

ואני טוחן לי להנאתי את הלתת הראשוני שמתי כמות קטנה כדי לראות איך זה פועל...

לאחר הטחינה הסתכלתי ויש לי יחסית הרבה גרעינים שלא עברו דרך המטחנה ונשארו שלמים לגמרי....

זאת בעייה שלא אמורה להיות? או שפשוט להעביר את זה שוב ושוב עד שזה ייטחן כמה שיותר??

לקחתי להשוואה לתת טחון מרשף גם שם ראיתי שיש מספר גרעינים שלא נטחנו והטחינה שלי נראית יותר דקה וקטנה ועדיין לא אבקתית...

תודה דן :)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן, נכון שבתאוריה הכל נראה מושלם וכשמגיע הפרקטיקה החיים מורכבים יותר?

תבדוק את ההופר שלך, תחפש את ההערה שלי בעבר. אני לא מבין מה הבעיה לבנות הופר נורמלי.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

0.05 אינצ' זה מה שהיאנקים קוראים 50 מיל, זה המון. לא פלא שבורחים לך גרעינים שלמים. רד ל- 37 מיל.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אין שום בעיה עם משפך ממיכל מים מינרלים, אני עובד ככה ומרוצה מאד.

הבעיה כנראה עם המרווח בין הגלילים, כמו שציינת.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, אני יורה לכל הכיוונים, משהוא תמיד פוגע....

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

והפעם פגעת בי...

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

די... אתה לא רציני. ואני בכלל חשבתי לערוך את התגובה ולנסחה כך:

מלוח עץ אפשר לייצר פסנתר ואפשר לייצר מדף.

קרי, המיכל הוא רק חומר גלם שאפשר ליצר ממנו משפכים באיכויות שונות.

מעניין במי פגעתי עכשיו. 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

ברור שאני לא רציני, אבל זה היה מתבקש והייתי חייב

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

עמנואל לצערי לא נעים לי להגיד לך שהפעם אתה טועה...

ברחו לי הגרעינים בגלל ההופר אבל לא בגלל הצורה שלו ואיך שבניתי אות אלא בגלל שלא חיזקתי את המסביב מספיק ולא סידרתי את הגאפ כמו שצריך ואחד הגלילים סירב להסתובב כמו השני... ולא נשארו לי גרעינים שלמים בגלל הגאפ בין הגלילים טעיתי בקריאה של המכשיר למדידת קטרים ועדיין אני לא יודע מה המידה הנכונה אני יכול להגיד שהבעייה הייתה טכנית ולא מדעית תודה לך שחר בכל מקרה...

עכשיו זה טוחן יפה מאוד בלי בריחה של שום גרעים לשום מקום ולא נשארים שום גרעינים שלמים ואני מאוד מרוצה מהתוצאות....

תודה לכולם!!

מחר בבוקר בתקווה שאני אצליח לקום אני אבשל פעם ראשונה ואטחן באותו יום עם המטחנה שלי...

:)

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמנם 0.050 זה רחב יחסית וכדאי להקטין. גם מהירות הגריסה משפיעה על התוצאה. בכל מקרה, זה שהגרעין נראה שלם זה לא אומר שהוא לא מפוצח ושמים לא יכנסו לתוכו. תבדוק ביד אם הגרעין קשה כמו מהשקית או שהוא רך יותר וגרוס כך שהוא רק נראה שלם.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

האמת שלא בדקתי אבל עכשיו לאחר ששיניתי את העניין וזה עובד כמו שצריך לא נשארים לי גרעינים שלמים בכלל...