נתונים:
בץ' ספארג'
משקל הגרעינים - 5 ק"ג
דד ספייס - 1 ליטר
יחס ספיגה 1:1
dough-in: ארבעים מעלות
צעד המרה: 67 מעלות
פריבויל: 24 ליטר
בשלב המאש יש שתי מנות של מים(אח"כ יש עוד מנה לספארג')
מנה ראשונה ל-dough-in (איך אומרים את זה בעברית?) == Wd
מנה שניה להמרת סוכרים = Wa
שתי המנות צריכות להיות שוות לחצי נפח פרי בויל + דד ספייס + משקל הגרעינים == Wt
Wt = Wa + Wd
ובמקרה שלנו 18 ליטר
Wt = 24/2 + 1 + 5 == 18
אני מכוון לכך שהמנה השניה תהיה של מים רותחים(נהוג לחשב 99 מעלות)
וזה גוזר את כמות המים והטמפ ל-dogh-in
מציבים בנוסחא הידועה: (Wa = (T2 - T1)(.41G + Wm)/(Tw - T2
מציבים בטופס אקסל פשוט שהכנתי מראש
ומקבלים(אנא בידקו אותי)
מנה ראשונה 8.82 ליטר ב-43.7 מעלות עבור dough-in
מנה שניה 9.17 ליטר מים רותחים עבור המרת סוכרים
באותה צורה אפשר להכניס עוד סטפ למי שאוהב 40-60-70