דוגמא לחישוב thin mash

8 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

נתונים:

בץ' ספארג'

משקל הגרעינים - 5 ק"ג

דד ספייס - 1 ליטר

יחס ספיגה 1:1

dough-in: ארבעים מעלות

צעד המרה: 67 מעלות

פריבויל: 24 ליטר

בשלב המאש יש שתי מנות של מים(אח"כ יש עוד מנה לספארג')

מנה ראשונה ל-dough-in (איך אומרים את זה בעברית?) == Wd

מנה שניה להמרת סוכרים = Wa

שתי המנות צריכות להיות שוות לחצי נפח פרי בויל + דד ספייס + משקל הגרעינים == Wt

Wt = Wa + Wd

ובמקרה שלנו 18 ליטר

Wt = 24/2 + 1 + 5 == 18 

אני מכוון לכך שהמנה השניה תהיה של מים רותחים(נהוג לחשב 99 מעלות)

וזה גוזר את כמות המים והטמפ ל-dogh-in 

מציבים בנוסחא הידועה: (Wa = (T2 - T1)(.41G + Wm)/(Tw - T2

מציבים בטופס אקסל פשוט שהכנתי מראש

ומקבלים(אנא בידקו אותי)

מנה ראשונה 8.82 ליטר ב-43.7 מעלות עבור dough-in

מנה שניה 9.17 ליטר מים רותחים עבור המרת סוכרים

באותה צורה אפשר להכניס עוד סטפ למי שאוהב 40-60-70

 


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תסביר למה צריך לעשות dough-in  , למה לא להיכנס ישר לשלב המאש ? ואיך מכניסים 9.17 ליטר? איך אתה מוודא שלא הכנסת 9.18????

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראיתי,

Dough-in at temperatures well below the optimum for beta and alpha amylase allow the starches to be hydrated before the amylase enzymes are activated. Again, this gives the beta amylase more time to work on starch conversion, thus increasing the fermantability.

אני משום מה מסתדר לא רע גם בלי טבילה במים "קרים".

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אישית אני ממש לא אוהב את הערבוב הראשוני במים חמים עם משוט

זה חם לי ומשפריץ ולוקח הרבה זמן שבו המכסה פתוח

 

את ה-doughin אני עושה עם הידיים וזה הולך מאוד מהר

אח"כ בשלב ההמרה המאש מדולל יחסית וקל לפזר את החום עם משוט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכמויות לא ממש חשובות -זה רק סדרי גודל - מה שקובע זה טמפרטורת היעד

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סליחה על הבורות

מה זה DEAD SPACE?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בנפח בסיר (לדוגמא) שנמצא מתחת לגובה הברז, כך שגם אם הברז ישאר פתוח נפח זה של נוזל לא יצא מהסיר.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם - אם ב-BIAB עסקינן, זה הנפח שבין תחתית השק לבין הברז שלו.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הבנתי, לשק יש ברז?