טריפל בלגי

25 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יודע מה קרה לי, משום מה בישלתי לפני כחודשיים טריפל בלגי.

הבירה מוכנה לשתיה, יש לה ריח נהדר וטעמי בננה דומיננתיים. אין טעמי/ריחות לוואי ורמת האלכוהול תספק את הסחורה לכל מיואש/עצבני/מדוכא/עצוב.

למה אני כותב על זה כאן? כי הדבר האחרון שאפשר להגיד על הבירה הזאת שהיא יבשה. למען האמת היא די מתוקה. היות ואני לא מבין גדול בבירות בלגיות בכלל ובטריפל בפרט,

רציתי לשאול, צריכה להיות מתיקות בטריפל? אני מדבר על מתיקות דומיננתית, לא משהוא באפטר טייסט או ברקע.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

http://www.bjcp.org/2008styles/style18.php#1c

18C. Belgian Tripel

Aroma: Complex with moderate to significant spiciness, moderate fruity esters and low alcohol and hop aromas. Generous spicy, peppery, sometimes clove-like phenols. Esters are often reminiscent of citrus fruits such as oranges, but may sometimes have a slight banana character. A low yet distinctive spicy, floral, sometimes perfumy hop character is usually found. Alcohols are soft, spicy and low in intensity. No hot alcohol or solventy aromas. The malt character is light. No diacetyl.

Appearance: Deep yellow to deep gold in color. Good clarity. Effervescent. Long-lasting, creamy, rocky, white head resulting in characteristic “Belgian lace” on the glass as it fades.

Flavor: Marriage of spicy, fruity and alcohol flavors supported by a soft malt character. Low to moderate phenols are peppery in character. Esters are reminiscent of citrus fruit such as orange or sometimes lemon. A low to moderate spicy hop character is usually found. Alcohols are soft, spicy, often a bit sweet and low in intensity. Bitterness is typically medium to high from a combination of hop bitterness and yeast-produced phenolics. Substantial carbonation and bitterness lends a dry finish with a moderately bitter aftertaste. No diacetyl.

Mouthfeel: Medium-light to medium body, although lighter than the substantial gravity would suggest (thanks to sugar and high carbonation). High alcohol content adds a pleasant creaminess but little to no obvious warming sensation. No hot alcohol or solventy character. Always effervescent. Never astringent.

Overall Impression: Strongly resembles a Strong Golden Ale but slightly darker and somewhat fuller-bodied. Usually has a more rounded malt flavor but should not be sweet.

Comments: High in alcohol but does not taste strongly of alcohol. The best examples are sneaky, not obvious. High carbonation and attenuation helps to bring out the many flavors and to increase the perception of a dry finish. Most Trappist versions have at least 30 IBUs and are very dry. Traditionally bottle-conditioned (“refermented in the bottle”).

History: Originally popularized by the Trappist monastery at Westmalle.

Ingredients: The light color and relatively light body for a beer of this strength are the result of using Pilsner malt and up to 20% white sugar. Noble hops or Styrian Goldings are commonly used. Belgian yeast strains are used – those that produce fruity esters, spicy phenolics and higher alcohols – often aided by slightly warmer fermentation temperatures. Spice additions are generally not traditional, and if used, should not be recognizable as such. Fairly soft water.

Vital Statistics: OG: 1.075 – 1.085
IBUs: 20 – 40 FG: 1.008 – 1.014
SRM: 4.5 – 7 ABV: 7.5 – 9.5%

Commercial Examples: Westmalle Tripel, La Rulles Tripel, St. Bernardus Tripel, Chimay Cinq Cents (White), Watou Tripel, Val-Dieu Triple, Affligem Tripel, Grimbergen Tripel, La Trappe Tripel, Witkap Pater Tripel, Corsendonk Abbey Pale Ale, St. Feuillien Tripel, Bink Tripel, Tripel Karmeliet, New Belgium Trippel, Unibroue La Fin du שניde, Dragonmead Final Absolution, Allagash Tripel Reserve, Victory Golden שניkey

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אולי מישהו שמבין אנגלית יכול לתרגם או לענות לשאלתי?

נועם, אם נדבוק בשיטה של חיפוש תשובות בשדות זרים הרי הפורום יהפוך למדבר ציה. זה מה שאנחנו רוצים? אני רוצה ללמוד מהידע של החברים בפורום (מה שהיה פעם חובבי ציון) ולא מאחרים. אולי יש מבשל צעיר שלא מכיר את המקורות שלך (וגם שלי) , איך עזרנו לו? אני מכיר את ה- BJCP עוד לפני שהתחלת לבשל, אם אני הייתי מוצא שם את התשובה רק אני הייתי יודע אותה. אם מבשל מנוסה יענה לי כאן, הרי כל החברים ילמדו ממנה. לא כך?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קיבלתי.

ובכן, זו באמת שאלה סוביקטיבית.

מה הFG?

מנסיוני האישי בלבד (בבירות שבישלתי ובדוגמאות מסחריות) הבירה די מתוקה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, תודה.

במפגש מחר יחולקו בקבוקי טריפל ביד רחבה.

המתכון:

80% פילסנר

2% מלנואידן

18% סוכר שולחני לבן

כשות סאז (מרירות), טטנאנג (ארומה)

שמרים T-58

OG- 1.081

FG- 1.012

אז מה אתם אומרים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

שאלה: 18% סוכר לבן - זה אחוז במשקל? או אחוז מהסוכרים (percentage of extract)?

בהחלט יתכן שעל אף בFG הנמוך (ביחס לOG) הבירה תיתן תחושה של מתיקות.

בקריאה בספר Brew Like a Munk גיליתי שבבלגיה הנזירים שואפים לFG סביב ה 1.007 . אני לא הצלחתי אי פעם להגיע לזה. בבלגית האחרונה שבישלתי הצלחתי להגיע ל 1.009 (שהתחיל מ1.065) וזה גם די מתוק.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

18% משקלי. בבצ' זה נשמע מפחיד, 1.5 ק"ג בבץ' של 25 ליטר.

הטעות שלי היתה שהוספתי את הסוכר לבישול. בפעם הבאה, אם תהיה, אוסיף באמצע התסיסה (אחרי חיטוי כמובן).

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

It's the yeast, stupid

 

מסכים, השמרים הבלגיים נותנים גוף וטעם מתוק גם ב 1.008, אבל לא מתיקות דומיננטית כמו שעמנואל מתאר

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, זה מה שאתה חושב אלי? רוצה לפתוח חזית? תביעת לשון הרע? אתה יודע איזה נזק גרמת לי? תדמיתי, נפשי, ממוני ושאינו ממוני, איך אציג את פני ברבים?

פותח טריפל לשכוח מהצרות...אבל, אם אתה אומר שככה צריך להיות אז אני לא מחלק טריפלים מחר. שומר לעצמי.

(-:

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

OG?

FG?

מתכון?

 

ולשאלתך - מתיקות הוא עניין סובייקטיבי

קנה לך כמה דוגמאות מסחריות ובדוק את הענין

אגב - יש לי כרגע טריפל בחבית - אפשר להשוות מתיקויות : )

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

+1

רוצים לעשות אפטר פרטי ביום חמישי? כיוון שעמנואל לא מסכים לפתוח אצלו שום בירה אחרת חוץ מה-IPA, מציע לעשות טעימה על מכסה המנוע שלי (אח"כ נשטוף את הטעם עם רד בול....)

לעצם השאלה של עמנואל, אחרי טעימת מגוון רחב של דוגמאות מסחריות ובישול עשרות באצים של טריפל אני יכול לומר שתמיד תהיה מתיקות מסוימת בבירה, כמו שנאמר הפרמטר הוא סובייקטיבי. לדעתי חשוב שבבירה גדולה תהיה איזושהי מתיקות אחרת תקבל טעם מאוד כהלי שיקשה על השתייה

יואב

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מגיע לסינרגטי : (

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יואב,

אחרי השלמת הטעימה של הסינרגטית ואם יהיה חסר קצת אלכוהול בדם אפשר לפתוח איזה בירה שרוצים. אני לא כזה קשוח. פשוט לא רוצה לברוח מהמטרה המוצהרת של המפגש. אפשר אפטר פארטי אצלי.

להתראות,

עמנואל

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמור לי בקבוק עמנואל - יש אנשים מוזרים שאני מכיר שאוהבים את זה

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שומר.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בירות בלגיות הן מתוקות. האחים שלי מהמנזרים שבארדנס נוהגים להוסיף סוכר (SUCROSE) כדי לייבש קצת את הבירות אך לא לגמרי. בסופו של דבר הבירה צריכה להיות מתוקה ופירותית באופיה.

המתכון שלך קצת בסיסי וכולל מאט מאוד מלנוידין. רוב הטעמים נובעים מהשמרים ולא מהלתת. השתמשת ב T58 או משהו יותר מעניין?

מה הייתה טמפרטורת המאש?

סיינט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

E.Z

הכנתי טריפל בלגי OG: 1083

FG: 1016

27 IBU והיא עדיין קצת יתר ממתקתקה....יש במתכון חצי קילו סוכר נבט שקוף.

לפי הבנתי בבלגיות הכבדות אמורה להיות מתיקות שמלווה אותך לאורך כל הלגימה כשהיא מתערבבת עם מורכבות השמרים ואעמים כישותיים.

מקווה שזה עוזר.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עימנואל, בלי פלפולים התשובה שלי כחובב מושבע של בירות בלגיות שאינו חושש ומתבייש בכך (למרות תעמולת הנגד)וכמי שבישל 3 ורסיות של בירה בלגית בהירה ו2 ורסיות של קואדרופל וכמי שאינו סובל מסכרת אני אומר בטח, בטח, ובוטח זה האופי של הבירה וכך אנו אוהבים אותה. שמור לי בצד להחלפות. אל תחת ואל תירא ואל תתנצל ("לא יודע מהקרה לי").

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שומר גם שומר.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אכן בירה מתוקה מאוד. טיפונת פשוטה אבל נהדרת! נהנה מכל שלוק וללא ספק מדגיש את הטיפול הנכון של התירוש לפני זריעת ה T58. אחרת, לא יכול להסביר את הטעמים הנהדרים שהתקבלו.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה, איש יקר.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שתיתי היום בבית (האמת, לפני כמה דקות). מושלם לטעמי. שאפו.

אדי סער
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

שבוע טוב  וגשום לכולם!!

עמנואל שתינו בשבת את הבירה - ואתה מוזמן להמשיך לייצר בירה שאתה לא אוהב מבטיח לך שיהיה מי שיהנה ואפילו מאוד מהבירה שלך

 

תודה רבה

 

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה, זה מחמם את הלב בערב כ"כ קר. נראה לי שאני נכנס לסיר הבישול במבשלה כדי להתחמם.

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

יש מקום בסיר עם כל התירס? ;)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ברור! זה הרכיב הסודי במתכון של הבלגית. המיץ המתוק שנאשר מהתירסים של יום חמישי!

סיינט