שלום לכולם.
אתמול ניסיתי פעם ראשונה בישול AG. המתכון הנבחר הוא Hefe Weizen הכולל
2.7 פילסנר, 2.7 חיטה, hallertauer ו WB-06
המאש היה 14L ב 67 מעלות 60 דקות
מאש אווט, הוספת 6L ב 75 מעלות 13 דקות.
שטיפה 8L ב 77 מעלות, עוד 15 דקות
יצא 23 ליטר ב 1.060
רתיחה 60 דקות עם הכשות.
עד לפה הכל נראה לי תקין, אך כשהתחלתי לקרר פתאום הופיע "ענן" מוזר בסיר, אחרי שערבבתי קצת
ה wort נראה מעורפל ביותר (לא יפה).
בסיום הקרור נקזתי דרך תחבושת סטרילית בנסיון לסנן קצת.
טוב אחרי כל ההקדמה הארוכה הזאת השאלה היא איפה טעיתי ומה נוצר לי בתהליך הבישול, הכוונה לחתיכות שצפו לי בסיר.
האם המאש לא היה נכון ?
יום טוב
גיא