למה ה wort יצא מאוד מעורפל ?

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

הרצליה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/25/2010

שלום לכולם.

אתמול ניסיתי פעם ראשונה בישול AG. המתכון הנבחר הוא Hefe Weizen הכולל

2.7 פילסנר, 2.7 חיטה, hallertauer ו WB-06

המאש היה 14L ב 67 מעלות 60 דקות

מאש אווט, הוספת 6L ב 75 מעלות 13 דקות.

שטיפה 8L ב 77 מעלות, עוד 15 דקות

יצא 23 ליטר ב 1.060

רתיחה 60 דקות עם הכשות.

 

עד לפה הכל נראה לי תקין, אך כשהתחלתי לקרר פתאום הופיע "ענן" מוזר בסיר, אחרי שערבבתי קצת

ה wort נראה מעורפל ביותר (לא יפה).

בסיום הקרור נקזתי דרך תחבושת סטרילית בנסיון לסנן קצת.

 

טוב אחרי כל ההקדמה הארוכה הזאת השאלה היא איפה טעיתי ומה נוצר לי בתהליך הבישול, הכוונה לחתיכות שצפו לי בסיר.

האם המאש לא היה נכון ?

 

יום טוב

גיא

 

 

 

 

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לא ברור על איזה ענן אתה מדבר...

אבל בכל מקרה מכיוון שזאת בירה ביתית ועוד חיטה אני בד"כ מצפה ממנה להיות מעורפלת...

החתיכות שצפות לך בבישול יכול להיות שזה הכשות??

פעם הבאה אם זה קורה לך תנסה להוציא חתיכה אחת כזאת ולבדוק בדיוק מה היא...

אם זה לתת כשות או משהו אחר...

 

Offline

Location

הרצליה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/25/2010

זה לא היה כשות כי היא היתה בשק במהלך הבישול.

הוצאתי חתיכה מזה, קצת קשה לתאר, אבל זה היה לזה מרקם קרומי בצבע חום אפור.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תופעה מוכרת כתוצאה מקולד ברייק (או יותר נכון חוסר של קולד ברייק).

ככל שמקררים מהר יותר את התירוש התופעה פחות מורגשת. (תוך כמה זמן התקרר התירוש ?)

כעקרון ההייז הזה לא אמור לפגוע בטעמים באופן מיידי אבל הוא גורם לבעיות עם התבגרות הבירה והיא

מתדרדרת בקצב מהיר.

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני חושב שמה שראית הם חלבונים. לפי ניסיוני אין מה לדאוג כי אפילו אם לא תסנן בסופו של דבר ישקעו בחבית ולא יפריעו.

לא בטוח כמה הם משפיעים על הטעם אבל תחושתי שלא הרבה. אולי מישהו אחר יכול להוסיף מידע על כך.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא זכור לי בישול בירת חיטה שהוורט לא היה מעורפל. בבקבוק הכל שוקע והבירה תהיה צלולה. הערפול בגלל החיטה. ככה זה צריך להיות.

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

גם אני חושבת שהעירפול נובע מרמת חלבון גבוהה של החיטה

קירור מיכל הבירה במקרר לפני הביקבוק אמור לגרום להצמתה (היצמדות) של החלבונים ובכך לשקיעתם

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!