תודה מקרב לב לכל המברכת והמברכים. אכן, המפגש אתמול היה מוצלח מעבר למשוער. לא הבירה הסינרגטית היא הסיבה להצלחה ולא התפאורה (מבשלת EZ Beer) וגם לא מזג האויר הנהדר, החברים הנהדרים הם הסיבה להצלחת הערב. אמנם היו חסרים כמה חברים אבל עוד יהיו מפגשים נוספים בעתיד הלא כל כך רחוק.
כאמור, מטרת מפגש הטעימות היתה לימודית ולא תחרותית. ניסינו ללמוד מטעויות, מהצלחות ומשיטות בישול שונות. האמת היא שלא ממש הצלחנו. כנראה שיש עדיין מקום ללימוד הבחנה בסיבות לטעמי לוואי, ותקלות אחרות בבישול.
מה כן למדנו, למדנו שלבשל מתכון מנצח לא מספיק כדי לנצח. במפגש טעמנו לא פחות מ- 12 בירות שבושלו מאותו המתכון בדיוק. השונות בתוצאות בכל פרמטר כמעט היתה כל כך גדולה שאין ספק שהתהליך הוא שעושה את הבירה ולא רק המתכון.
השונות הובחנה בעיקר בהשפעת הכשות על הבירה. טעמנו בירות שהכשות בהן לא הורגשה כלל עד בירות שמרירות הכשות היתה מוגזמת עד כדי בלתי ניתנת לשתיה. וכאמור כול המבשלים השתמשו באותה הכשות ובאותן הכמויות. ההסבר שלי לתופעה, שונות בפרמטרים של המים במקומות שונים, הצעה נוספת שהועלתה, אם אני זוכר נכון על ידי ריפטין, הוא תולה את השונות במשטרי רתיחה/בישול שונים שגורמים לשמירה/שיחרור ארומות הכשות מסיר הבישול ואני נוטה לקבל את ההסבר.
לסיכום, מבשלים מתחילים (בעיקר) מחפשים מתכונים לבישול בירה מצויינת, חייבים לזכור שזאת רק חצי דרך להצלחה. כמובן שתהליך הבישול צריך להיות נכון אך המחצית השניה של הדרך להצלחה היא תסיסה נכונה. כמות שמרים נכונה ושהוכנה נכון, טמפ' תסיסה נכונה ומבוקרת הם הכרח.
גם אצלי המפגש עשה חשק לעוד מפגשים. המפגש הבאה של משתתפי הפורום יתקיים בקרוב. הפעם נבחר סגנון בירה מ- BJCP, כל משתתף יוזמן לבשל בירה מכל אחד מתתי הסגנון, כדוגמא, קבוצה 16 (Belgian and Franch Ale) בקבוצה זאת 5 תתי סגנונות, כל תתסיגנון יתאים להשתתף בערב התאימה. אתם מוזמנים להתחיל ולהציע קבוצה. הפגישה תהיה בעוד כחודשיים (צריך לאפשר זמן לבישול/תסיסה/והבשלה).
תודה שוב לכל מי שהשתתף ותרם מעצמו להצלחת הערב.