מפגש טעימת הבירה הסינרגטית - סיכומים

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה מקרב לב לכל המברכת והמברכים. אכן, המפגש אתמול היה מוצלח מעבר למשוער. לא הבירה הסינרגטית היא הסיבה להצלחה ולא התפאורה (מבשלת EZ Beer) וגם לא מזג האויר הנהדר, החברים הנהדרים הם הסיבה להצלחת הערב. אמנם היו חסרים כמה חברים אבל עוד יהיו מפגשים נוספים בעתיד הלא כל כך רחוק.

כאמור, מטרת מפגש הטעימות היתה לימודית ולא תחרותית. ניסינו ללמוד מטעויות, מהצלחות ומשיטות בישול שונות. האמת היא שלא ממש הצלחנו. כנראה שיש עדיין מקום ללימוד הבחנה בסיבות לטעמי לוואי, ותקלות אחרות בבישול. 

מה כן למדנו, למדנו שלבשל מתכון מנצח לא מספיק כדי לנצח. במפגש טעמנו לא פחות מ- 12 בירות שבושלו מאותו המתכון בדיוק. השונות בתוצאות בכל פרמטר כמעט היתה כל כך גדולה שאין ספק שהתהליך הוא שעושה את הבירה ולא רק המתכון.

השונות הובחנה בעיקר בהשפעת הכשות על הבירה. טעמנו בירות שהכשות בהן לא הורגשה כלל עד בירות שמרירות הכשות היתה מוגזמת עד כדי בלתי ניתנת לשתיה. וכאמור כול המבשלים השתמשו באותה הכשות ובאותן הכמויות. ההסבר שלי לתופעה, שונות בפרמטרים של המים במקומות שונים, הצעה נוספת שהועלתה, אם אני זוכר נכון על ידי ריפטין, הוא תולה את השונות במשטרי רתיחה/בישול שונים שגורמים לשמירה/שיחרור ארומות הכשות מסיר הבישול ואני נוטה לקבל את ההסבר.

לסיכום, מבשלים מתחילים (בעיקר) מחפשים מתכונים לבישול בירה מצויינת, חייבים לזכור שזאת רק חצי דרך להצלחה. כמובן שתהליך הבישול צריך להיות נכון אך המחצית השניה של הדרך להצלחה היא תסיסה נכונה. כמות שמרים נכונה ושהוכנה נכון, טמפ' תסיסה נכונה ומבוקרת הם הכרח.

גם אצלי המפגש עשה חשק לעוד מפגשים. המפגש הבאה של משתתפי הפורום יתקיים בקרוב. הפעם נבחר סגנון בירה מ- BJCP, כל משתתף יוזמן לבשל בירה מכל אחד מתתי הסגנון, כדוגמא, קבוצה 16 (Belgian and Franch Ale) בקבוצה זאת 5 תתי סגנונות, כל תתסיגנון יתאים להשתתף בערב התאימה. אתם מוזמנים להתחיל ולהציע קבוצה. הפגישה תהיה בעוד כחודשיים (צריך לאפשר זמן לבישול/תסיסה/והבשלה).

תודה שוב לכל מי שהשתתף ותרם מעצמו להצלחת הערב.


קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

"המברכת והמברכים" גרם לי להתגלגל מצחוק

אי ממש בעד מפגש נוסף של סגנונות, רק תחליטו על סגנון ואני כבר רצה למלא את הסיר החדש!

 

*מי מתנדב להרכיב לי ברז על הסיר?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קודם כל הברכות, הכבוד והתהילה מגיעים לעימנואל על היוזמה האירוח והחברות. אני דווקא התרשמתי יותר מהדמיון מאשר מההבדלים בין הבישולים השונים.  נכון היו הבדלים אבל הסגנון היה ברור ומובחן (טוב, עודד זה לא כולל סוג אחר של לתת (-:). אבל הכי כיף היה באמת המפגש שאני אכן מקווה שיהפך למסורת. שוב, תודה עמנואל.

אדי סער
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדי , לא השתמשתי בסוג אחר של לתת.

 מה שאני חושד זה שהרכז שאותו הוספתי שקע לתחתית הסיר ונשרף - וזה האחראי לטעמים הקרמליים המתקתקים ולצבע הכהה יחסית.

עודד
דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

בהחלט היה מפגש מהנה, שמחתי לראות את כל הפנים המוכרות ולהכיר דמויות חדשות.

לצערי את כל הבירות הנהדרות שהחלפתי בערב, גנבו לי מהאוטו למחרת בצהריים ):  אם מישהו רואה איזה הומלס בדרום תל אביב שותה בירות ביתיות תגידו לו שזה לא יפה לגנוב!!

 

תודה לעמנואל על האירוח, ולכל השאר על החברה

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:-(

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

לגבי המפגש הבא,

חשבתי שדיברנו על בישול SINGLE MALT בשביל ללמוד על הלתתים השונים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אפשר דאבל מאלט? סינגל לא ייצא קצת משעמם?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הקדוש אומר בלגית! מי שרוצה ללמוד על גרעינים שיוכל אותם!

סיינט

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

בלגית עוד לא בישלתי, אני בעד כדי להתנסות

אבל פחות כשות מהסינרגטית בבקשה,. מרירות כזו עוד תצמיח לי שערות בגרון

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני שמח שנהנתם ביום חמישי ושהטעימות נעמו לכם.

לצערי נמנע ממני להגיע עקב שוטטות מרובה בין מכתש רמון למכתש הגדול.

אין זה מונע ממני להגיד את דעתי, והיא שדווקא בא לי על ניסוי של SINGLE MALT.

אבל בשביל הדמוקרטיה , אני מציע שנריץ סקר, מה אתם אומרים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

לדעתי סקר יהיה במקום, תמיד בעד הדמוקרטיה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קרן, בגלל הדמוקרטיה הוכנסו למתכון הסינרגטי כמויות הזויות של כשות. מה גם שהאחראי למחדל בכלל לא נשא בתוצאות הנזק שגרם....

אני חושש שבישול סינגל מאלט מוקדם מידי. נבחר באופן דמוקרטי סגנון אחיד. תתי הסגנון יהיו חופשיים. אולי חיטה ????? ((((((-:

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אם הכשות הגיעה מהדמוקרטיה אז אני חוזרת בי. אני בעד דיקטטורה. תמיד.

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אולי (בגלל שפשוט מתחשק לי לבשל את זה בבישול הבא) Scottish Ale ?

אדי סער