מתחילים במים

22 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אחרי שהתחלתי לקרוא קצת על מים ותתי פרקים על מים והערות על בישול במיםף וגם קצת פוסטים בנושא 

יש הרבה עניין בתחום המיקצועי, אבל אני דווקא מתעניין בתחום הביתי, ולכן אני פונה לכל יודע דבר ומבשל:

מישהו מהנוכחים עושה טיפול במים שהוא מבשל? (הכוונה היא ל:איזון מינרלים, פילטר, סינון דרך פחם, מים מזוקקים, הרתחה או כל חיטוי בדרך אחרת)

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברור שמבשלים במים נקיים. אם הם מלוכלכים מנקים אותם. מי לא מרתיח מים בבישול? מישהו מחטא את המים באמצעי חיטוי? 

אני משתמש בבפר כדי לאזן את רמת ה- PH לזאת הנחוצה למאש אוטימאלי. מים מזוקקים זה למצברים של מכוניות לא?

אפשר להשתמש ב- RO ולהוסיף מינראלים לפי פרופיל המים הדרוש לבישול ולסגנון.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני משתמש במי ברז רגילים לגמרי. פעם הייתי מרתיח את מי הקירור (אני מבשל רכז ומוסיף את התירוש למים קרים). היום גם זה לא וזה ממש לא שינה כלום.

אדי סער
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האם יש דרך לדעת את פרופיל המים המקומי שלי?

ניסיתי לפנות לחברת המים במודיעין "מי מודיעין". לא עזרו לי.

השאלה היא אם יש לזה משמעות. הרי המים מגיעים ממקורות שונים - חלק ממי תהום, חלק מהמוביל הארצי. השאיבה משתנה ע"פ הצרכים המקומיים בתקופות שונות בשנה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

פרופיל המים המקומי לא תמיד רלוונטי

בתל אביב לדוגמא, מספקים מים נהדרים באיכות מצויינת

הבעייה היא שהצנרת ישנה וחלודה ולכן גורמת לרוב תושבי העיר להימנע משתיית מים מהברז ולהשתמש בפילטרים, מסננים למיניהם, או לשתות מים מינרלים..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חלודה זה טוב לAMBER ALE, לא?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אם אני לא עתידה לטעום ממנה אז כן..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חלודה הולך טוב עם dunkel frog

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מצטער שאני מסית את הדיון לעניין שהעלתי. אבל על פי מה שקראתי יש צורך לכל סוג של בירה להתאים את הרכב המים המינרלי הייחודי שלו. למיטב הבנתי,וכפי שאיזי כבר כתב, ניתן לאזן את ה-PH ואז לשחק עם המינרלים. שווה להתעסק במים ברמה כזאת?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דני כתב על זה משהו לא מזמן

אולי הוא יכתוב שוב

 

אפשר "לאפס" את המים עם אוסמוסה הפוכה ואז לסדר לך איזה מים שאתה רוצה בעזרת תוספים שונים

מאחר ולא התעסקתי בזה אייני יכול לומר מה ההשפעה של זה על הבירה

ברור לי שסגנונות שונים יושפעו מאיכות המים בצורה שונה

וגם אני יודע שהמים בברזי ישראל הם יחסית בסדר

 

הדרך היחידה לדעת את עוצמת השפעת המים על הבירה היא בבישולים השוואתיים פר מבשל פר סגנון ואז יהיו לך תשובות שנכונות רק לגבי הבירה שלך במבשלה שלך

 

בהצלחה

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפי תוצאות הבישול הסינגרטי מיום חמישי - יש (לי אישית לפחות) עוד דרך ארוכה מאוד עד לירידה לרזולוציה של אחוזי המלחים במים

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה אתה מתכוון?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, מבלי להתיחס לאף מבשל באופן ספציפי, בקישור שצירפת קודם לכן כתוב:

I think that water treatment has made the biggest impact on the quality of my beers (besides fermentation temperature control and pitching more yeast)

לדעתי, משימתינו היא ללמוד וללמד את החברים על החשיבות של שליטה בטמפ' התסיסה ועל החשיבות של שימוש נכון בשמרים (הידרציה, שימוש בכמות נאותה וכו'). אח"כ נלמד על הכימיה של המים.

 

עמנואל, אתה משתמש ב Five Star 5.2 PH Stabilizer? איך בעצם זה עובד?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טמפרטורת תסיסה,

בחירת שמרים נכונה,

תהליך תסיסה תקין,

בירה ללא זיהומים,

טעמי לוואי

קביעת רמת המרירות הנכונה

קביעת רמת המיגוז הנכונה

אחר כך אני אלמד להוסיף ולהסיר מלחים מהמיים

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה הרשימה הזאת?

 

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלת למה אני מתכוון, אני מתכוון לכך שמבחינתי אני צריך לשלוט בכל הרשימה הנ"ל לפני שאני אתחיל ללמוד את רזי הטיפול במים

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד וכל מי שמוכן להקשיב לי, תשמעו ותשמעו טוב. המים פה נהדרים. צריך רק לסנן עם פילטר פחם פעיל רעלים, מתכות כבדות, כלורין וכלורמין, חיידקי קולי, אולי קצת כספית ועופרת. לא צריך יותר מזה כלום.

פותח בקבוק חיטה מחוצפת של מבשלת רונן, נראה מה הבחור יודע לעשות.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רונן, כל הכבוד. נהדרת. קטיפתית , נעימה ונכונה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקובל עלי שהמים סבבה, אבל איך אתה יודע את זה בוודאות כ"כ נחרצת?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני שותה כוס מים ביום X , ביום X+1 אני מנסה לשתות עוד כוס, אם אני מצליח סימן שאני חיי , המסקנה המים בסדר.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010