מה נושא בישול הבירה למפגש הבא?
לדעתי הסקר הזה מיותר. נועם, אם אתה רוצה ליזום מפגש סביב בישול לימודי מסויים פשוט תעשה את זה. אפשר לעלות לסקר שאלות בתוך היוזמה עצמה למשל מה דעתכם על בישול סינגל מאלט עם כשות אחיד או כשות שונה. הבעיה בבישול כזה היא מיעוט גרעיני בסיס, דבר שיאפשר לרבים להתחמק מלהשתתף. מה גם, שהוצאה כספית על בישול ניסיוני לא תתאים לכולם.
אני למשל מתכנן מפגש שיתקיים בסביבות חודש מרץ (ההכרזה והמשאל בקרוב), אצלי במבשלה כאשר יהיה בו בישול של סגנון מסויים. את הסגנון נבחר במשאל עם, לא עצם המפגש ולא עצם היוזמה. מי שירצה ישתתף ומי שלא, לא.
בדיוק הפשרה שחשבתי להציע.
מפגש בעוד כחודשיים (תחילת/אמצע פברואר) בו נטעם בירות שבושלו מלתת בסיס יחיד - המטרה היא לימודית וכל מי שרוצה מוזמן להשתתף ולבשל או רק לבוא ולטעום (ואגב, אפשר ואף מומלץ לבשל בטצ' קטן).
מפגש נוסף בחסות איזי בחודש מרס (אולי לקראת סוף החודש?) לקראתו יבושל סגנון מסויים. סגנון בלגי יתאים מאד מכיוון שסגנון כזה (לעומת הIPA שבושל לקראת המפגש האחרון) מרוויח מאד מישון. לכן ממולץ להזדרז ולהחליט על הסגנון/מתכון ולבשל את הבירה הזו וליישן אותה לפחות חודשיים.
יש כמה וכמה סוגים של לתת בסיס. נראה לי שיכול להיות מעניין לטעום בירה שבושלה מסוג יחיד. ויש מקום לטעום גם כמה בירות של מבשלים שונים שבושלו מאותו לתת בסיס. כמובן שיהיה צורך לקבל איזו החלטה לגבי השימוש בשמרים ובכשות.
אצל גדי:
Weyermann Pilsner
Weyermann Vienna
Weyermann Munich type 1
Weyermann Munich type 2
Weyermann Beechwood Smoked
Weyermann Acidulated
Weyermann Wheat malt
Bairds Pale Ale Malt
אצל רשף:
Muntons Pale Ale Malt
Muntons Maris Otter
Muntons Lager Malt
Muntons Peated Malt
Muntons Munich Malt
לרשף יש Maris Otter? מישהו בדק לאחרונה?
כן - יש לו. לפחות היה לו לפני כמה שבועות. יש לי חצי שק אצלי אז אם אתה צריך ואין לרשף במלאי - בוא קח.
לקחת על עצמי את הפייל אייל של רשף מכיוון שיש לי כבר קילו ממנו שאין ולא יהיה לו שימוש אחר!
ובנוסף להציע לעשות גם שימוש אחיד בסוג כשות אחד ידוע ומוכר fuggle ושמרי us-05.
קראתי את שרשמתם על המפגש הסינרגטי וזה היה מאוד מעניין כי ראו את המנעד שקיים בין המבשלים על אותו המתכון בדיוק.
אני מניח שכדי להבין באמת סוג של לתת בסיס יש לנסות לפחות שלוש גרסאות שלו עם מתכון אחיד (אותם שמרים אותו הכשות), ואז יש לנסות אותו בשלוש גרסאות עם כשות שונה ועוד שלוש עם שמר שונה.
הצעתי היא לבחור סוג לתת אחד לכל 9 מבשלים כאשר כל שלישייה עושה על אותו השמר ואותו הכשות, בצורה כזו נגיע ממש להבנה לעומק!
אנו ננסה להשתתף במפגשים הבאים.
נמרוד
לדעתי פשוט אם כל אחד יבשל בירה מסוג לתת אחד הלמידה תיהיה הרבה יותר משמעותית ויהיה אפשר להבין בצורה הרבה יותר טובה את השפעת הטעם של הלתת המסויים בבירה...
מה גם מכיוון שמספר הלתתים שמהם אפשר לעשות בירה סינגל מאלט הוא לא כזה גדול אפשר כבר לסקור גם קצת שוני בטעמי שמרים...
זאת דעתי...