טעמי לוואי בבירה

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרגשתם פעם טעם/ריח של גז בישול בבירה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וריח של סויה?

פחחחח

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, אם תשאל אותי, זה עורבה פרך, אין בזה כלום. סתם פלצנות.

טעם שערות, של מי ואיזה.....חחחחח

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

+1

יואב

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אישית לא יצא לי, אבל בוטאן (גז בישול) הוא אחד מתוצרי הלוואי של תסיסה אנאירובית

היות והבוטאן הוא גז שכבד מהאוויר הוא לא יתנדף אלא ישקע מעל הנוזל

אז זהירות כי זה דליק

 אבל אל דאגה.. כשאתה מבקבק תמיד נשאר מעט במיכל הסיסה, כך שהגז נשאר מעליו ולא ייכנס לבקבוקים

הוא ימצא את דרכו אל הביוב כשתשטוף את המיכל

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עד כמה שאני יודע לבוטן אין טעם וריח (לכן מוסיפים ריח לגז הבישול)

שאלה לקרן - אפשר בתסיסה לייצר כמות משמעותית של גז בוטן? 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אם התסיסה תהיה מספיק חמה תקבל גם פרופנול, איזו פרופנול ואיזו בוטנןל, כולם ברמה של ppmים, לא משמעותי

יואב

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

כמעט ואין ריח לכן מוסיפים א הריח בבלוני הגז, אבל יכול להיות שתרגיש את הריח אם אתה עומד מעל המיכל כשיש שם כמות מרוכזת

אפשר לייצר בתסיסה כמות רצינית, אבל השמרים של הבירה לא מייצרים הרבה יחסית למיקרואורגניזמים אחרים בטבע

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איזי אתה (כרגיל) צודק. לבוטאן אין כלל ריח. הריח האופייני של גז הבישול (שמכיל תערובת שעיקרה פרופאן ובוטאן) נובע מכמויות מזעריות של אתאנתיול  CH3-CH2-SH. 

הריח של האתאנתיול נובע מהקבוצה התיולית (SH). יכול להיות שאתה מריח איזושהו תוצר גופרתי לא בהכרח אתאנתיול.

תוצרים אלו אופיניים יותר לתסיסה חידקית מאשר לתסיסה שמרית, אז יתכן ופלש לך אורח לא רצוי לתירוש. טעמת כבר או שרק הרחת?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, אצלי לא פולשים אורחים. אולי לבירה של החברים ברעננה.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אולי SULFUR - ריח של ביצים. מאוד טיפוסי ללאגרים אבל קיים גם באייל.

אמור להתנדף עם הזמן.

סיינט

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רק עכשיו אני מבין על מה השירשור הזה!!!!

אי.זי., אתה קורה יותר מדי! תירשם לחדר כושר!!!!

סיינט

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזי - תודה שהעלת את זה (למרות שאני לא בטוח שזה היה מכוונה טובה), הניתוח חשוב ומעניין. אז אני אספק עוד פרטים כדי לעזור בניתוח...

הבירה (ניסוי כלשהו על IPA) בוקבקה לפני כ-5 חודשים. נטעמה במהלך החודשים הראשונים ללא טעם וללא ריח לוואי והיתה טובה מאוד. במהלך התקופה היא אוחסנה בטמפרטורת החדר (לא טמפרטורות קיצוניות) ובטעימות האחרונות מורגשים בה ריחות וטעמים לא רצויים. אני לא הצלחתי להגדיר את הריח כ"ריח של גז בישול" אבל איזהשהו ריח לא רצוי נמצא שם בהחלט והוא נמצא גם בטעם. מעניין שלאחר שמשאירים את הכוס כמה דקות הריח מתנדף ולא מורגש עוד וגם הטעם מתעדן.

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן, הכוונות שלי תמיד טובות. זה שלפעמים מפרשים אותן אחרת זה אולי גם בעיה שלי אבל בעיקר של המפרש.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן

משהו מאלה?

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

חשבת למחזר? :-)

דווקה יש מזבלות מקומיות שאוספות גז שמשתחרר מפירוק של חומרים אורגניים אני לא יודע אם זה ספציפית בוטן, ואז מפעילות גנרטורים ומייצרות מזה חשמל.

מעניין לא?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני מבין מה מסתתר מאחורי הברוש (פרננדו, אולי גם אני קורא יותר מדי, אבל זה בנוסף לחדר הכושר) ואני מסכים שלעתים משתמשים אנליסטי המשקאות בקשת טעמים וסופרלטיבים מוזרים בלשון המעטה. נושא הדגל בעניין זה, אמנם בתחום היין, הוא דניאל רוגוב שהרבה פעמים מוצא ביינות טעמים כמו אפר סיגריות ועטרן או טעמי אדמה. לך תבין מאיפה הוא מכיר את הטעמים האלה. גם אני חושב שניתן להסתפק בתיאור פשוט ורזה יותר שמתבסס על קשת טעמים וניחוחות מוכרים וידועים. פשטות אינה דווקא פשטנות.

אדי סער
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

ברוטלי,

הראתי לחברה שלי (טלי) את הסלוגן שלך, היא פשוט נגנבה עליו וחושבת שאתה אדיר!

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!