הרגשתם פעם טעם/ריח של גז בישול בבירה?
טעמי לוואי בבירה
וריח של סויה?
פחחחח
נועם, אם תשאל אותי, זה עורבה פרך, אין בזה כלום. סתם פלצנות.
טעם שערות, של מי ואיזה.....חחחחח
+1
אישית לא יצא לי, אבל בוטאן (גז בישול) הוא אחד מתוצרי הלוואי של תסיסה אנאירובית
היות והבוטאן הוא גז שכבד מהאוויר הוא לא יתנדף אלא ישקע מעל הנוזל
אז זהירות כי זה דליק
אבל אל דאגה.. כשאתה מבקבק תמיד נשאר מעט במיכל הסיסה, כך שהגז נשאר מעליו ולא ייכנס לבקבוקים
הוא ימצא את דרכו אל הביוב כשתשטוף את המיכל
עד כמה שאני יודע לבוטן אין טעם וריח (לכן מוסיפים ריח לגז הבישול)
שאלה לקרן - אפשר בתסיסה לייצר כמות משמעותית של גז בוטן?
אם התסיסה תהיה מספיק חמה תקבל גם פרופנול, איזו פרופנול ואיזו בוטנןל, כולם ברמה של ppmים, לא משמעותי
כמעט ואין ריח לכן מוסיפים א הריח בבלוני הגז, אבל יכול להיות שתרגיש את הריח אם אתה עומד מעל המיכל כשיש שם כמות מרוכזת
אפשר לייצר בתסיסה כמות רצינית, אבל השמרים של הבירה לא מייצרים הרבה יחסית למיקרואורגניזמים אחרים בטבע
איזי אתה (כרגיל) צודק. לבוטאן אין כלל ריח. הריח האופייני של גז הבישול (שמכיל תערובת שעיקרה פרופאן ובוטאן) נובע מכמויות מזעריות של אתאנתיול CH3-CH2-SH.
הריח של האתאנתיול נובע מהקבוצה התיולית (SH). יכול להיות שאתה מריח איזושהו תוצר גופרתי לא בהכרח אתאנתיול.
תוצרים אלו אופיניים יותר לתסיסה חידקית מאשר לתסיסה שמרית, אז יתכן ופלש לך אורח לא רצוי לתירוש. טעמת כבר או שרק הרחת?
שחר, אצלי לא פולשים אורחים. אולי לבירה של החברים ברעננה.
אולי SULFUR - ריח של ביצים. מאוד טיפוסי ללאגרים אבל קיים גם באייל.
אמור להתנדף עם הזמן.
סיינט
רק עכשיו אני מבין על מה השירשור הזה!!!!
אי.זי., אתה קורה יותר מדי! תירשם לחדר כושר!!!!
סיינט
איזי - תודה שהעלת את זה (למרות שאני לא בטוח שזה היה מכוונה טובה), הניתוח חשוב ומעניין. אז אני אספק עוד פרטים כדי לעזור בניתוח...
הבירה (ניסוי כלשהו על IPA) בוקבקה לפני כ-5 חודשים. נטעמה במהלך החודשים הראשונים ללא טעם וללא ריח לוואי והיתה טובה מאוד. במהלך התקופה היא אוחסנה בטמפרטורת החדר (לא טמפרטורות קיצוניות) ובטעימות האחרונות מורגשים בה ריחות וטעמים לא רצויים. אני לא הצלחתי להגדיר את הריח כ"ריח של גז בישול" אבל איזהשהו ריח לא רצוי נמצא שם בהחלט והוא נמצא גם בטעם. מעניין שלאחר שמשאירים את הכוס כמה דקות הריח מתנדף ולא מורגש עוד וגם הטעם מתעדן.
חשבת למחזר? :-)
דווקה יש מזבלות מקומיות שאוספות גז שמשתחרר מפירוק של חומרים אורגניים אני לא יודע אם זה ספציפית בוטן, ואז מפעילות גנרטורים ומייצרות מזה חשמל.
מעניין לא?
גם אני מבין מה מסתתר מאחורי הברוש (פרננדו, אולי גם אני קורא יותר מדי, אבל זה בנוסף לחדר הכושר) ואני מסכים שלעתים משתמשים אנליסטי המשקאות בקשת טעמים וסופרלטיבים מוזרים בלשון המעטה. נושא הדגל בעניין זה, אמנם בתחום היין, הוא דניאל רוגוב שהרבה פעמים מוצא ביינות טעמים כמו אפר סיגריות ועטרן או טעמי אדמה. לך תבין מאיפה הוא מכיר את הטעמים האלה. גם אני חושב שניתן להסתפק בתיאור פשוט ורזה יותר שמתבסס על קשת טעמים וניחוחות מוכרים וידועים. פשטות אינה דווקא פשטנות.
ברוטלי,
הראתי לחברה שלי (טלי) את הסלוגן שלך, היא פשוט נגנבה עליו וחושבת שאתה אדיר!