סיור מבשלות - מרכז וצפון

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

ביום רביעי ה 8-12-2010 א' טבת יצאנו בחסות ברדי כ 30 חובבי בירה בהם אספנים, מבשלים ביתיים וכמה שרק אוהבים לשתות בירה לטיול

אוטובוס חיכה לקבוצת החובבים בתחנת רכבת מרכז בשעה 7:30, עוד בהתארגנות זכינו לקבל דף עם תוכנית הסיור ושלושה בקבוקי  בירה מתנה שני בקבוקים מתנת חברת גיליס כללו את למביק אפרסק ובירה ממקור לא מזוהה אבל מאוד מעניינת עם חבושים, הבקבוק השלישי הוא ממבשלת נניקסי כלומר - בישול של גדי דבירי והבקבוק מכיל בירת חיטה (כן עדיין מכיל את הבירה)

יצאנו מלאי ציפייה לתחנה הראשונה,

העצירה בנחלים אצל דרור ספיר ממבשלת ספארו - דרור כיבד אותנו בשתי בירות ממקרר הבירה (שתיהן בסגנון בלגי) וכן בסיידר מתוק וטעים, נפתחו גם בקבוקים נוספים וטעמנו גם חמוצים וזיתים מתוצרת בית, כמובן שגם ביגל'ה ענקיים חיכו לצד כל הכבודה, ועלהם נוספה ארוחת בוקר שכללה - בורקסים, שתיה חמה, וסופגניות - עדיין חנוכה.

משם הצפנו קצת לאבן יהודה למבשלת העם, שם חיכו לנו האחים בר אילן במבשלה גדולה שעדיין לא התחילה לבשל (הובטח לנו שהשבוע אי"ה - מותר לי נכון דגן/ רותם??) יבושל הבץ הראשון

המקום מרשים יש שם 9 מיכלי תסיסה בנפח 240 ליטר כ"א ומערכת בישול BIB של ספיידל הגרמנית בנפח 200 ליטר כמו כן יש עמת ביקבוק, וחדר להכנת המוצרים מחסן וגלרית טעימות לאחר הסקירה של דגן וסיור עם רותם טעמנו בירה של מבשלת גולדה (עוד דגן אחד) IPA איך לא? והמשכנו לדרכנו

הפעם לקיבוץ גניגר מבשלת סלרה שם בנוסף לבירות המעולות גם זכינו לארוחת צהריים מפנקת מהקטרינג של הקיבוץ הסיור במבשלה היה מרתק בייחוד שכל מה שחיש שם זה מעשה ידיהם של אריק ואופיר, יש להם ידים - חבל על הזמן ורעיונות למכביר, סירי הבישול המוסבים, מערכת המאש טאן מערכות הבקרה והקירור פשוט מדהים וגם הבירות ממש ממש טעימות.

משם נסענו מערבה לקיבוץ יחיעם אסף היה בחופש אבל גם במבשלת מלכה זכינו לאירוח כיד המלך המקום מדהים הנוף מהפרגולה של הבאר פסטורלי והמבשלה פשוטה ומדויקת - מיכלים וציוד תוצרת הארץ ייצור של 200 ליטר ומערכת לשמירת על חום !! של מיכלי התסיסה.

שלוש בירות מיוצרות שם דרך קבע אהבתי את הבהירה והאדמונית ששתיהן די דומות הסטאוט היה מעניין

לאחר שקיעה יפה הדרמנו לזכרון למבשלת פאבו החדשה שרק בשבוע שעבר השיקה את עצמה.

המקום מדהים המבנה והחצר פשוט הפילו לי את הלסת.. גם מערכת הבישול 600 ליטר תוצרת PSS היכולה לבשל שני בישולים ביום ומערכות לאחסון לתת, 4 מיכלי תסיסה ועוד חמישה מיכלי אחסון גינת ארועים, פשוט דובדבן של מבשלה

המים כאן עוברים סינון מלא כולל אוסמוזה הפוכה כך שהם בעצם מים נטרליים ללא כל מינראל והמינראלים מוספים בבירות לפי סגנון הבישול

גם כאן חדר טעימות ומרפסת עם בר בירות כאן גם יש כללים - מוכרים רק שלישים, והשליש השני בחצי מחיר, נהג התורן שלא שותה יקבל וואוצר לפעם הבאה. המכירה בכוסות ייעודיים שכוללים את הלוגו של הטווס - אין ספק מרשים מאוד מאוד,

חשבו על כל פרט ופרט, נחי שקיבל את פנינו סייר איתנו והסביר על המקום עידן חיכה לנו בבר וחילק טעימות של כל סוגי הבירה המוכנות, ליאור הברומאסטר נמצא בחו"ל

הבירות טריות ונעימות אך אותי (טוב לא רק אותי) לא ממש הפילו מהכיסא או הרשימו, אני לא יודע אם זה בגלל הרצון לייצר בירה לטעם הישראלי הממוצע, או בגלל האוטומציה בייצור או בגלל הכמות הגדולה  בייצור - אולי זה עוד ישתנה

מזכרון נסענו חזרה הביתה עמוסי חוויות, מבושמים קלות, ועייפים מאוד

 

תודה לכל המבשלות שהסכימו לארח וארחו אותנו כל כך יפה

לגדי, וגלית מברדי על הארגון התכנון וכל המסביב

ולכל חובבי הבירה שהצטרפו  מחכים לסיור הדרומי

 

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע כמו יופי של טיול,

אנסה להצטרף בפעם הבאה