שאלת קוואקר

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Oatmeal = קווקר? האם הוא פלקד? 

אני מתכוון לזה שקונים בחנות תבלינים הפינתית (אני בטוח שבכל מקום חנות התבלינים פינתית)

צריך להכין אותו לפני המאש או פשוט לטחון עם כל הגרעינים ולהכניס למאש רגיל?  צריך מאש ארוןך יותר?

תשובות מיודעי דבר בבקשה.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

יש שני סוגים: אחד "אינסטנט" בו החלקיקים נראים שלמים והשני דורש בישול והחלקיקים נראים כתושים. אני בדרך כלל משתמש ב-500 גרם לבישול של 20 ליטר בסוג שדורש בישול. אני מכין ממנו דייסה בסיר עם כמות מים מינימלית ואז מוסיף למאש בתחילתו. 

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מבשל, כלומר מביא לרתיחה? כמה זמן מחזיק ברתיחה?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

כמה דקות בודדות

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יודע מה אתה קונה בחנות השכונתית, אבל קוואקר שקונים בסופר (של QUAKER למשל) הוא פלייקד. ז"א שהוא עבר בישול במים או באדים (ולכן כבר GELETENIZED) ואח"כ שוטח בין גלילים ע"מ לייבש ולרדד את הגרעין.

אפשר להוסיף למאש כרגיל. למיטב נסיוני אין צורך במאש ארוך מהרגיל (אבל זה אולי תלוי בכמות בא אתה משתמש).

 

גם שיבולת שועל אחרת לא צריכה CEREAL MASH לפני המאש מכיוון שה GELATINIZATION TEMP של שיבולת שועל הוא בטווח (או מתחת לטווח) הטמפ' של מאש רגיל.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני חושב שהם rolled ..אני לא יודע מה ההבדל אבל ראיתי את זה באיזו תכנית

 

שאלתי את אותה השאלה בכל חנות תבלינים שהייתי בה ולא ידעו לענות לי-הם רק אמרו "זה לדיייסה" (במלעיל)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

rolled זה בטוח השאלה היא האם הם ג'לטינייזד, על זה לא קיבלתי תשובה עדיין. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הם כן

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יופי, אז אני גורס עם יתר הגרעינים ודוחף למאש.

מנסיונכם, מה ההשפעה של חצי ק"ג קוואקר לבאצ' של 25 ליטר בערך על המרקם של הבירה בכוס?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אני לא טורח אפילו לגרוס את זה. אבל כנראה עדיף לגרוס.

ב. קשה לי לומר שאני מבחין ממש בהשפעה של הקוואקר. אבל כנראה שצריך לעשות SIDE BY SIDE.

מה סה"כ משקל הגרעינים שלך? ומה סגנון הבירה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

1. גוף יותר משמעותי

2. הרגשה "קרמית" בפה

3. ריח עדין של דייסה

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה יואב. זה בדיוק מה שאני מחפש בבירה, דייסה.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

שמחתי לעזור :). יש לי הרגשה שאם תוסיף סויה יהיה לבירה טעם כזה....

יואב

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עוד קצת חומר קריאה בנושא