למישהו יש אולי מתכון לאייל בלגי בהיר וחזק ? משהו שהוא ניסה ויצא לו מוצלח...
אם יש מצב מרכז .
למישהו יש אולי מתכון לאייל בלגי בהיר וחזק ? משהו שהוא ניסה ויצא לו מוצלח...
אם יש מצב מרכז .
אתה לא באמת רציני....יש כ"כ הרבה מתכונים ברשת ואפילו בפורום הזה (המתכון של אדי פורסם לפני כמה ימים), מציע שתחפש פה או באתרים אחרים ותעלה אותו כנושא לדיון
יש בארץ רכז פילזנר?
הבישול הראשון שלי היה מרכז פילזנר, אבל הוא הגיע כ"קיט", כלומר כבר מכושת
כזה שרק צריך לחמם ב 20 ליטר מים (מומלץ להוסיף חצי קילו אבקתי ליצירת גוף)
האמת שיצא טעים מאוד.. וכמובן שאפשר לשחק ולהוסיף מה שרוצים
אני חושב ששחר התכוון ללתת ,לא לבירה
יואב אתה צודק והרשת מלאה במתכונים ואפילו מצאתי כמה מעניינים .
אבל חיפשתי משהו שחובבי ציון כבר ניסו .
באייל בלגי המרכיב הכי חשוב הוא השמרים(ממה שקראתי פה ושם) ואני לא יודע איזה תחליף שמרים מתאים יש בארץ .
אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על סוג השמרים שאני צריך וכמובן שניתן להשיג בארץ :)
דרך אגב ברוב המתכונים שיש ברשת לא מדברים על רכז פילזנר , אבל אולי רכז אקסטרה לייט עם טבילה של גרעיני פילזנר
יעשה את העבודה ..שווה לנסות בכל אופן .
א. בספר BREWING CLASIC STYLES המחברים ממליצים על רכז פילסנר לבישול בירות בלגיות בהירות.
ב. בזמנו גדי החזיק רכז כזה (מתוצרת ווירמן), לדעתי כבר אין את זה אצל גדי (גדי טען שלא היו קונים כי המוצר של ווירמן יקר יותר מהרכז הגנרי של המתחרים)
ג. אתה צודק שהשמרים משפיעים מאד במקרה של בירה בסגנון בלגי. מהיבשים יש או T58 או S33. הT58 יותר "מתובל" והS33 יותר "נקי". לחלופין, אםת תרצה להתנסות בשמרים נוזליים, תוכל לבקש צנצנת מאחד החברים בפורום ולגדל לבד כמות המתאימה לבישול שלך.
ד. אי אפשר לעשות STEEPING של לתת פילזנר. הוא דורש מאש. מה שכן, אפשר מיני מאש.
ה קבל מתכון: http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?section=10&group=22&item=8551