שלום, קניתי אלכוהול לחיטוי בריכוז של 70 % לאפליקציות שונות במבשלה.
עד איזה ריכוז אפשר למהול אותו כדי לנצל הרבה ממנו ושעדיין יהיה יעיל נגד החיידקוקים הלא רצויים?
שלום, קניתי אלכוהול לחיטוי בריכוז של 70 % לאפליקציות שונות במבשלה.
עד איזה ריכוז אפשר למהול אותו כדי לנצל הרבה ממנו ושעדיין יהיה יעיל נגד החיידקוקים הלא רצויים?
אלכוהול מחטאים ב 70% כך שאתה לא צריך למהול אותו
איפה קנית ובכמה?
אני מדבר על מה שקונים בסופר פארם(ולא במחיר אטרקטיבי)
אז אני תועה או שאשפר לחסל חיידקים ביעילות גם עם 40% אלכוהול למשל?
חשוב לי לציין דבר חשוב
כשמשתמשים באלכוהול לחיטוי יש להשתמש רק בכזה שהוא food grading, כלומר מיועד למאכל
בבתי המרקחת ניתן למצוא אלכוהול שמיועד לשימוש חיצוני ואני לא ממליצה להשתמש בו
נכון, זה אותו האלכוהול, אבל אם הוא לא מיועד לאכילה הוא כנראה יוצר במפעל כימיקלים ולא בטוח שהכימיקל שיוצר לפני באותה המכונה לא היה רעיל לבליעה
זה יכול לגרום לנזק מצטבר לאורך זמן ואפילו להרעלות
נכון, אלכוהול (בסופר) הוא יחסית יקר, כ 60 ש"ח לבקבוק של 750 מ"ל (95%-96%), אבל אם משתמשים בצורה נבונה בחומרי החיטוי הוא יכול להספיק להמון זמן..
אני ממליצה על שימוש באלכוהול למיכלי התסיסה, במקום לבזבז 25 ליטר מים ולהשרות פשוט ממלאים שפריצר (ניתן למצוא אחד פשוט בעשרה שקלים בכל חנות כלי בית) ומרססים את המיכל
פשוט, חסכוני, ידידותי לסביבה - בקבוק אחד מהסופר יכול להחזיק המון זמן..
טוב גם לחיטוי ההידרומטר, המדחום וכלי העבודה
לגבי חיטוי בקבוקים - כאן לדעתי הרבה יותר נוח להשתמש ביוד שנמהל במים, לא מדובר על כמות מים רצינית...
כל הנאמר לעיל הוא בגדר המלצה ואין ההנהלה אחראית על התוכן המוצג :)
למה, לכל השדים והקרציות, לחטא את ההידרומטר?
מה זמן המגע של האלכוהול לעניין החיטוי?
לפעמים יש אנשים עצלנים (לא אנקוט בשם של עצמי) שלאחר קירור התירוש במקום להוציא ממנו מעט כדי למדוד צפיפות התחלתית, פשוט דוחפים את ההידומטר למיכל התסיסה (זאת לא הייתה המלצה, אבל זה קורה..)
2-3 דקות באלכוהול לגמרי מספיקות
אלכוהול מחטא במגע מיידי כמעט אין צורך לחכות 2-3 דקות...
70% זה נהדר לא כדאי למהול ולהשתמש במשהו פחות מזה...
אולי זה אפשרי אבל לא הכי רצוי...
וואלה...
עמנואל אני מוחה על החלפת התמונה..
רק שיירשם שאני מוחה...
דן, מה לא בסדר בתמונה הנוכחית? תתרכז בלבוש העממי הבוארי ובכוס הבירה (OKTOBERFEST).
2-3 דקות כוללות זמן התנדפות :)
אני גם משתמש עם אלכוהול לחיטוי.
בשבוע שעבר קניתי ברמי לוי 750 מ"ל אלכוהול 95% למשקאות ולמזון ב- 40 ש"ח.
גם אני משתמש באלכוהול לחיטוי, קניתי בסופר 95%...אמוניום רבעוני שמוצע כחומר חיטוי לא נראה לי בטיחותי במיוחד...
אז מהלתי לחצי (~45%)
ועדיין לא נתקלתי בזיהומים (אולי פשוט עוד לא בישלתי כל כך הרבה)
ואפילו לא חייבים לחכות שזה ייתיבש לגמרי אחרי שמרססים בתוך דלי התסיסה כי הכמות היא זניחה ביחס לכמות הבאצ'.
אני קונה אלכוהול בריכוז של 70% בכמויות של ליטר עד 5 ליטר מרסס ומיד משתמש לפעמים כן יוצא שזה מחכה כמה דקות אם זה המיכל תסיסה ואם זה צנצנת שמרים...
וכן אם זה מיכל תסיסה אני קודם כל עובר עם יוד ולאחרן שאני מרוקן אני עושה שום עם ריסוס של אלכוהול ורק אז מעביר לשם את התירוש או את הבירה...
אין צורך לשטוף או לנדף כל כך את האלכוהול... כל עוד זה ריסוס ולא מילוי המיכל באלכוהול...
אלכווהול בתכלס משחק אצלי בתפקיד של ביטוח...
כל דבר שצריך לחטא אני מחטא עם יוד או מרתיח קודם כל ואחר כך אם קורה או לא קורה משהו אני מעביר על זה אלכוהול כי עדיף להיות בטוחים בקטעים האלה מאשר לטעום בירה חמוצה!!
אני רוצה להשפריץ את האלכוהול על ברזים למיניהם וקצוות של מינורות(מנהג שאימצתי מדרור מבשלת ספארו)
נהדר תשאיר את ה70% כמו שהוא זה אחלה פתרון לדברים האלה לאחר שימוש לפני שימוש להתיז קצת אלכוהול זה חיטוי מספק...
אין מה לדאוג...
אני עדיין לא כל כך הבנתי איזה אלכוהול לקנות ואיפה.
מה ההמלצה של חכמי הפורום?
סיינט
פרננדו, לא כל דבר צריך לרוץ ולקנות. אם אתה עובד עם יוד והכל בסדר תמשיך כך. אני גם עכשיו חושב שאם צריך לרסס חומר חיטוי, תמלא בקבוק ריסוס במים , טפטף עם מזרק פנימה 2-3 טיפות יוד, תר ערבוב קל והרי לך מיכל ריסוס מלא בחומר חיטוי יעיל באפס כסף. אם אין לך יוד, זה כבר סיפור אחר.
אם מישהו קונה ליטר יוד אצל רשף ורוצה להתחלק, אני אשמח לקנות רבע ליטר לזמנים קשים.
אפשר גם למלא את השפריצר בחומר חיטוי בכל פעם שממלאים מיכל תסיסה לחיטוי (אצלי בערך פעם בשבוע)
או חבית לפני מילוי
אח"כ הוא יושב בקגרטור ונותן לברזים ולחיבורים שפריץ מדי פעם
עמנואל, אני נוהג בדיוק כך.
השאלה שעליה טרם קיבלתי תושבה היא לכמה זמן תמיסת היוד שבבקבוק הספריי מחזיקה? ז"א האם האפקטיביות של החיטוי יורדת לאורך זמן?
בנוסף, אני שוקל להחזיק עוד בקבוק ספריי עם אלכוהול 95% - גם בשביל לבלבל את הבקטריות וגם שיהיה, לזמנים קשים...
אני משתמש לפעמים בוויסקי משובח כדי להרוג את הבקטריות בחלל הפה ובמורד הוושט
Veritas... Grates E.Z
אם כבר מדברים פה על חיטוי אז תרשו לי לשאול שאלה.
איך אתם מחטאים את הבקבוקים לפני בקבוק?
זאת אומרת אני לא רוצה שאריות של חומר חטוי אצלי בבירה ובשביל זה אם אני מחטא עם חומר חיטוי כלשהו אסור לשטוף במים אחרי החיטוי, בנוסף לא בטוח שהחומר באמת בא במגע עם כל הפנים של הבקבוק.
מה שאני עושה זה שוטף במים וסבון את הבקבוקים ואז "אופה" אותם בתנור במשך שעה.
הבעיה בשיטה זו זה זמן ההמתנה שאני צריך לחכות עד שהבקבוקים יתקררו כי אם מוציאים אותם ישר מהתנור הם מתחילים להסדק ויוצא שיש הרבה זמן מבוזבז.
מה אתה עושה? אופה בקבוקים בתנור? למה? יוצאים טעימים?
יש לך יוד לחטוי? אם לא, תקנה. אם כן, תמלא דלי בתמיסת יוד, תטביע את הבקבוקים ל-3 דקות ותבקבק.
איך אתה מחטא את הפקקים? אני מקווה שלא בתנור.
עמנואל אני רואה שסיפקתי לך חומר לא רע לציניות שלך...לא נורא אתה יכול להרגע את הפקקים אני מחטא באלכוהול :-)
"אופה" זה הביטוי אין מה לעשות
ציניות או לא, קיבלת ממני טיפ יקר ערך. ותשובה רצינית. לא רוצה? תמשיך לאפות בקבוקים....
ג'ין & טוניק,
אפית בקבוקים זו אכן טכניקה ידועה אך סביר להניח שהיא הגרועה ביותר מבין כל האפשרויות הקיימות.
הביקבוק אמור להיות תהליך זריז ומהנה. שיטת האפיה היא פשוט מטמטמת ולוקחת אינספור זמן. בנוסף לכך, מדי פעם תמצא בקבוק מפוצץ (לאחר ביקבוק) כתוצאה מסדקים קטנים שנוצרו בבישול. אם יש לך מדבקות, אז הבישול יגרום להם להשאר לנצח ואם יש לך לכלוכון כלשהו בבקבוק, גם הוא ישאר לנצח.
אני קניתי מתקן ל81 בקבוקים ומשטף בחן שמואל. זה עלה לי פחות ממאה שקל. משטף מוודא שכל הבקבוק נשטף היטב. תמיסת היוד מיועדת למזון ואם יש לך בעיה איתה אז אני מציע להפסיק לאכול כל סוג של אוכל המגיע ממפעל מזון. בכל המקרים, הכל מחוטא ביוד. שים לב שאחרי כמה דקות במתקן יבוש, כמות התמיסה שנשארת בבקבוק אינה עולה על 0.00001 מ"ל.
את הבקבוקים אני מציע לנקות מיד אחרי השימוש אם מיים קרים או רותכים. הכל תלוי בשיטת העבודה שלך.
סיינט
תודה על התשובה המפורטת !
אתה צודק בקשר לפיצוץ של הבקבוקים זה קרה לי כבר ומאז אני נותן להם להתקרר לעט לעט מה שלוקח המון זמן.
אני באמת אקנה יוד ומתקן :-) תודה
אני מחטא בתמיסת יוד בעזרת משטף ואח"כ מניח את הבקבוקים על עץ לטפטוף הנוזל. אני לא כ"כ מוטרד אם נשאר נוזל בבקבוקים.
גם אני עושה כך
הזוית של עץ הייבוש מאפשרת לנוזל החיטוי להתנקז
סבבה אני אנסה את זה
בטח צריך לחטא גם את העץ נכון? או שאני מגזים
ה"עץ" הוא רק במבנה של עץ. הוא עשוי פלסטיק. ניתן להשיג בעלות מוזלת יותר בחן שמואל אבל גם רשף מחזיק כזה כמדומני.
(אפשר גם להכין אחד, כמו שאני עשיתי או לאלתר מכל מיני דברים בבית.)
בשורה תחתונה ג'יג'י, השיטה הקלה יותר לחטא בקבוקים זה באמצעות משטף לבקבוקים ונוזל חיטוי ללא שטיפה מה שנקרא בלע"ז non-rinse sanitizer (יש היום המון כאלו בנמצא
למרות שגם אם אין לך כזה, פשוט תרתיח סיר גדול עם מים ותתן לזה להתקרר ואז תשטוף עם זה אחרי החיטוי, זה פשוט יותר עבודה אבל כשאין ברירה אין ברירה). אח"כ תן לזה
לטפטף עד ייבוש (למרות שכמות קטנה של החומר לא מזיקה). וכן, מומלץ לחטא גם את העץ קצת, בעיקר אם הוא עומד בחוץ וחשוף לפגעי הטבע ושאר מרעין בישין.
תמונה של המשטף והעץ בפעולה:
http://www.eshkolot-hayain.co.il/gallery/photo7.jpg
בהצלחה,
אני הייתי מעלה את התמונה לפוטושופ ומחליפה לבקבוקים את הצבע לחום :)
אני מחטא את ה"עץ" לפני השימוש
סבבה תודה, זה יחסוך לי זמן