מהילת אלכוהול לחיטוי

49 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

שלום, קניתי אלכוהול לחיטוי בריכוז של 70 % לאפליקציות שונות במבשלה.

עד איזה ריכוז אפשר למהול אותו כדי לנצל הרבה ממנו ושעדיין יהיה יעיל נגד החיידקוקים הלא רצויים?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אלכוהול מחטאים ב 70% כך שאתה לא צריך למהול אותו

איפה קנית ובכמה?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני מדבר על מה שקונים בסופר פארם(ולא במחיר אטרקטיבי)

אז אני תועה או שאשפר לחסל חיידקים ביעילות גם עם 40% אלכוהול למשל?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

לא מומלץ..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לידיעה, בכל ריכוז אלכוהול לא מחטא 100% מהחיידקים.

מניסיון אישי ,לפני שקניתי STAR SAN נהגתי למהול ל 40% +-  ומעולם לא ניתקלתי בבעיה ,כמובן שזה לא מוכיח כלום.

 

 

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לעשן כשמתיזים אלקוהול לחיטוי?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

מומלץ לפתוח את הגז לפני

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אי.זי.,

   בחייך!! כדאי שתירגע מהר!! זה פורום למבשלי בירה!! אם אתה רוצה להתאבד ולהוריש לי כמה משאבות זה בסדר אבל בפורום אחר!!!!

B.B.O.B

סיינט

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

חשוב לי לציין דבר חשוב

כשמשתמשים באלכוהול לחיטוי יש להשתמש רק בכזה שהוא food grading, כלומר מיועד למאכל

בבתי המרקחת ניתן למצוא אלכוהול שמיועד לשימוש חיצוני ואני לא ממליצה להשתמש בו

נכון, זה אותו האלכוהול, אבל אם הוא לא מיועד לאכילה הוא כנראה יוצר במפעל כימיקלים ולא בטוח שהכימיקל שיוצר לפני באותה המכונה לא היה רעיל לבליעה

זה יכול לגרום לנזק מצטבר לאורך זמן ואפילו להרעלות

נכון, אלכוהול (בסופר) הוא יחסית יקר, כ 60 ש"ח לבקבוק של 750 מ"ל (95%-96%), אבל אם משתמשים בצורה נבונה בחומרי החיטוי הוא יכול להספיק להמון זמן..

אני ממליצה על שימוש באלכוהול למיכלי התסיסה, במקום לבזבז 25 ליטר מים ולהשרות פשוט ממלאים שפריצר (ניתן למצוא אחד פשוט בעשרה שקלים בכל חנות כלי בית) ומרססים את המיכל

פשוט, חסכוני, ידידותי לסביבה - בקבוק אחד מהסופר יכול להחזיק המון זמן..

טוב גם לחיטוי ההידרומטר, המדחום וכלי העבודה

לגבי חיטוי בקבוקים - כאן לדעתי הרבה יותר נוח להשתמש ביוד שנמהל במים, לא מדובר על כמות מים רצינית...

 

כל הנאמר לעיל הוא בגדר המלצה ואין ההנהלה אחראית על התוכן המוצג :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה, לכל השדים והקרציות, לחטא את ההידרומטר?

מה זמן המגע של האלכוהול לעניין החיטוי?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

לפעמים יש אנשים עצלנים (לא אנקוט בשם של עצמי) שלאחר קירור התירוש במקום להוציא ממנו מעט כדי למדוד צפיפות התחלתית, פשוט דוחפים את ההידומטר למיכל התסיסה (זאת לא הייתה המלצה, אבל זה קורה..)

2-3 דקות  באלכוהול לגמרי מספיקות

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אלכוהול מחטא במגע מיידי כמעט אין צורך לחכות 2-3 דקות...

70% זה נהדר לא כדאי למהול ולהשתמש במשהו פחות מזה...

אולי זה אפשרי אבל לא הכי רצוי...

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וואלה...

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

עמנואל אני מוחה על החלפת התמונה..

רק שיירשם שאני מוחה...

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן, מה לא בסדר בתמונה הנוכחית? תתרכז בלבוש העממי הבוארי ובכוס הבירה (OKTOBERFEST).

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

2-3 דקות כוללות זמן התנדפות :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יעיל יותר מהיוד?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

לא יודעת מה יותר יעיל, שניהם פועלים

אבל הרבה יותר נוח לחטא דלי בכמה שפריצים של אלכוהול מאשר למלא אותו במים ויוד ולהשרות

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מכניס ליטר תמיסת יוד ומנער מידי כמה דקות. 

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

זה גם פיתרון

בטוחה שלכל אחד יש דרך שנוח לו לעבוד בה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אני גם משתמש עם אלכוהול לחיטוי.

בשבוע שעבר קניתי ברמי לוי 750 מ"ל אלכוהול 95% למשקאות ולמזון ב- 40 ש"ח.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רון,

  אמרתי לך שאתה ענק!!!

אני אבקר בקרוב אצל רמי ואבדוק את דבריך.

סיינט

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

סיינט,

אל תדאג, אני עומד מאחורי מה שאני אומר,

אתה גם מוזמן לעצור אצלי, בדרך לשם.

רון

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בשמחה.

סיינט

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

גם אני משתמש באלכוהול לחיטוי, קניתי בסופר 95%...אמוניום רבעוני שמוצע כחומר חיטוי לא נראה לי בטיחותי במיוחד...

אז מהלתי לחצי (~45%)

ועדיין לא נתקלתי בזיהומים (אולי פשוט עוד לא בישלתי כל כך הרבה)

ואפילו לא חייבים לחכות שזה ייתיבש לגמרי אחרי שמרססים בתוך דלי התסיסה כי הכמות היא זניחה ביחס לכמות הבאצ'.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אני קונה אלכוהול בריכוז של 70% בכמויות של ליטר עד 5 ליטר מרסס ומיד משתמש לפעמים כן יוצא שזה מחכה כמה דקות אם זה המיכל תסיסה ואם זה צנצנת שמרים...

וכן אם זה מיכל תסיסה אני קודם כל עובר עם יוד ולאחרן שאני מרוקן אני עושה שום עם ריסוס של אלכוהול ורק אז מעביר לשם את התירוש או את הבירה...

אין צורך לשטוף או לנדף כל כך את האלכוהול... כל עוד זה ריסוס ולא מילוי המיכל באלכוהול...

אלכווהול בתכלס משחק אצלי בתפקיד של ביטוח...

כל דבר שצריך לחטא אני מחטא עם יוד או מרתיח קודם כל ואחר כך אם קורה או לא קורה משהו אני מעביר על זה אלכוהול כי עדיף להיות בטוחים בקטעים האלה מאשר לטעום בירה חמוצה!!

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני רוצה להשפריץ את האלכוהול על ברזים למיניהם וקצוות של מינורות(מנהג שאימצתי מדרור מבשלת ספארו)

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

נהדר תשאיר את ה70% כמו שהוא זה אחלה פתרון לדברים האלה לאחר שימוש לפני שימוש להתיז קצת אלכוהול זה חיטוי מספק...

אין מה לדאוג...

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני עדיין לא כל כך הבנתי איזה אלכוהול לקנות ואיפה.

מה ההמלצה של חכמי הפורום?

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, לא כל דבר צריך לרוץ ולקנות. אם אתה עובד עם יוד והכל בסדר תמשיך כך. אני גם עכשיו חושב שאם צריך לרסס חומר חיטוי, תמלא בקבוק ריסוס במים , טפטף עם מזרק פנימה 2-3 טיפות יוד, תר ערבוב קל והרי לך מיכל ריסוס מלא בחומר חיטוי יעיל באפס כסף. אם אין לך יוד, זה כבר סיפור אחר.

אם מישהו קונה ליטר יוד אצל רשף ורוצה להתחלק, אני אשמח לקנות רבע ליטר לזמנים קשים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר גם למלא את השפריצר בחומר חיטוי בכל פעם שממלאים מיכל תסיסה לחיטוי (אצלי בערך פעם בשבוע)

או חבית לפני מילוי

אח"כ הוא יושב בקגרטור ונותן לברזים  ולחיבורים שפריץ מדי פעם

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל, אני נוהג בדיוק כך.

השאלה שעליה טרם קיבלתי תושבה היא לכמה זמן תמיסת היוד שבבקבוק הספריי מחזיקה? ז"א האם האפקטיביות של החיטוי יורדת לאורך זמן?

בנוסף, אני שוקל להחזיק עוד בקבוק ספריי עם אלכוהול 95% - גם בשביל לבלבל את הבקטריות וגם שיהיה, לזמנים קשים...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני משתמש לפעמים בוויסקי משובח כדי להרוג את הבקטריות בחלל הפה ובמורד הוושט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל זמן שהנוזל צהבהב הוא פעיל. כשהצבע נמוג כך גם היעילות.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Balblair 1997 in my humble case (in these very moments)

2xu$110 in the Duty Free

Saint

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Veritas... Grates E.Z

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אם כבר מדברים פה על חיטוי אז תרשו לי לשאול שאלה.

איך אתם מחטאים את הבקבוקים לפני בקבוק?

זאת אומרת אני לא רוצה שאריות של חומר חטוי אצלי בבירה ובשביל זה אם אני מחטא עם חומר חיטוי כלשהו אסור לשטוף במים אחרי החיטוי, בנוסף לא בטוח שהחומר באמת בא במגע עם כל הפנים של הבקבוק.

מה שאני עושה זה שוטף במים וסבון את הבקבוקים ואז "אופה" אותם בתנור במשך שעה.

הבעיה בשיטה זו זה זמן ההמתנה שאני צריך לחכות עד שהבקבוקים יתקררו כי אם מוציאים אותם ישר מהתנור הם מתחילים להסדק ויוצא שיש הרבה זמן מבוזבז.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה אתה עושה? אופה בקבוקים בתנור? למה? יוצאים טעימים?

יש לך יוד לחטוי? אם לא, תקנה. אם כן, תמלא דלי בתמיסת יוד, תטביע את הבקבוקים ל-3 דקות ותבקבק. 

איך אתה מחטא את הפקקים? אני מקווה שלא בתנור.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

עמנואל אני רואה שסיפקתי לך חומר לא רע לציניות שלך...לא נורא אתה יכול להרגע את הפקקים אני מחטא באלכוהול :-)

"אופה" זה הביטוי אין מה לעשות

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ציניות או לא, קיבלת ממני טיפ יקר ערך. ותשובה רצינית. לא רוצה? תמשיך לאפות בקבוקים....

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ג'ין & טוניק,

   אפית בקבוקים זו אכן טכניקה ידועה אך סביר להניח שהיא הגרועה ביותר מבין כל האפשרויות הקיימות.

הביקבוק אמור להיות תהליך זריז ומהנה. שיטת האפיה היא פשוט מטמטמת ולוקחת אינספור זמן. בנוסף לכך, מדי פעם תמצא בקבוק מפוצץ (לאחר ביקבוק) כתוצאה מסדקים קטנים שנוצרו בבישול. אם יש לך מדבקות, אז הבישול יגרום להם להשאר לנצח ואם יש לך לכלוכון כלשהו בבקבוק, גם הוא ישאר לנצח.

אני קניתי מתקן ל81 בקבוקים ומשטף בחן שמואל. זה עלה לי פחות ממאה שקל. משטף מוודא שכל הבקבוק נשטף היטב. תמיסת היוד מיועדת למזון ואם יש לך בעיה איתה אז אני מציע להפסיק לאכול כל סוג של אוכל המגיע ממפעל מזון. בכל המקרים, הכל מחוטא ביוד. שים לב שאחרי כמה דקות במתקן יבוש, כמות התמיסה שנשארת בבקבוק אינה עולה על 0.00001 מ"ל.

את הבקבוקים אני מציע לנקות מיד אחרי השימוש אם מיים קרים או רותכים. הכל תלוי בשיטת העבודה שלך.

סיינט

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

תודה על התשובה המפורטת !

אתה צודק בקשר לפיצוץ של הבקבוקים זה קרה לי כבר ומאז אני נותן להם להתקרר לעט לעט מה שלוקח המון זמן.

אני באמת אקנה יוד ומתקן :-) תודה

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מחטא בתמיסת יוד בעזרת משטף ואח"כ מניח את הבקבוקים על עץ לטפטוף הנוזל. אני לא כ"כ מוטרד אם נשאר נוזל בבקבוקים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני עושה כך

 

הזוית של עץ הייבוש מאפשרת לנוזל החיטוי להתנקז

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

סבבה אני אנסה את זה

בטח צריך לחטא גם את העץ נכון? או שאני מגזים

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

ה"עץ" הוא רק במבנה של עץ. הוא עשוי פלסטיק. ניתן להשיג בעלות מוזלת יותר בחן שמואל אבל גם רשף מחזיק כזה כמדומני.

(אפשר גם להכין אחד, כמו שאני עשיתי או לאלתר מכל מיני דברים בבית.)

 

בשורה תחתונה ג'יג'י, השיטה הקלה יותר לחטא בקבוקים זה באמצעות משטף לבקבוקים ונוזל חיטוי ללא שטיפה מה שנקרא בלע"ז non-rinse sanitizer (יש היום המון כאלו בנמצא

למרות שגם אם אין לך כזה, פשוט תרתיח סיר גדול עם מים ותתן לזה להתקרר ואז תשטוף עם זה אחרי החיטוי, זה פשוט יותר עבודה אבל כשאין ברירה אין ברירה). אח"כ תן לזה

לטפטף עד ייבוש (למרות שכמות קטנה של החומר לא מזיקה). וכן, מומלץ לחטא גם את העץ קצת, בעיקר אם הוא עומד בחוץ וחשוף לפגעי הטבע ושאר מרעין בישין.

 

תמונה של המשטף והעץ בפעולה:

http://www.eshkolot-hayain.co.il/gallery/photo7.jpg

 

בהצלחה,

רפאל

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני הייתי מעלה את התמונה לפוטושופ ומחליפה לבקבוקים את הצבע לחום :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מחטא את ה"עץ" לפני השימוש

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

סבבה תודה, זה יחסוך לי זמן

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery