מפגש II במבשלת E.Z. Beer

65 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים, השבט אמר את דברו. במשאל שנערך בשבוע האחרון הוצעו לבישול משותף מספר קטגוריות בירה מתוך ה- BJCP.

הסגנון שזכה למספר ההצבעות הרב ביותר הינו קטגוריה 18 - Belgian Strong Ale

כל החברים בפורום מוזמנים לבשל לקראת המפגש שיערך במהלך החודשים מרץ-אפריל 2011 (מועד יקבע בהמשך) בירה שמתאימה לאחת מתתי הקטגוריה:

18A - Belgian Blond Ale

18B - Belgian Dubbel

18C - Belgian Tripel

18D - Belgian Golden Strong Ale

18E - Belgian Dark Strong Ale

בתחילת הטעימות נטעם בירה מסחרית מובילה מתת הסיגנון שיבחר על ידי רוב המבשלים (לקראת המפגש אבקש להודיע לי איזה תת סיגנון בושל).

להצלחת האירוע, שאגב יהיה ססגוני מאוד ומאוד "בלגי" לא רק בבירה, אבקש להציג בירות שבושלו בתוך הסגנון. צריך לבשל בהתאם למאפייני הסגנון המוגדרים ב- BJCP, אם משהו/היא לא בקיע בקריאת מדריך ה- BJCP אפשר להתיעץ איתי או אם החברים האחרים בפורום.

אז, קדימה לעבודה, הבירות צריכות זמן הבשלה לא קצר בבקבוק ואין זמן מיותר.

Au revoir

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

המפגש הקודם המתכון היה אחיד והמטרה (כך הבנתי) הייתה לטעום את ההבדלים בין המבשלים ותהליכי הבישול השונים שלהם. האם המטרה הפעם היא לבחון הצמדות להנחיות הBJCP ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הפעם המטרה איננה לימודית. המטרה חגיגית.  החברים הודיעו שברצונם לשתות בירה בלגית מסוג די מוגדר. ולכן, כדי לתרום משהוא לשיפור רמת הבישול הביתי בישראל באמצעות שיפור השליטה של המבשלים בתהליך, נדרש להישאר בגבולות הגדרת הסיגנונות של ה- BJCP.

אני מאוד מבקש מהמבשלים שרוצים כמוני שהערב יצליח להתאמץ וגם אם בדרך כלל קליעה ל- OG או IBU וכד' הם לא בראש מעיניהם, ולנסות להגיע בבישול לערכי המטרה כפי שמוגדרים ב- BJCP, כך נשלב כייף בלימוד.

אפשר בחלט בתקופה הקרובה להעלות שאלות לגבי שיפור תהליך הבישול במטרה להגיע עם בירה בלגית בתוך הסיגנון.

מי שאוהב פרי סטייל יכול להגיע רק עם פיצוחים (בלגיים) וזה סבבה מצידי. אני מעריך שבירה בלגית טובה לא תהיה חסרה בערב.

עדכון - הבירות יטעמו מהקל לכבד בהתאם לסגנונות, במקבצים על פי תתי הסגנון.

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קיבלתי.

אם כי, דווקא בסגנון הנ"ל הBJCP די גמיש בפרמטרים.

 

אני מתכוון לנסות את כוחי בDUBBEL. זהו סגנון שטרם ניסיתיו.

אני חושב ששמרי הABBEY המדוברים יתאימו מאד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

איזה אתה מביא ברמניות בלגיות?

 

אני בפנים ככה או ככה :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למי אתה קורה איזה?

אל תתחילו איתי אני עצבני,

הלכו לי עכשיו שני בצ'ים, שיט!

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

האמת שאני באמת מתכוון לבשל שבוע הבא טריפל בלגי, אז אני שמח בבחירה המובחרת.

שאלת שמרים: אני מתכוון להרבות שמרי שימיי, יש סיבה לחשוש?

ונ.ב.

מה אתם אומרים על תאנים בבירה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

שגיאת כתיב תמימה.

למה הלכו לך שני בצ'ים ואילו?

האם ואיך אפשר לעזור?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שמולץ,

  איך אתה בלהפריד בין 20 ליטר תירוש ו 2 ליטר מים עם יוד? אם אתה טוב בזה עשית לאי.זי. את היום!!! יותר מזה, אני אעשה ממך קלונים ואמכור אחד ממך לכל מבשלה ביקום!!

שבת שלום יקירי ואל תשכח שהיום הוא לא סתאם עוד יום.

סיינט

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

חשבת לנסות זיקוק? היוד מתאדה מהר מאוד (גם בטמפרטורת החדר) והמים מעל 100 מעלות (98 בירושלים) אפשר לעבותם יחדיו לתוך כלי בנפח 2 ליטר. ואז לעצור.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תומר,

   אתה עונה לי על שאלה שנשאלה לפני חודשיים... מאז כבר שכללנו שיטה שעובדת מצויין. יוצא לנו להשתמש בה לא מעט.

אבל תודה על הניסיון.

סיינט

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני זה להיות פה חדשה. אני  מתלמדת מה איך עושים. זה תאריך להיות מבלבל.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

את ספק ללא גבר מפחידה. אתרחק אני מהסריטה שלך עמוקה...

קיש...טה!!!!

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למי ששכח, זה הזמן לבשל את הבירה הבלגית כדי שתהיה בשיאה במועד המפגש.

אני מבשל אותה ביום שישי הקרוב.

אז שיהיה לכולנו בישול מוצלח.

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני כבר מצפה למפגש ! אבשל משהו השבוע

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דובל בלגית בושלה במוצ"ש.

OG=1066

שמרי Belgian Abbey

תסיסה נעימה...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

איך השמרים נועם?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

So far so good

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני חושב להביא דובל שמתיישנת אצלי כשנה, פתחתי כמה אצל גדי בשישי- פשוט תענוג

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי, זה לא כוחות.
דובל בן חודשיים מול דובל בן שנה.
אחד סמל ראשון והשני בקושי יצא מהבקו"ם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

Belgian wit הולך ?

 

ארז.

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

למיטב הבנתי לא

הוא מוגדר 16A

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם למיטב הבנתי לא, מישהו מבין אחרת? אמרנו רק קטגוריה 18 על תתיה השונים.

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

איזי, הקפצת השירשור היום הביאה לי את המוזה..

דובל בלגי כבר במאש :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני משתגע מכם, אצלי בישול זה מבצע, אני חייב לפנות יום שלם כדי להיכנס באנרגיות הנכונות ואתם, אחרי העבודה, לפני ארוחת ערב, מרביצים בישול. מה לא בסדר אצלי?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אתה נשוי באושר + 2

לי יש רק כלבה... לדעתי זה ההבדל :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

את מתכוונת לשתי אלו שבתמונה?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

האמת שהתכוונתי לשתיים בתמונה הקודמת..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

פתחתי עכשיו בקבוק בירת חיטה של איזי

פשוט יאמי, מי שלא טעם הפסיד :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בטח שילם לך איכשהו.....

תודה!

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

מעדכנת שהצבע יצא מהמם :)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/14/2010

בישלתי לאחרוה בירת טריפל.

איך אני יודע אם היא עומדת בהגדרות של BJCP?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

קרא כאן, בקטגוריה 18C ותשווה בין ההגדרה של ה-BJCP לבין מה שאתה הכנת.

(כמובן שאין 100% בדברים האלו, כי טעם זה עניין סובייקטיבי. תתייחס בעיקר לvital statistics ולרכיבים)

רפאל

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אם כך, יש לי מתכון שבושל שלשום, שיושב על הגבול של 18B (טיפה יותר מריר וב-1.001 OG גבוהה יותר) מצד אחד ומצד שני על הגבול של 18E (טיפה יותר מריר שוב...). סוג של בלגי כהה עם ניו-אנסים רונניים. החל תסיסה.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אנחנו מביאים טריפל עם ניסיון להכניס טעמי תאנים (ניסיון שנכשל), הבירה סיימה לפני שבועיים את התסיסה בבקבוק נכון לעכשיו היא טובה אך לא מספיק יבשה נראה מה יהיה עד אז

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יש לי כרגע בלונד בלגי בתסיסה בקטגוריה 18A

אוכל להביא אותה

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכייף

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

יש כבר תאריך?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחד מימי החמישי באפריל

אם למישהו יש תאריך שהיה מבקש שאמנע ממנו מוזמן להודיע.

הפעם התאריך יקבע על ידי כמובן תוך התחשבות במירב המשתתפים.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים, אני מתחיל לחשוב על המפגש ה-II

אני מבין שמבשלים רבים בישלו את הבלגית ולא כל כך הצליחו בגלל השמרים. אני שואל את עצמי האם יש בכלל מקום לקיים מפגש בנושא כפי שתוכנן.

אשמח לדעת לכמה מבשלים שמתכוונים להשתתף יש בירה בלגית כפי שנקבע וראויה להיות מוצגת במפגש. בהתאם לתגובות אחליט האם להשאיר את הנושא כפי שתוכנן או להכניס שינויים.

המפגש מתוכנן לחודש אפריל.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בישלתי DUBBEL. השמרים לא התנהגו כ"כ יפה.

הבירה בבקבוקים פחות מחודש ימים. לא יודע עדיין אם הבירה ראיויה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פתחתי היום בקבוק ראשון. הבירה מצויינת (לדעתי) בעוד חצי שנה תהיה אף טובה יותר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פתחתי, מזגתי לחוב"צים שכנים. הביקורות טובות.

אין ספק שעוד חצי שנה בבקבוק רק תועיל. אצטרך להחביא בקבוק או שניים ולמצוא אותם בראש השנה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בישלתי דובל, הבירה יצאה בסדר גמור. מחכה למפגש.

עודד
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בישלתי השבוע בלגית בלונדינית (18A).

כמובן עדיין במיכל התסיסה, אז צריך עוד לחכות ולראות מה יצא.

אמיר

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אנחנו דיי בסדר עם הטריפל שלנו, ורק מחכים להביא 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

18A = 18 ANNES?

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חחחחחח ובארה"ב לא פחות מ- 21A

מזל שאנחנו מבשלים בישראל

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טריפל עם ארדנים

כשבוע בקג

טעימה מאוד

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

דובל בת שנה + , מורכבת מאוד

יואב

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יצא לי סוג של קולה.

ברור שאני מגיע, יש לי 60 בקבוקים לחלק.