עיכוב בתחילת תסיסה

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/09/2010

הי לכם,
הכנתי לפני יומיים וחצי בירה (ALE) הוספתי את השמרים כשהתירוש היה ב-31 מעלות, פיזרתי מלמעלה ומיד ערבבתי. הצפיפות ההתחלתית: 1.048. היום בדקתי צפיפות וטמפ' שוב - הצפיפות לא השתנתה - 1.048 והטמפ' - 17 מעלות.
מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה
דפנה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לי זה נשמע כמו שמרים מתים.

באילו שמרים השתמשת? מה מקורם?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/09/2010

שמרים מקיט של black rock רשום עליהם: premium brewing yeast 7G. בשמרים הקודמים של אותה חברה לא נתקלתי בבעיה, אך את ההם פזרתי ממעל בלי לערבב כלל ואת אלה מיד ערבבתי וגם שיניתי מאוד את מתכון הקיט מבחינת החומרים שהוספתי בבישול (הוספתי רכז לתת במקום סוכר, כשות וגם מעט לתת קלוי).

יכול להיות שזה שהוספתי את השמרים ב-31 מעלות ובמהלך הלילה הטמפ' צנחה ל-17 מעלות - זה מה שתקע אותם?

 

תודה :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לחמם את האיזור, לנסות להכניס עוד פעם, אבל הפעם להרטיב קצת לפני. 

עוד 2 מעלות לא יזיקו. תגיעי ל 19.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/09/2010

בעיתי, אין לי שמרים. אני אנסה לחמם. וביום ראשון אם לא יעזור אשיג שמרים. עד אז ללא תסיסה זה יכול להרוס את הבירה?

תודה על העזרה !

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

(-:

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/09/2010

מותר לשים את הבירה בשמש ולכסות את המיכל כך שלא תהיה עליו שמש ישירה?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לאאאאא!!!

זה שהטמפרטורה ירדה בלילה ל17 מעלות הוא חסר משמעות. 20 ליטר של בירה עוקבים לאט מאוד אחרי הטמפרטורה החיצונית. זה בוודאות לא מה שתקע את התסיסה שלך.

בנוסף הצפיפות היא כן השתנה כי 1.048 ב31 מעלות לא שווה ל 1.048 ב20 מעלות. הצפיפות אכן ירדה ב 2-3 נקודות אבל זה תלוי באופן המדידה כי בנוסף לכל סביר להניח שכמה אלמנטים כבדים כגון חתיכות כשות ירדו לתחתית.

לא מערבבים את השמרים בתוך התירוש אלה מפזרים אותם על פניו. השמרים ממלאים את עצמם בנוזלים ולאט מאוד חוזרים לחיים. מומלץ להכין אותן לפני במים שהורתחו והתקררו לטמפרטורת החדר. זה מגדיל את ה PITCH RATE ב 100%. אוכל להסביר יותר אם צריך.

סביר להניח שחלק גדול מהשמרים היו במצב גרוע או מתו ב SHOCK שקיבלו בזמן ה PITCH. כרגע, התירוש שלך במצב חמור של UNDERPITCHING שהוא מסוכן ביותר. את צריכה להשיג דחוף שמרים חדשים ולהזריע. לחמם לא יעזור לך בזמן זה כי התוצאות יהיו לא ברורות וארגניזמים לא רצויים מתפתחים בזמן הזה על חשבון השמרים. החום רק יחמיר את המצב.

סיינט

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/09/2010

תודה רבה סיינט

הצפיפות לא השתנתה כי כיילתי אותה ביחס לטמפ' ושמחתי לראות שהכיול מדוייק. בכל מקרה הבירה התחילה לתסוס בשישי בערב בקצב ממש טוב. מקווה שאין זיהום. בכל מקרה הריח שמתנדף ממש טוב וקצב התסיסה די גבוה, כך שאני מקווה שמה שתוסס זה רק שמרים ולא חיידקים...

(ובאמת לא הוצאתי את הבירה לשמש - חיממתי אותה בעזרת שמיכות ל-18 מעלות - טיפול חם ואוהב עשה את העבודה :)

 

מה הדרך הטובה ביותר  לדעת אם יש זיהום חיידקי שגורם לתסיסה?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם יש זיהום פטריתי הייתי משתמש באגיסטן. יעיל מאוד.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/09/2010

הוספתי אגיסטן ליתר ביטחון :)

סתם, ברצינות אני שואלת - איך אני יודעת הכי טוב שהתסיסה היא של שמרים ולא חיידקים?

הטמפ' יום - לילה - מקסימום הפרש של 2 מעלות (17-19)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דפנה, נכון שלתסיסה מוצלחת חשוב שהטמפ' תהיה מבוקרת אבל לא פחות חשוב ואפילו יותר , למנוע שינויי טמפ' מחזוריים (יום לילה). 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

נראה לי שאם ב 31 מעלות הצפיפות הייתה  48 וגם ב 17 אותא דבר אז דווקה יש שינוי בצפיפות

כי ההידרומטר מכוייל ל 20 מעלות

יש כאן מחשבון בלשוניות למעלה שמחשב צפיפות לפי טמפ'...במקור הצפיפות אחרי תיקון היא 51.

:-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/09/2010

תודה:) רשמתי צפיפויות  אחרי שכיילתי ביחס לטמפ'.

בכל מקרה הבירה כבר תוססת, אז הכל טוב...