הי לכם,
הכנתי לפני יומיים וחצי בירה (ALE) הוספתי את השמרים כשהתירוש היה ב-31 מעלות, פיזרתי מלמעלה ומיד ערבבתי. הצפיפות ההתחלתית: 1.048. היום בדקתי צפיפות וטמפ' שוב - הצפיפות לא השתנתה - 1.048 והטמפ' - 17 מעלות.
מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה
דפנה
עיכוב בתחילת תסיסה
לי זה נשמע כמו שמרים מתים.
באילו שמרים השתמשת? מה מקורם?
שמרים מקיט של black rock רשום עליהם: premium brewing yeast 7G. בשמרים הקודמים של אותה חברה לא נתקלתי בבעיה, אך את ההם פזרתי ממעל בלי לערבב כלל ואת אלה מיד ערבבתי וגם שיניתי מאוד את מתכון הקיט מבחינת החומרים שהוספתי בבישול (הוספתי רכז לתת במקום סוכר, כשות וגם מעט לתת קלוי).
יכול להיות שזה שהוספתי את השמרים ב-31 מעלות ובמהלך הלילה הטמפ' צנחה ל-17 מעלות - זה מה שתקע אותם?
תודה :)
לחמם את האיזור, לנסות להכניס עוד פעם, אבל הפעם להרטיב קצת לפני.
עוד 2 מעלות לא יזיקו. תגיעי ל 19.
בעיתי, אין לי שמרים. אני אנסה לחמם. וביום ראשון אם לא יעזור אשיג שמרים. עד אז ללא תסיסה זה יכול להרוס את הבירה?
תודה על העזרה !
(-:
מותר לשים את הבירה בשמש ולכסות את המיכל כך שלא תהיה עליו שמש ישירה?
לאאאאא!!!
זה שהטמפרטורה ירדה בלילה ל17 מעלות הוא חסר משמעות. 20 ליטר של בירה עוקבים לאט מאוד אחרי הטמפרטורה החיצונית. זה בוודאות לא מה שתקע את התסיסה שלך.
בנוסף הצפיפות היא כן השתנה כי 1.048 ב31 מעלות לא שווה ל 1.048 ב20 מעלות. הצפיפות אכן ירדה ב 2-3 נקודות אבל זה תלוי באופן המדידה כי בנוסף לכל סביר להניח שכמה אלמנטים כבדים כגון חתיכות כשות ירדו לתחתית.
לא מערבבים את השמרים בתוך התירוש אלה מפזרים אותם על פניו. השמרים ממלאים את עצמם בנוזלים ולאט מאוד חוזרים לחיים. מומלץ להכין אותן לפני במים שהורתחו והתקררו לטמפרטורת החדר. זה מגדיל את ה PITCH RATE ב 100%. אוכל להסביר יותר אם צריך.
סביר להניח שחלק גדול מהשמרים היו במצב גרוע או מתו ב SHOCK שקיבלו בזמן ה PITCH. כרגע, התירוש שלך במצב חמור של UNDERPITCHING שהוא מסוכן ביותר. את צריכה להשיג דחוף שמרים חדשים ולהזריע. לחמם לא יעזור לך בזמן זה כי התוצאות יהיו לא ברורות וארגניזמים לא רצויים מתפתחים בזמן הזה על חשבון השמרים. החום רק יחמיר את המצב.
סיינט
תודה רבה סיינט
הצפיפות לא השתנתה כי כיילתי אותה ביחס לטמפ' ושמחתי לראות שהכיול מדוייק. בכל מקרה הבירה התחילה לתסוס בשישי בערב בקצב ממש טוב. מקווה שאין זיהום. בכל מקרה הריח שמתנדף ממש טוב וקצב התסיסה די גבוה, כך שאני מקווה שמה שתוסס זה רק שמרים ולא חיידקים...
(ובאמת לא הוצאתי את הבירה לשמש - חיממתי אותה בעזרת שמיכות ל-18 מעלות - טיפול חם ואוהב עשה את העבודה :)
מה הדרך הטובה ביותר לדעת אם יש זיהום חיידקי שגורם לתסיסה?
אם יש זיהום פטריתי הייתי משתמש באגיסטן. יעיל מאוד.
הוספתי אגיסטן ליתר ביטחון :)
סתם, ברצינות אני שואלת - איך אני יודעת הכי טוב שהתסיסה היא של שמרים ולא חיידקים?
הטמפ' יום - לילה - מקסימום הפרש של 2 מעלות (17-19)
דפנה, נכון שלתסיסה מוצלחת חשוב שהטמפ' תהיה מבוקרת אבל לא פחות חשוב ואפילו יותר , למנוע שינויי טמפ' מחזוריים (יום לילה).
נראה לי שאם ב 31 מעלות הצפיפות הייתה 48 וגם ב 17 אותא דבר אז דווקה יש שינוי בצפיפות
כי ההידרומטר מכוייל ל 20 מעלות
יש כאן מחשבון בלשוניות למעלה שמחשב צפיפות לפי טמפ'...במקור הצפיפות אחרי תיקון היא 51.
:-)
תודה:) רשמתי צפיפויות אחרי שכיילתי ביחס לטמפ'.
בכל מקרה הבירה כבר תוססת, אז הכל טוב...