בישול בחשמל

59 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם

אנחנו רוצים לגדול טיפה בנפח הבישול, אז כבר חשנו לשנות את שיטת הבישול.

באותה הזדמנות כבר התחלנו לשאול שאלות על בישול בחשמל.

המחשבה היא להזמין מיכל נירוסטה מחן שמואל, כזה שמתאים לשמן זית (אם אני לא טועה)

ואז ללכת לבעל מקצוע שיפתח אותו טיפה מלמעלה, וירתך למיכל גוף חימום.

מה אתם אומרים? מלומדי הניסיון?

אני יודע שכבר בטח נזרקו על הנושא הזה פוסטים בעבר,

אבל אם למישהו יש ניסיון עם חנות שמכינה גופי חשמל אני אשמח שהוא ירשום את שמם,

המצב בנגב לא מפותח יותר מידי בנושא הנתון

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

פירסמתי פוסט ממצה בענין כולל תמונות:

http://zion.e-snif.com/content/%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%A8

 

אענה בשמחה לשאלות...

 

אלון

 


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון, העובדה היא שאני ואתה מובילים את המהפכה האמיתית.

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

איך שאני מקנאת

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי,

ראיתי את הפרוייקט שלך של הסיר וזה מרשים מאד.

אני בדיוק נמצא בשלב של התארגנות על ציוד (היה לי סיר רגיל שקניתי בשוק של 20-22 ליטר שמסתבר שהוא קטן מדיי) אז חשבתי לבנות משהו דומה ורציתי לשאול כמה שאלות טכניות.

השרוול שבנית, ראיתי שחיברת אותו עם בנד בלחץ על ההיקף החיצוני של המיכל, איך כל העסק לא מחליק למטה מהמשקל כשהסיר מלא?

והשאלה השנייה היא בקשר לשטיפה של המערכת...יש חוטי חשמל חשופים מלמטה אז אני מניח שלשטוף עם צינור מים לא בא בחשבון. אז איך אתה שוטף?

תודה.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. - http://picasaweb.google.com/ZionBrewers/KMmzoF#5537484740085144722

הפתרון פשוט ביותר - רואה את הבורג עם האום בתמונה? שמתי 3 או 4 כאלה כאשר אחד מהם משמש גם לארקה - זה מספיק

2. אני מניח שכוונתך שטיפת הסיר... אז אני אכן שוטף עם צינור גינה בלי שום בעיה כי למעשה השטיפה היא רק מבפנים ולאחר השימוש . כמובן, בזמן טיפול יש להקפיד לנתק את הסיר מהחשמל!!!

כמובן לא היה מזיק לסגור את החלק התחתון "החשמלי" ליתר ביטחון

 

אלון


רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אני כיום חושב גם על שדרוג הבישול ומעבר לסיר גדול יותר וכמובן הסבתו לחשמל.

אני מצטרף לשאלות של גלעד, וממקד שאלות לאלון ולכל המשתמשים עם סיר חשמלי:

1. האם יש המלצות כל שהן לשיפור לאחר השתמש בסיר ?
2. היכן הכי כדאי לקנות את גוף החימום וכמובן באיזה דגם והספק ?
3. שימוש עם בקר טמפרטורה דיגיטלי או טרמוסטט מכני פשוט וזול שעבר כיול ?

יום טוב

רון

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רון,

   השאלות שלך נראות קצת לא ממוקדות וכנראה מצביעות על כך שאתה לא לגמרי סגור לגבי המערכת שאתה רוצה ו/או לא כל כך בקיא באלמנטים הטרמיים והחשמליים שבמערכת.

מה אתה בדיוק רוצה לבנות?

סיינט

 

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

סיינט,

התרשמותך הפעם בכיוון ההפוך, היות וכן יש לי את הבקיאות בשילוב האלמנטים השונים ואני חובב דיי מושבע של DIY אשר החל התחביב נוסף שלי שהוא אקוריום צימחיה (קישור לאחת מהדוגמאות שבניתי: http://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=169173 ).

אני מעוניין לשדרג את המערכת שלי, כבר השגתי סיר 55 מאלומיניום (כ-100 ליטר) והשאלות שלי נובעות היות ויש מספר אפשרויות

להרכבת האביזרים השונים,

ראשית בקרת הטמפרטורה : ניתן להרכיב בקר אלקטרוני השולט על הפעלת וכיבוי גוף החימום או פיתרון זול יותר, הרכבת טרמוסטט מכני פשוט, כמו של תנור אפיה הניתן לכילו בהתאם לסיבובו לטמפ' הרצוייה ולשמירתה. הדבר יכול להשמיש את הסיר לשימוש לצורך השריית הגרעינים וכן לבישולם (שגם כאן הדעות חלוקות לשימוש באותו הסיר).

גוף החימום: יש מספר רב של גופי חימום בהספקים שונים ובאופן חיבורם לסיר, מהתחתית, מהדופן, כף חשמלית.... יש כאן בפורום כל מיני סירים שונים ולכל אחד דיעה או לקחים מהשימוש שיכול לשטף ויכולים לעזור.

רון


Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רון,

   לגבי האקאוריום - פשוט מדהים! בא לי להיות דג ולגור שם!!!

לגבי הסיר - כבר הבנתי את הנקודות שהעלית. מה שלא ברור לי זה מה אתה רוצה לעשות עם הסיר? אם הסיר מיועד רק לבישול (ב100 מעלות) אז לא מבין למה אתה צריך בקר טמפרטורה. אם הוא מיועד גם למאש אז חשוב מאוד שתיקח בחשבון את השינויים בטמפרטורה במקומות שונים. משהו בשאלות שלך לא נתן לי תמונה ברורה.

נראה לי שאתה רק רוצה לעשות רתיחה, נכון?

סיינט

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אני חחושב להשתמש בו גם למאש בטמפ' 65-70 מעלות וגם לרתיחה.

היתרון בבישול החשמלי הוא יכולת השליטה בטמפרטורות.

הבנתי את חששותיך, כוונתי היא לא לטרמוסטט המכני הקבוע לטמפ' אחת אלא שיש גם טרמוסטט מכני בעלות של כ- 50 ש"ח, כמו של תנור אפייה הניתן לכוון בו טמפרטורות שונות ע"י סיבוב הכפתור וכך ניתן להגיע לטמפ' הרצוייה : 65 מעלות, 95 מעלות, 100 מעלות וכו'. הכיול שהתכוונתי הוא סימון הטמפ' סביב הכפתור :-)

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בקר לתנור כנראה לא יאפשר טמפרטורה של 65 מעלות ובטח לא ברמת הדיוק שאנחנו מעוניינים.

תחפש בקר דיגיטלי (  בתגובה למטה ), בתוספת SSR או קונטקטור ( במיחם אין צורך ,בדר"כ כבר יש אחד)

 
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

רועי, תודה על ההמלצה, לגבי בקר דיגיטלי אני מסכים איתך שהוא אכן הכי מדוייק, יש לי ניסיון טוב מאוד אם בקר כזה ואכן הוא מדוייק, הבקר שאני משתמש בו באקוריום שלי בעל שתי יציאות והוא שולט על החימום של האקוריום וגם על הקירור שלו.

אין לי ספק שאכן נראה שבקר הינו המתאים ביותר וזה היה הכיוון ההתחלתי שלי, אך גם אינני מקובע כרגע ובודק את כל האפשרויות הקימות, ד"א אם תסתכל על בורר החום של תנור האפיה שלך תראה שהטמפ' ההתחלתית הינה בסביבות 50 מעלות, סתם כדוגמה : http://www.dubin.co.il/sg_product~382130~200~8717.htm

 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

לגבי אקוואריום...מדהים!

לגבי הסיר, אין סכנה להיווצרות "הוט ספוט" באיזור גוף החימום?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בהחלט יש! זה ידועה כתהליך "קרמליזציה" וללא ספק יקרה בגוף חימום של 3000 W. ככה כתוב לפחות בספרות המקצועית. גופי החימום מיועדים למים, לא לתירוש המכיל סוכרים.

למרות זאת כמה אנשים אצלנו בנו את המערכות ככה לכן אני מניח שברוב סוגי הבירה האפקט לא מורגש כל כך אך אני מאמין שהוא חייב להיות שם.

במערכות רציניות (אך יותר מסורבלות ויקרות) החימום של התירוש נעשה במחלף חום (IMMERSION CHILLER) שבו מים רותחים. הם לא מכניסים גופי חימום בתירוש.

סיינט

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אותו אפקט קירמול קיים גם בשימוש בגז, הכל שאלה של צפיפות הספק, שטח המגע יחסית להספק שמועבר דרכו.

יש גופי חימום שמוגדרים כ ULWD Ultra Low Watt Density, בהם אין סכנת קירמול. דרך אגב הם מסוגלים לעבוד "יבשים" בלי להשרף.

מהניסיון שלי , התופעה לא מורגשת גם עם גופי החימום הסטנדרטים

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רועי,

  כך בחשבון שפני השטח של תחתית הסיר הם לפחות 10 פעמים גדולים מאלה של גוף חימום לכן האפקט צריך להיות מורגש הרבה פחות.

אם הייתי הולך על גוף חימום הייתי קונה 2 או 3 קטנים ומפזר אותם באופן אחיד בסיר. בצורה זאת מרוויח גם שליטה כלשהי על רמת החום (לדוגמא: 1000W, 2000W, 3000W) וגם מונע קרמליזציה.

נראה לי שהULWD הם הרבה יותר יקרים, נכון?

סיינט

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

שליטה בעוצמה חשובה מאד, גופי חימום של מיחמים מגיעים כבר מפוצלים ביחסים שונים וניתן להוסיף סימרסטט לשליטה מוחלטת.

 

לא נתקלתי ב ULWD בארץ, ניתן לייצר בהזמנה מיוחדת. בארה"ב הם יקרים יותר אבל לא משמעותית.

 

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אם תרשה לי להיות נודניק (פעם ב.. מותר לי) הייתי הולך בכל זאת על כמה גופי חימום קטנים. סיבות:

* יותר פשוט וקל להשגה

* מוכל להמר שיותר זול

* צפיפות יותר נמוכה לס"מ - מונעים קרמליזציה יותר

* שליטה הרבה יותר קלה (למשל בקר עם שתי יציאות בהנחה שניתן להפעיל אותם בצורה חכמה)

בכל אופן, סתם מתפלסף, כי בישול בחשמל הוא לנק...

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, אפשר כבר לקרא לך  פרננדה?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אי. זי.,

  אתה יכול לקרוא לי פרננדה, פרננדו, פרננדיניה... מה שבא לך.

איך שאתה רוצה!  ;-)

סיינטית

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לידיע,

 

 ה  ZIPA שלי, הלא היא IPA הסינרגטי, בושלה בסיר חשמלי עם ג"ח 3000W, יצא בסדר, לא?

 

גלו תלו ותגלו...


Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

במילה אחת  - מיחם

פשוט, בטיחותי וסה"כ לא יקר.

 

בנפחים הגדולים 40-60 ליטר גוף החימום הוא 3000W, לפעמים מדובר ביותר מדי הספק, לכן כדאי לודא שהמיחם כולל סימרסטס לשליטה בעוצמה.

 

אם מעוניינים בבקרת טמפרטורה , ניתן להוסיף בקר (דיגיטלי מ EBAY, אין סיבה ללכת על מכני).

 

 

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רועי,

   תפסיק לפרסם את הבקר!! יש לי BID עליו!!!!!

סיינט

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

:)  מבטיח להרגיע

 
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני קניתי גוף חימום 3000W אצל דובין ב150 ש"ח כולל מ"ם אבל היום שמעתי ממישהוא שהוא היזמין אצל sasha גוף חימום דומה ב 100 ש"ח לפני מע"מ שזה משמעותית יותר זול.

המלצות לשיפור יש אולי אחת-שתיים. הסה"כ אני מרוצה מאד מתוצאות. היום היתי מזמין אותו גוף חימום אבל בלי ציפות כרום - רק נחושת, אולי אצל sasha היה יוצא אותו מחיר

דבר נוסף היום אולי אפשר להשיג בחן-שמואל סיר כזה מוכן גם עם הברגה לברז - באותו מחיר גם פחות עבודה וגם יותר נפח בכשני ליטר

אלון


עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

שלח קישור בבקשה לדברים האלו שאתה אומר?

פעם מישהו העלה טבלה שעל פיה אפשר לחשב כמה הספק חשמל נדרש ביחס לכמות מים,

איפה  מוצאים אחת כזאת?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

3. "טרמוסטט מכני פשוט וזול" - לא בא בחשבון


רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

גלעד, אני מקווה שאין לך התנגדות ש"נדחפתי" לשרשור שלך, אבל לדעתי, אנחנו באותו המצב.

 

אלון, תודה על המידע, אני ראיתי אצלהם בקטלוג גוף חימום שנראה לי בכיוון המתאים לגודל הסיר:

לגבי הטרמוסטט, התכוונתי לזול לעומת הדיגיטלי, עלות הדיגיטלי בעל שתי יציאות (מחברה אמינה) כ - 250 ש"ח, עלות המכני ה"פשוט יותר" כ- 80 ש"ח.

ההיתלבטות שלי נובעת מהסיבה שגם המכני ה"פשוט" יכול להתאים לצרכים שלנו בשמירה על טמפ' רצוייה קבועה כמו 65 מעלות או 100 מעלות.

 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

קניתי אחלה טרמוסטט ב ebay לאקווריום ב ~20$

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

דבר ראשון גם אני אגיב לך לגבי האקווריום כי גם אני חובב דגים בעברי ויש לי בבית 5 אקווריומים אקווריום מהמם!

דבר שני כמו שאמרו פה טרמוסטט מכני לא מתאים לצרכים שלנו לשמור על טמפרטורה של כ65 מעלות בקביעות כמו שאתה צריך אם בכוונתך להשתמש בו לעשיית מאש...

הוא לא מדוייק מספיק...

עדיף כבר להשקיע עוד 120 ש"ח או 200 ש"ח לאחד דיגיטלי ולראש יותר שקט...!

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

דן תודה על הפרגון,זה עוד קישור לעיצוב הנוכחי של האקוריום, כל הצמחים הם אמיתיים (-:

 http://www.youtube.com/watch?v=1b4bFqyfi0I

 

לגבי הטרמוסטט המכני, זה מה שחשדתי, היות ואינני יודע מה הפרש הדיפרנציאל בזמן השמירה על החום, ז"א כל כמה מעלות הוא מפעיל שוב את החימום.

מה שבבקר הדיגיטלי ניתן לתכנות ובמכני זה נתון קבוע.

אני חושב גם על שילוב של מערכת קירור/סחרור שתופעל גם מהבקר בשלב האחרון של הבישול, אך כרגע לא נראה שאבצע אלא רק יאפשר את האופציה לעתיד.

 

מה לגבי שטיפה וניקיון הסיר בסוף הבישול, מישהו נתקל בבעיה כל שהיא בשטיפת גופי החימום או כל דבר אחר ?

אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

לפי הניסיון שלי אין יותר שאריות מאשר בישול בגז.

בכל מקרה הרתחה במים נקיים מנקה הכל.

אבי

אבי De Nahona

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברה, עשיתם פה בלגן נוראי. אנסה לתקן קצת וגם להזהיר.

1. כל הבקרים שהוזכרו כאן להקשר לאקווריום לא מתאימים לבישול בירה. כן מתאימים לשמירה על טמפ' קבועה במקררים. בקר לאקוריום עובד רק במצב ON/OFF, מוד זה אינו מתאים לשליטה על טמפ' של הנוזלים בתהליך הבישול. דרוש בקר PID.

2. גוף החימום שהוצג בתמונה אינו מתאים מהסיבה שמשקלו גדול והשקיעה תגרום לכך שיגע בתחתית הסיר או לחילופין יש להרכיבו גבוה בסיר דבר שימנע אפשרות לנקות את הסיר.

3. גוף חימום 3000W שאני משתמש בו בעל צפיפות הספק גבוהה אינו חורך את התירוש כלל ומספק רתיחה נהדרת.

4. הרכבת גוף חימום לסיר היא פעולה מורכבת ומסוכנת! לא מדובר בפעולה טרוויאלית כלל. הרכבת גוף חימום לסיר חייבת להיות מבוצעת רק ואך ורק על ידי חשמלאי מוסמך. אם תהיה פה תופעה של הוספת גופי חימום באופן עצמאי אני משוכנע שנקרא פה על התחשמלות של אחד החברים חו"ח. ראו הוזהרתם. חייבים להאריק את הסיר לפני חיבורו לחשמל. השילוב של חשמל + נוזלים מחייב יחס מיוחד. 

5. פעולת גוף החימום ללא נוזל ולו גם 2 דקות תגרום לשרפתו. חייבים לדאוג לתכנון כזה שימנע הפעלת הגוף על יבש.

6. מי שמבין בחשמל ויודע מה שה וא עושה יכול להנות ממערכת מצויינת והיתרון הגדול, קלות ייחסית בקרה על הטמפ'. וכאן אני חוזר לאקווריום, בקרת טמפ' בבישול שונה לגמרי מבקרת טמפ' באקווריום. באקווריום קיימת יציבות של המערכת הטרמית. בבישול הטמפרטורות משתנות לאורך התהליך ולכן שיטת הבקרה שונה לחלוטין.

7. מילה לגלעד ולאחרים, לפי השאלות שלכם אין לי ספק שאסור לכם לבצע את העבודה בעצמכם. תנו לבעל מקצוע לבצע את כל העבודה. ( גופי חימום לא מרתכים)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

שאלה לגבי החריכה של התירוש:

איך אתה יודע בוודאות שאין חריכה אפילו מסויימת?

ז"א, האם לא יתכן שיש קירמול מסויים שלא משפיע על הטעם באופן מורגש אך אולי משפיע באופן מינורי על גוון הצבע?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני יודע שאין סימני חריכה על גוף החימום. לגבי השפעה על הטעם, לא שמתי לב לשינוי באיכות ובטעמי הבירה. אבל חייב לסייג את תשובתי בעניין זה, לא עשיתי בדיקה השוואתית "מדעית". אם לא אהיה מרוצה מהתוצאות אדווח כאן ללא בושה.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

עמנואל,

   היציאה של הבקר שלך היא ON/OFF בסופו של דבר, נכון? רק פונקצית הבקרה היא PID.

הגוף חימום עובד כל הזמן בפול לפי הבנתי.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בקר PID לומד את התנהגות המדיום הנמדד. נניח שאני רוצה במאש טאן 68 מעלות. בקר ON/OFF יסגור את גוף החימום ב- 68 מעלות, בקר PID יודע שכדי להגיע לטמפ' הרצויה (68) צריך לכבות את גוף החימום X דקות/שניות לפני ההגעה לטמפ' המטרה כדי לא להגיע למצב של אוברשוט, טמפ' שמעל המטרה. לרדת מטמפ' גבוה חזרה למטרה זאת מסימה קשה היות ואין גוף קרור במערכת.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

מסכים. מה שרוב האנשים לא יודעים היא שמערכת בקרה בדרך כלל כוללת גם תגובה משתנה (לדוגמא: מתח בין 0 ל 200 וולט -או- אחוז הפתיחה של ברז מים) ולא רק ON-OFF. ככה מבקרים דברים אמיתיים כמו תחנות כוח, לווינים, מעבורות חלל, הזרקת דלק במכונית וכולה.

ברוב הבקרים זה לא קיים כי זה היה מייקר אותם אבל מהתגובה הראשונה שלך לא היה לי ברור. עכשיו כן.

סיינט

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לקוח את מה שאתה אומר, עמנואל.

כנראה שאני צריך לממש את ההזמנה שלך ולראות איך מערכת בישול חשמלית בכלל עובדת.


If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הזמנתי? מתי?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

"כשאתה מגיע למרכז תן צילצול, סיור מקיף במבשלה שלי כולל הסבר מקיף על התהליך מובטח כמו גם כוס בירה טובה."

נכתב ב-11/6/2010 בשעה 22:45.

באמת, ממך ציפיתי שתזכור כאשר אתה מחלק הבטחות

If you don't stand for something

You will fall from anything

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

איזי, תודה על התיחסותך ועל אזהרותיך.

1. הבקר שאני מתכנן להשתמש בו הוא: eliwell IC 915 , הבקר ניתן לתכנות הערכים לשליטה על הטמפ', לדוגמה: אם הטמפ' המבוקשת היא 65 מעלות, אני יכול לתכנת אותו כך שיפעיל את החימום (מגען 1) בטווח טמפ' שמתחת 64.5 מעלות ויפעיל את פעולת הקירור (מגען 2) בטווח טמפ' שמעל 65.3 .

מעניין לדעת בשלב זה, למי מבין מבשלי החשמל והגז למינהם יש בקרת טמפרטורה אוטומטית ?

2. גוף החימום שבתמונה הוא אחד ממגוון רחב של גופי החימום מהקטלוג של חב' סשה שהוזכרה כאן, אני כבר פניתי אליהם ליעוץ ולקבלת הצעות מחיר עבור גופי חימום שונים הנכללים גם כחלק מציוד המטבח המוסדי, גופי חימום למיחמים וכד'. ד"א אם גוף החימום אכן כבד, ניתן ליצר לו רגלית מנירוסטה שישען עליה.

3. יש גם כיוון מחשבה בשלב מסויים לייצר מעין כף עירבוב חשמלית כל שהיא למניעת החריכה וההוט ספוט.

4. אני גם בדיעה שנושא החשמל אינו משחק ומחייב התערבות של חשמלאי מוסמך, וכך אני נוהג בד"כ.

5. אני מודע לבעיה של הפעלת גוף החימום ללא נוזל, בגופי החימום שבבדיקה יש גם גופי חימום של מיחם עם הגנה לנושא זה, כרגע להם יש יתרון מבחינתי.

6. זה הכיוון הכללי, לייצר מערכת בישול מבוקרת ואוטומטית. לגבי האקוריום זה לא בדיוק נכון, אין יציבות טרמית, ישנה תאורה מאוד חזקה הגורמת להתחממות המים, ישנם מאווררים לקירור המים וכן יש גם מקרר יעודי לקירור המיים (עם מחליף חום). הבקר שציינתי הורכב בכדי לשמור על טמפ' רצוייה של 25 מעלות ולהפעיל את מערכ' החימום ואו הקירר בהתאם.

7. מסכים איתך

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון, אני חוזר שוב (דבר שאני לא אוהב לעשות בד"כ) זה לא בקר, זה טרמוסטט אלקטרוני. לבישול אתה צריך בקר. אולי לבישול דגים מספיק הטרמוסטט, לבישול בירה צריך PID. מבחינה טרמודינמית, גרדיינט הטמפ' באקווריום (בגלל מסת המים) נחשב כמערכת יציבה. בבישול בגלל הוספת חום מסיבית (גרדיינט שינוי טמפ' משמעותי) המערכת לא יציבה ומחייבת שימוש בבקר (אם רוצים, בתאכלס לא חייבים כלום, אפשר רכז על סיר במטבח). חומר גופי החימום רך, גוף חימום כמו בתמונה מחייב תמיכה. לדעתי מיותר ללכת על גוף חימום כלכך גדול פיזית. רבע אורך יעבוד נהדר, ישקול פחות ויעלה פחות. אני לקחתי גוף חימום ללא ציפוי הכרום, רק נחושת חשופה.

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רון,

   אני לא הייתי הולך על הבקר הזה. סביר גם להניח שהחיישן לא מתאים. בדקת את הלינק שרועי שלח? החיישן שלו עמיד בטמפרטורה גבוהה והוא בעל הברגה המקל מאוד על הרכבתו.

 

עדיין אין לי את המתמונה השלמה של המערכת שאתה מעוניין בה. התמקדת כאן על בקרת הטמפרטורה ובגדול אתה בידיים טובות כי יש הרבה ניסיון בתחום אבל תסביר לי איך אתה מתכנן לעשות את המאש - אני אצרף כמה שאלות שתבין מה הכוונה:

1. מתכוון לבצע אותו בכלי אחד (סיר או ציידנית) או בשילוב?

2. איך תסחרר את התירוש? משאבה? איזה?

3. החימום יהיה בסיר, נכון? לכן זה נראה כמו מערכת של סיר אחד אבל איך תחזיק את הגרעינים בתוך הסיר?

4. כמה זמן יהיה המאש שלך? עשית כבר משהו דומה? יש לך ניסיון בפרופיל של סוכר (גרביטי) כנגד הזמן? יצא לך ללמוד או לקבל אינפורמציה ממערכות דומות? - כאן יש קצת פחות ידע בפורום

5. אם תשפוך את הגרעינים בתוך הסיר בלי כלי שיחזיק אותם (לפי מה שאני מבין מהכוונה להוסיף כף מערבב), איך תעשה לאוטרינג בצורה יעילה?

6. הגוף חימום יהיה במגע עם הגרעינים או רק עם התירוש?

 

כפי שאתה רואה אני יכול רק לנחש. בוא תספר כבר ואל תשלח לי לינק לאקואריונים שככל שיהיו מדהימים קשה לשתות אותם! אין לי ספק שיש לך כישורים, זה לא במבחן.

אני גם עובד כרגע על מערכת כזאת ולכן אשמח מאוד להבין את הגישה המוצרית שלך.

 

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה לי שאפשר לשים את הדגים באיזו צנצנת, לנקות קצת את האקווריום ולבשל בירה במערכת הקיימת של רון. חימום יש, קירור יש; סחרור יש. הכל טוב.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

+1

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

(-: , נועם וקרן, ניסיתי כבר, יצאה בירה בטעם ים תיכונית.

כפי שציינתי בהתחלה, בראש רצים כל מיני רעיונות שניתן לבצע עם הסיר והמטרה היא לנסות לשלב את רובם, וזו הסיבה להתיעצויות כאן בהתאם לניסיונכם.

 כרגע נראה לי שאתמקד בשיטת BIAB משודרגת עם טרמוסטט אלקטרוני (לא בקר שאיזי לא יתרגז) (-: אשר הרגש שלו יותאם למטרה (ע"י חבר שהוא גם בעל המקצוע המלווה אותי בנושא).

ד"א נושא בקר מסגנון PID עלה גם, אך ירד במהירות עקב העלויות שלו ושל הנילווים אליו.

איזי, לגבי גוף החימום קיבלתי את המלצתך, זה יהיה הכיוון.

הפרדה בין השק לגוף החימום תהיה בעזרת רשת נירוסטה כך שלא יהיה מגע בינהים.

סיינט, אשמח לשמוע על המערכת שאתה עובד עליה ולתרום רעיונות לנושא.

רון

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון, רק לתשומת ליבך, מחירי הבקרים מסוג PID וזה שבכוונתך לקנות בארץ במחיר מופקע, זהים ב- איביי. תחשוב שוב. אתה שם כספך על קרן הצבי. בהצלחה.

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

איזי, עדיין שום דבר אינו מאוחר, חוץ מהסיר הגדול, עדיין לא קניתי כלום (-: ובגלל זה כל השאלות ובלבולי המוח.

על איזה בקר PID חשבת והאם יש לך קישור אליו ?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי נתן לך קישור מצויין. אני משתמש בדיוק בבקר זה. שים לב להזמין רק בקר SSR ולא רליי. צריך לבקש במיוחד. המחיר אותו מחיר.