מתכון ל Belgian Dubbel

52 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה המתכון שאני מתכנן.

הוא מבוסס על מתכון של JZ.

אשמח להערות והארות.

Belgian Dubbel

 

Recipe Specs

----------------

Batch Size (L):           27.0

Total Grain (kg):         7.475

Total Hops (g):           60.00

Original Gravity (OG):    1.066  (°P): 16.1

Colour (SRM):             15.8   (EBC): 31.1

Bitterness (IBU):         22.5   (Average)

Brewhouse Efficiency (%): 75

Boil Time (Minutes):      90

 

Grain Bill

----------------

5.500 kg Pilsner (73.58%)

0.500 kg Munich I (6.69%)

0.400 kg Candi Sugar, Amber (5.35%) - home made

0.275 kg Caraaroma (3.68%) - substitute for Special B

0.275 kg Caramunich I (3.68%)

0.275 kg Melanoidin (3.68%) - substitute for Aromatic malt

0.250 kg Cane Sugar (3.34%)

 

Hop Bill

----------------

60.0 g Tettnanger Pellet (4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)

 

Misc Bill

----------------

17.6 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)

17.6 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)

 

Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.

Fermented at 20°C with Wyeast 3522 - Belgian Ardennes

 

Recipe Generated with http://www.brewmate.net]BrewMate

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

התחרפנת לגמרי... 17.6 גר' אייריש מוס???

רצוי להכניס קצת כשות ארומה...

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוי, הIM וה YN יהיו בסביבות כפית.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נעם

ברשותך אבשל מאותו מתכון

ייהיה נעניין להשוות

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
ברור . אגב, ברגעים אלו אני מנסה לבשל לראשונה סירופ סוכר Medium Amber
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

מה זה הקנדי שוגר אמבר? (סוכר חום?, גוש שאתה משחים עם אש?)

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סירופ סוכר כהה תוצרת בית. ע"פ המתכון הרצ"ב

http://zion.e-snif.com/content/basic-brewing-belgian-candy-sugar

שמבוסס על הפודקאסט הזה:

http://media.libsyn.com/media/basicbrewing/bbr05-07-09candi.mp3

 

אגב, טרם טעמתי אבל הסירופ יצא יפהפה, ארגמן כהה. נשאר נוזלי ולא מתגבש. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נעם

איזה כמות עשית

 

<אני מקווה שהסאב-טקסט ברור : ) >

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברור כשמש

יש צנצנת אחת שכתוב עליה בנימינה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, הכנתי עכשיו Deep Amber, הוכן בדיוק על פי ההוראות ויצא נהדר. טעים בטרוף, לא מתקשה והצבע יפיפה. קילו סוכר נותן 1000 גרם סירופ.

אפשר להתרשם מהיופי הבלגי הזה. בקרוב הסירופ יצטרף לחברים בלגיים נוספים בסיר הבישול לדובל בלגי כהלכתו.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באמת מתכון מעולה.

 

השתמשתי היום בסירופ בן לפחות חצי שנה, שום בעיה, כאילו בושל אתמול.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מרוב התלהבות שחכתי להודות לנועם (על הקישור) ולרועי (על האבקה ההיא).

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יפה מאד. כך זה נראה גם אצלי. האמת שלא טעמתי.

הופתעתי מכמה זמן לקח לזה להתבשל. ה-מ-ו-ן. אבל שווה את הסבלנות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

איזי, יש לך אש?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מצטער לא מעשן, אבל לעיזה יש.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה זה בדיוק: Diamonium Phosphate?

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

DAP! זה מזין שמרים, נפוץ יותר בתעשיית היין אבל בהחלט אפשר להשתמש גם לבירה.


http://www.cs-chemicals.co.il/heb/page.php?actions=show&id=1481&search_word=DAP

רפאל

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אם אני לא טועה, אז עדיין יש לי שקית של מזין שמרים שקניתי אצל גדי. הכוונה היא לאותו דבר לדעתך?

כמה עולה אצל חן שמואל? מצטער אבל אין לי כח לשלוח הצעת מחיר

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מה שגדי מוכר. אצל גדי המזין על בסיס ביולוגי (שמרים מתים), DAP הוא חומר כימי סינטטי.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה שאתה כותב מעלה לי כמה שאלות, אבל אני כבר אפתח אשכול חדש בנושא.

אם ככה מישהו יוכל להתרים לי כמות זעירה של 10-20 גרם?

אם יש מישהו/י כזה והוא מתכוון להיות אצל גדי או בשלישי בערב או בשישי בצהריים, זה יהיה הכי מושלם

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי משניהם, אתה מוזמן לקחת, לדעתי מדובר במינון של כ-2 גרם לבץ'

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, מה לגבי תבלינים אופייניים? כוסברה, תפוז, בתוכנית?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שיט, שכחתי את הכוסברה!!!

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

??? 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הסתרת עם AROMA?


Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, מצאתי 200 גרם. תודה 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה, יש מחסור כרגע ב קרהארומה?
טרם רכשתי את החומרים עבור הבישול הנ״ל. אני מקווה שגדי לא ידפוק ברז הפעם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

מחסור זמני בעין כרמל בלבד

 
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

הבנתי שלא יהיה גם קארה פילס עד סוף ינואר..

 

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לצערי אנחנו חיים במחסור תמידי, אם זה לא גרעינים זה כשות ואם לא כשות אז שמרים. כבר חודש מחכה לשק חיטה,  shit, כולה חיטה.

נמאס כבר מהמצב הזה, כל הזמן צריך לאלתר ולמצא תחליפים. אני שובר חיסכון ופותח מחסן בבית.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רוצים עוד מבשלות בוטיק מסחריות?

אם אנחנו לא נעזור לעצמנו אף אחד לא יעזור לנו. בפעם הבאה צריך להתנפל על המלאי ושהמסחריות יחפסו תחליפים. (בטח...)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, כמה כוסברה תכננת?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

5 גרם.

אני מבשל אותם בקצת מים ואשפוך לבאטצ'. לא יכול להזיק.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טחון גס

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

 

לא מראה נעים על הבוקר, הנשם ומכסה הגומי עפו למרחק חצי מטר  

מסוג הדברים שצפויים כשמתסיסים OG 1.085 עם רק 20% head space

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

no harm done

ובטח הריח משגע

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה רואים פה? איזה מיכל תסיסה זה? תוכל לתת צילום מהצד?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

כן, בירה תצא מזה.

כלכך מיהרתי שלא הבחנתי בריח... 

 

זו חבית 30 ליטר נמוכה, עם חצאית וידיות פלסטיק.

מכסה תסיסה של דמיג'אן, מתאים בול

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מצליח לנקות אותה?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אני חושב שכן...

לא יכול להיות בטוח לגמרי.

 

שוטף בצינור, מנקה עם מברשת דמיג'אנים, מבצע סירקולציה עם מים חמים.

חיטוי ברתיחה, אז גם עם מלוכלך קצת בכל זאת סטרילי

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סבבה,

אני לא הייתי משתמש בימכל תסיסה כזה, אבל אם התוצאות קשה להתווכח, הבירות שיוצאות משם נהדרות.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

תודה, אני מסמיק :)

 

החבית לא אידאלית , אבל אני אוהב את החיטוי ברתיחה, בעצם עד שלב הביקבוק אין שימוש בחומרי חיטוי.

ונירוסטה זה מגניב, לא?

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חשבתי חבית פלסטיק. עכשיו אני מבין למה חיטוי ברתיחה. מצויין

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ע"פ המתכון של JZ אין תבלינים בכלל.

לא חשבתי להוסיף. האם כדאי?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כבר בלגי אז בלגי עד הסוף, לא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יודע, המתכון הזה כ"כ עמוס במרכיבים שונים, אני לא רוצה להגזים.

חוץ מזה ב brew like a monk לא מוזכרות תוספות כאלו בסגנון הספציפי הזה.

אני חושב שהפעם אוותר על התבלינים.

 

מה שכן,ואפרופו תוספות בבירה, הקשבתי לפודקאסט האחרון של James מ basic brewing. הוא טועם שם בארלי ווין מהבישולים של השלוש שנים האחרונות. המתכון הכי מוצלח (לדעת הטועמים) הוא של בירת fruit cake שאפשר גם להגדיר אותה כבירת ט"ו בשבט על סטרואידים.

http://traffic.libsyn.com/basicbrewing/2010holidaybarleywines.pdf

יש שם כמה מתכונים, חפשו את 2009 – Fruitcake Barleywine. אולי אני אבשל משהו כזה ואחביא אותו מעצמי למשך שנה או שנתיים. מתכון הזוי ביותר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

לבלגית ככה אין טעם להוסיף כוסברה או תפוז, בעיני לא מוסיף

יואב

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

 

יש מצב ש : Diamonium Phosphate  התחליף המצוי שלו זה citric acid (מלח לימון) ?

כי תחלס citric acid = yeast nutrient   ציטוט :


Occasionally we make candy sugar and I am wondering about inversion. At what point does inversion take place?

I tend to boil it for 20 minutes to reduce the water level and give it some color. I also use Citric acid to make the inversion, because Citric is a yeast nutrient. Use 1gm citric acid per 1k of sugar.
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לכאורה ההנחה שלך שגויה.

http://www.winebusiness.com/wbm/?go=getArticle&dataId=49277

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט