אוטו ספארג' של בליכמן

22 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

http://www.youtube.com/watch?v=UOZUmS23PKY

הקישור מכיל ברטון שמסביר על המוצר.

אני לא הבנתי אם הוא טוב לשימוש רק בלאוטרינע   lautering

או בספרג' עצמו?

האם מישהו חושב שכאשר מכניסים לזרוע מים ממיכל המים החמים הזרוע מאפשרת שטיפה יעילה של הגרעינים מהסוכרים?

הבחור בסרטון טוען שכן אבל אני לא מבין איך זה בדיוק אשפרי עם הזרוע מפזרת מים במקום אחד ולא משפריצה אותם על כל המשטח..

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שמולץ,

    בליכמן רק הביא את טכנולוגית הניאגרה לבישול בירה. אין משהו חכם או משמעותי במוצר אבל ללא ספק יכול להיות מעניין במקרים של ביצ'ים גדולים (50 ליטר +).

נקודת ההנחה היא שגובת המים 2-3 סמטימטר מעל הגרעינים ומכך שאין צורך לבצע דוש על הגרעינים.

סיינט

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המכשיר מיועד לספארג' "מתמשך" (continuous sparge) שהוא מבוצע בהגדרה תוך כדי לאוטרינג (קצב הריקון = קצב הוספת המים). אני לא רואה לו יתרון ב-batch sparge.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

AKA -  fly sparge

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

looks like a glorified stainless steal toilet flusher

 

אבל זה מדליק. (ב 60 דולר ...).

 

אני חושב להתעלל במשהו כזה ולשלב אותו בסיר

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

הבנות מהלוגו של איזי מחפשות משהו כזה....

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא ירדתי לסוף דעתך

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

נועם,

   יואב טוען שאתה כוסית מכיוון שאתה רוצה להוסיף טיאון נענע לבירה. האמת שעלי להסכים איתו הפעם :-(

סיינט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

לא בדיוק, זה נראה יותר כמו אביזר ממועדון מפוקפק ופחות ציוד לבישול בירה

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא, כי כדור הברזל של בליכמאן נראה כמו משהו מהוגן...

 

אני מתכוון לנסות להשתמש בתיון הגדול בתור מסננת כשות ביציאה מהסיר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

הי,

אני משתמש בתיון הזה כבר לא מעט זמן , למרות החורים הגדולם רוב הכשות נשארת בפנים ודי קל לנקות אותו לאחר השימוש.

 

ארז.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ארז,

   זה לא משנה בכלל. נועם עדיין חשוד ב"כוסיות". עליו להוכיח את חפותו עכשיו.

סיינט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

חברים אני מבין שזה לספראג' מתמשך ולא לבאץ', השאלה היא האם עצם העובדה שתמיד יש שכבה של מים מבטלת את הצורך בהשפרצה על כל הגרעינים כי הם גם ככה בהשריה בנוזל?

(דגן בטח מבין אותי הכי טוב...)

אני רוצה לעבור למערכת אוטומטית יותר שזה כולל ספארג' מתמשך, השאלה היא שוב: האם הזרוע הזאת מספיקה לי על מנת לבצע ספארג' יעיל או שאני צריך גם חלק שיפזר את שפיכת הנוזל על מצע הלתת?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הזרוע גם מבצעת את ההתזה בפיזור של המים, כך שזה כל מה שאתה צריך. שום דבר חוץ מזה.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

1+

שמולץ,

   תשלח לנו תמונות של הסלון שלך! תתמקד במיכל התסיסה (100 ליטר)

תודה,

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואני חשבתי שדגן הוא האוטוריטה לבישול ברכז. משהו השתנה?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה חשבת, כנראה שמשהו השתנה (-:

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עד כמה שאני מבין החיוך מלאכותי. אני הייתי מתקשה לשחרר חיוך. ודי לחכימה ברמיזה....

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לפי העובדות, דגן בישול את האול-גריין הגדול ביותר בהיסטוריה של המועדון (לפחות 10 פעמיים גדול מכל דבר שאני עשיתי).

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, עליך זה אולי עושה רושם, אנ י מתרשם רק מבירה שבפה עושה טוב.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ, בפליי ספרג' חשוב להקפיד שהגרעינים יהיו תמיד מתחת לפני הנוזל. זאת הסיבה שהצינורית הצפה של בליקמן עושה את העבודה טוב.

לדעתי מערכת נפלא מה גם שאפשר להשיג את אותה התוצאה בלעדיה, צריך רק לתרגל כניסת מים חמים ויציאת תירוש בקצב (ספיקה) איטית ושווה. כשאני עושה פלייספרג' התהליך עד לקבלת סיר בישול מלא אורך בין 60 ל- 90 דקות. חשוב גם לציין שיש צורך ב-2 משאבות אולחילופין כניסת מים חמים בגרביטציה. אבל אלה כבר שיטות פרימיטיביות. 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

תודה דגן זה כל מה שרציתי לדעת...

אני מקווה לעבור בקרוב ל מערכת 30 גלון של בליכמן ואולי סופסוף להוציא את הבירה מהסלון...הדרך עוד ארוכה אבל צעדים ראשונים ננקטו.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים, דברו איתי לפני שאתם מפרסמים ב יד-2, אני נותן הצעות מחיר טובות.