לאחרונה נראה שיש הצטרפות מסיבית לפורום. חברים חדשים- אנא הציגו את עצמכם...
יש שני חברים חדשים שהם מבשלים ותיקים שכדאי להכיר (למי שעדיין לא)- סשה קנוביץ (גופרס) ואורי בראור
לאחרונה נראה שיש הצטרפות מסיבית לפורום. חברים חדשים- אנא הציגו את עצמכם...
יש שני חברים חדשים שהם מבשלים ותיקים שכדאי להכיר (למי שעדיין לא)- סשה קנוביץ (גופרס) ואורי בראור
על תבנה פנטזיות, כולם יבואו הנה ללקט מידע. זה לא חדש.
לי אישית אין שום בעיה עם זה.
מי שרוצה לכתוב שיכתוב ומי שרוצה לקרוא שיקרא.
ברוך שובך מהצפון הרחוק. היה פה שקט בלעדיך.
תודה על הברכה, מעניין כבר כמה אמרו שחסרתי, זה מחמיא.
לעניין הכתיבה, אני באופן אישי, מסיבה זאת מגביל את עצמי בכתיבה. כייף לתת בסביבה נותנת, בסביבה לוקחת נותנים הרבה פחות.
שלוןןןןן חבריןןןןןן!
שמי סיינט פרננדוס. אני נולדתי בארצות רררחוקות, שןןן בדרוןןן אמריקה!!
אני מאוד מאוד אוהב בירה, אוהב לשתות בירה, אוהב לבשל בירה, אוהב להתקלח עם בירה אבל הכי הרבה, אוהב למכור בירה במחירי הפקר... במיוחד לחבריןןן הפרייריןןן שלי!!! :-)
התחברתי לפורוןןן הזה כי אני אוהב דוביןןן חמודיןןן ומתוקיןןן. אני גם אוהב ציפוריןןן יפות וחרגוליןןן ובפורוןןןן הזה יש הכל!!!! זה פשוט נחמד! כמו ביקור בגן האןןן בחיפה!!
אני לומד הרבה בפורוןןן אבל מספר פחות כי ככה אני. זה אחלה דיל, מקבליןןן ולא נותניןןן כלוןןן. ההכי הרבה שאני מוכן הוא לכתוב בדיחות על גרוזינייןןן אבל המודרטור המעצבן מוחק לי את השירשוריןןן וגורם לי לכוויות קשות :-(
בכל אופן, תמשיכו לשתף!!! אני מבטיח להמשיך לקרוא וללמוד. אני תלמיד טוב.
אההה... שכחתי!!! אני מבשל בשיטת @#$@$ והמבשלה שלי נמצאת ב @$@$#
תודה ררררררבה לכולכןןןן
סיינט
דפוק (-:
LOL!
פרננדו- אתה לא קדוש, אתה מלך! :)
לאור הרשמיות והטקסיות המאפיינת את הפורום, נדרשתי להציג את עצמי - וכך אעשה.
שמי עידו, בן 23 מהקיבוץ השיתופי משמר העמק. ביומיום עובד בארגון העובדים "מען".
בעודי חייל בגרעין נח"ל לפני קצת יותר משנתיים, ניגשתי לקורס בישול הבירה המקיף בבירדי. לצורך כך סיפרתי לקצין האחראי שמדובר בקורס בישול, והוא נתן לי יום רגילה על כל אחד מימי הקורס.
לאחר מכן התחלתי להכין בירה. מאז הבישול הראשון התמדדתי ב-AG. מערכת הבישול שלי עברה גלגולים, ונכון להיום (אתמול הכנתי OM Stout) היא סוף כל סוף נוחה, יעילה וידידותית + נכונותי להשתמש ב-ביר-סמית' שהתיבשה לה על הדסקטופ.
עם המזן עברתי לגור עם בת הזוג בקיבוץ, ובקרוב מותג הבירה "שמנדריק" יהפוך לחלק מהנוף הקיבוצי.
לא ממש הייתי פעיל בפורומים, להוציא הודעה פעם ברבעון בבירדי, לכן אני מנסה להתגבר על שצף המידע החדש שאני נחשף אליו בימים אלה.
קרנבל בנח"ל, אה.
נועם שלו
גרעין אלה. מחזור ק"ב.
גאה להצטרף לקרנבל!
גרעין נועה, מחזור ר"ה :)
עכשיו ברור לי מאיפה הבקיעות בגרעינים
ברוך הבא ידידי.
סיינט
טוב, אם בטיקסיות עסקינן אז,
שמי רון בובליל (ואין לי קשר להוא מהאח הגדול), בן 39 נשוי+2, גר במודיעין.
אני הנדסאי בניין ועובד כמנהל פרוייקטים בחברה של ניהול ופיקוח על פרוייקטים הנדסיים.
התחלתי לבשל בירה משנת 2004, לשימושי האישי ולסובבים אותי בשביל הכיף.
השם "ronstar" עלה כגימיק בקרב החברים ונשאר עד היום.
אינני שייך לאף גרעין אבל אוהב לפצח את הגרעינים של חממה (-:
את מי מעניין בן כמה אתה וואיזה גרעינים את מפצח? ספר איפה אתה מבשל, איך, כמה זמן. איזה ציוד יש לך, פרטים שיעניינו את הברנז'ה.
גם אם אתה קשור לבובליל ההוא ויודע לבשל בירה טובה אתה במקום הנכון.
הכוונה להכיר את החדשים כמבשלים, כולנו בוגרי סיירות ואכלנו חצץ בטונות.
בקיצור, לא יצאת ידי חובתך. אתה מוזמן למקצה שיפורים.
לגבי החלק הראשון, אני אשאיר את זה לדימיונך הפורא והבריא.
לגבי הבירה, כשתהיה באזור תבוא לטעום.
רין,
אנחנו נוהגים לפרסם את המערכות שלנו כדי להשוות וללמוד אחד מהשני. זה גם נכון לגבי סוגי הבירות שאנחנו מכינים, טכניקות, ידע בתחום מסוים. בדרך זאת כולנו משתפרים במהירות.
סיינט
מממממ...........
לא נעים לי להגיד אבל שם המבשלה והכוכב בלוגו שלך מזכיר מאד (מאד,מאד,מאד) את השם והלוגו של בירה ישראלית מסחרית מאד פופולארית .
למרות שאני די בטוח שהבירה שלך הרבה יותר טובה,חברת טמפו עשויה להגיש נגדך תביעה משפטית.
ארז.
רון ברוך הבא
מודיעין מסתמנת כמעצמה של בישול בירה בייתי
תגיד בובליל, למה אתה עוקב אחרי?
קודם בלימודים, אח"כ בדיסקוסים עכשיו גם בבירה.
מה יהיה השיגעון הבא?
מר ברק, מה קורה ??? יא ג'אמוס אחד
כנראה ששנינו נמשכים לדברים הטובים.....
צריך להפגש ולהחליט על הדבר הבא....
אז אשתף במערכת שלי. סלחו לי שאין ברשותי את כל המינוחים המקצועיים.
מערכת All Grain ייעודית לתוצר של 20 ל'
Mash Tun - צידנית 35 ל', מסנן: צינורות נחושת מקבילים עם חריצים כלפי מטה.
סיר בישול - חבית של טמפו פתוחה מלמעלה (נפח של 27.5 ל').
Chiller - משאבה המזרימה מים קרים דרך סליל נחושת שבא במגע עם הבירה. מצנן תוך חציה שעה מטמפ' רתיחה ל-25-28 מעלות.
תסיסה - דלי פלסטיק, 20 ל'.
המאש טאן הוא החיזוק האחרון. אתמול בישלתי בו לראשונה - רמת סינון ושמירה על טמפרטורה שהקפיצה לי את איכות ונוחות הבישול.
:-)
בההכי חשוב הוא... שלא התחלת להדביק גופי חימום בכל מיני מקומות כמו כמה נק... רעשניות בפורום זה.
אתה בחור לעניין!
סיינט
שלום לכולם
שמי ארז, בן 28 מפתח תיקווה. חדש חדש בתחום אבל כבר מכור (נו טוב, מכור לבירה מגיל צעיר מכפי שנהוג להודות)
נשוי ומצפה לילד.
מבשלת קוואזימודו ממוקמת כרגע בבית, אבל מקווה שתתפוס מספיק ממונטום להתרחב
לא עשיתי שום קורס, לומד בעצמי בעיקר מהאינטרנט ומספרים. ומקווה ללמוד וללמד דרך הפורום.
ברןך הבא! :)
שלום לכולם.
שמי ציון, מפתח תקווה. מבשל חדש מפתח תקווה. קורא סמוי אדוק של הפורום עד כה. מקווה להשתתף וללמוד מכם.
בינתיים מבשל מרכז אבל מתכוון להכנס לעולם האול גריין ברגע שאשתלט על התהליך בצורה יותר מסודרת.
ברוך הבא
מצטרף לברכות :)
מחבבים אוך, ציון...
האמת היא שגם אני דיי חדש...אז ככה...
שמי ז'אן אני מבאר שבע, התחלתי לבשל ישר מגרעינים כי מרכז זה היה נראה לי משעמם. כרגע כמעט סיימתי להתארגן על ציוד מתאים לבצ'ים של 20-30 ליטר, אני בונה מבשלה מבוססת על חשמל, אחד היתרונות (חוץ מזה שזה זול יותר) שלא צריך גינה או מרפסת בשביל לבשל.
עד עכשיו בישלתי משהו כמו 7 בצ'ים שמשתפרים מפעם לפעם אומנם עדיין לא כמו שהייתי רוצה
ואני תמיד חשבתי שלהתנהג כמו גבר הוא תמיד ההכי זול... :-|
מעניין...
סיינט
אעתיק לכאן את מה שרשמתי בפורום שמרים ותסיסה.
אז שמי איציק דובנוב, בן 21, מאריאל.
מבשל כחצי שנה ביחד עם אחי, בעיקר להרוות את הגרון של שנינו, המשפחה והחברים - בנתיים כולם מרוצים.
הנפחים כמובן בייתיים וקטנים, עד כה הושלמו 6 ביצ'ים, ועוד 2 כרגע בתסיסה.
כרגע מבשלים רכז, רוצים להתפתח גם לAG.
מתחברים יותר לבירות הבהירות והחיטתיות, אך לא פסחנו גם על איזה סטאוט. דיי סולדים מIPA.
כרגע בתסיסה: אייל בלגי מחוזק וסיידר תפוחים.
סיפרת כל זה לדגן לפני שהוא רשם אותך?
ברוך הבא...
חח אלון הרגת אותי
האמת שגם אני בטראומה מ IPA אחרי הסינרגטית... צריכה חוויה מתקנת :)
קיצרתי ובוורסיה אחרת
שלחתי לו CV
אלון, למעשה אני חושב שאני כבר במיעוט כאן (עמנואל - הנה נושא לסקר), אבל יש לי 11 עדים שראו אותי שותה רק חיטה ולאגרים במשך שבוע שלם - מן סוג של תרפיה שכזאת. אולי צריך להנהיג אותה עם IPA לחברים דוגמת החבר החדש (-:
אני יכול להעיד שIPA זה טעם נרכש.
שלום שמי אלכס, גר ביישוב שמשית שבאזור עמק יזרעאל. התחלתי את צעדיי בבישול בירה לא מזמן, ועד עתה הספקתי לבשל מספר בודד של בטצים, אך עיקר עסוקי היה בהקמת המערכת, כפי שתוכלו לראות בלינק מטה http://picasaweb.google.com/alx491/BeerBrewingSystem הרעיון של "סיר בתוך סיר" במערכת, שהקמתי את כולה במו ידיי, בא ממערכת Brew Master של חברת .Speidel ובשלב זה ולאחר שהמערכת כבר עובדת אני עדיין מתכנן מספר שינויים ושיפורים. אשמח לענות על שאלות ולקבל רעיונות נוספים למערכת זו. בברכה
יפה מאוד. אני מתרשם שאתה יודע מה שאתה עושה/
ממליץ לסובב את המשאבה כך שפתח הכניסה יהיה למטה. מנסיון, עוזר מאוד בפריימינג.
בהחלט מרשים ומעורר קנאה.
אני חוזר על כוונתי לפתוח פורום מתחרה "בשלני בירה שאינם מהנדסים ובעלי ידיים שמאליות"
אדי, אתה מצטרף אלי?
ידיים שמאליות זאת לא בהכרח מגבלה כאשר יש חברים "מהנדסים" שמוכנים לעזור. כך שזה אינו תרוץ.