שלום לכולם,
אז התחלנו לבשל והנה קצת פרטים על הבישול הראשון.
הלכנו על גרעיני PALE ALE עם תוספת של קצת גרעיני כרמל. כשות מסוג E.K GOLDINGS ושמרי US05.
לדעתי הלך די חלק יחסית לבישול הראשון, אבל עדיין כמה שאלות:
1. את הקירור עשינו בצורה הבאה: חיכינו שהסיר ירד ל70 מעלות ואז העברנו בצינורות לדלי. את הדלי סגרנו (למעט החור של הנשם שהשארנו פתוח) ושמנו בתוך אמבטיית קרח. לאחר 4 שעות כשהגיע לטמפרטורה של 26 מעלות הוספנו את השמרים. כמובן שהכל עבר חיטוי יסודי. ובקיצור - קירור טבעי.
האם לדעתכם יש סיכוי גבוהה שהיה זיהום?
2. כשהעברנו את הבירה מהסיר לדלי נשאר בסיר משהו לא ברור (ראו תמונה). האם אלה משקעים נורמליים?
ה-OG יצא לנו 1.066.
עכשיו הבירה במיכל תסיסה. הנשם התחיל לעבוד יום אחרי כן ועדיין יש בעבוע קל.
הנה כמה תמונות:
http://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=116923935215152295359target=...