הבישול הראשון שלי

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Rumspringa's picture
Offline

Location

nahal zohar
modiin
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

שלום לכולם,

אז התחלנו לבשל והנה קצת פרטים על הבישול הראשון.

הלכנו על גרעיני PALE ALE עם תוספת של קצת גרעיני כרמל. כשות מסוג E.K GOLDINGS ושמרי US05.

לדעתי הלך די חלק יחסית לבישול הראשון, אבל עדיין כמה שאלות:

 1. את הקירור עשינו בצורה הבאה: חיכינו שהסיר ירד ל70 מעלות ואז העברנו בצינורות לדלי. את הדלי סגרנו (למעט החור של הנשם שהשארנו פתוח) ושמנו בתוך אמבטיית קרח. לאחר 4 שעות כשהגיע לטמפרטורה של 26 מעלות הוספנו את השמרים. כמובן שהכל עבר חיטוי יסודי. ובקיצור - קירור טבעי.

האם לדעתכם יש סיכוי גבוהה שהיה זיהום?

2. כשהעברנו את הבירה מהסיר לדלי נשאר בסיר משהו לא ברור (ראו תמונה). האם אלה משקעים נורמליים?

 

ה-OG יצא לנו 1.066.

עכשיו הבירה במיכל תסיסה. הנשם התחיל לעבוד יום אחרי כן ועדיין יש בעבוע קל.

 

הנה כמה תמונות:

http://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=116923935215152295359target=...

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הקישור לא עובד

Oops... there's nothing to see here. Either you do not have access to these photos, or they don't exist at this web address. Please contact the owner directly to gain access.


עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמעט הכל נשמע בסדר גמור.

הקירור הטבעי רע.

תמצא דרך לקרר מהר יותר.

צ'ילר פשוט יעשה את העבודה נהדר ובעלות קטנה מאוד.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קודם כל ברכות על טבילת האש. התהליך נשמע בסדר גמור אבל אני לא מצליח לראות את התמונות (נראה שהאלבום אינו public)

אגב, הקירור שלכם הוא לא "קירור טבעי" מאחר ושמתם את המיכל באמבטיית קרח. "קירור טבעי" הוא פשוט להשאיר את התירוש להתקרר לאיטו בטמפרטורת החדר וזה לוקח הרבה יותר זמן.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קירור במשך 4 שעות רע לבירה. אם בכוונתכם לחסל את כל הבאץ' תוך חודש אין בעיה. 

Rumspringa's picture
Offline

Location

nahal zohar
modiin
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

הנה תיקון ללינק:

http://picasaweb.google.com/116923935215152295359/FirstBatch?feat=direct...

מקווה שיעבוד.

לגבי הצילר - אולי נבנה בקרוב.

לגבי "לחסל את הבאץ' תוך חודש" - בתקווה שהבירה תצא סבירה-טובה ולא מקולקלת, יש כבר לכל בקבוק יעד ידוע מראש, אז אל דאגה..:)

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה יופי וגם המשקעים הם בהחלט מה שניתן לצפות לו.

לגבי הצ'ילר - כמו שעמנואל כתב הקירור המהיר הוא עדיף אבל הפתרון שלכם הוא אחלה לבישול ראשון ויכול לשרת אותכם בנאמנות גם בכמה בישולים הבאים עד להצטיידות בצ'ילר.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמרי, אחרי צפיה בתמונות תרשה לי להגיד שלדעתי אתה בהחלט בכיוון הנכון. בישול ראשון?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמרי, זה כנראה הדבר הכי קרוב למחמאה שתקבל מעמנואל. כל הכבוד.
לפי התמונות אתה באמת בכיוון הנכון. יפה מאד. אני מקווה לבשל השבוע אשמח לארח אתכם לקורס בחילול הקודש של בישול הבירה.
שבת שלום.  

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תעזוב, עמנואל התרכך מאז שהמועצה אישרה כניסת מבשלות לפורום.

עודד
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

מאז שאושרה ההצטרפות שלי התכוונת..

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני רוצה להגיד משהו, לא מדובר פה במבשלת או מבשל,

המדובר בזה שסוף סוף הועדה קלטה תותחית אמיתית. סוף סוף קליטה ראויה.

גם מומחית אמיתית בגידול שמרים וגם מבשלת בירה מצויינת.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה בסדר גמור

כדאי לקרר יותר מהר כמו שאמרו

קירור טבעי דורש מיכל מיוחד 

 

מאיפה המתכון? ואיזה סגנון בירה מדובר?

Rumspringa's picture
Offline

Location

nahal zohar
modiin
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

אכן זה הבישול הראשון שלנו, ובגלל שזה הראשון לא הסתבכנו עם מתכון כלשהו. פשוט המרכיבים שציינתי.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איזה כלב מתוווווק יש לך!!

סיינט