שבת של שמרים

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

הייתה לה שבת נחמדה, אז החלטתי (וגם הייתי דיי מחוייב) להתעסק במעבדת השמרים שאני מנהל בבית.

אני כעת מנסה להרבות שמרי שימיי שאמורים להביא את המצב. הסיפור שלהם הוא שלאחר כמה ימים שהם שכבו בתוך סטארטר, לא ראיתי שום פעילות, שום דבר. הסיבובים של הבוחש כמעט ולא עשו עזרה של ממש. מרוב יאוש כיביתי את הבוחש, ונתתי לכלי פשוט לשבת. לאחר יומיים, חזרתי אל החדר וגיליתי שהשמרים החלו לתסוס והחלה לה פעילות, ואיזה פלא השמרים החלו להתרבות להם. בלי לשאול אותי, בלי להגיד שום דבר או לבקש רשות.

אם כך חכמנו, אני רוצה להבין יותר. למה השמרים לא פעלו כבר בימים הראשונים שהם היו בסטארטר?

לצורך העניין הסטארטר הוכן מלתת אבקתי והיה סביב ה-1.04. הטמפרטורה הייתה 19-20 מעלות. 

לא הכנסתי מזין שמרים לסטארטר,ואולי הייתי צריך? מה ההבדל בין מזין שמרים ביולוגי לבין מזין שמרים סינטטי? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד?

If you don't stand for something

You will fall from anything

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

היי גלעד,

דבר ראשון כל הכבוד - הכי כיף להרבות שמרים לבד :)

מאיפה הגיעו השמרים? מה היה מצבם? האם הכנסת כמות קטנה של שמרים לנפח גדול של תירוש שהכנת מהלתת האבקתי?

שמרים הם יצור חי, חייב לזכור את זה

בכל מצב שמעבירים אותם ממקום אחד לשני לוקח להם זמן התאקלמות

יכול להיות שהם לא היו במצב טוב ולכן דרשו זמן התאוששות?

שמרים אוהבים לחיות בצפיפות, לכן אם הכנסת כמות קטה לנפח גדול גם לקח להם זמן. נהוג בהתחלה לגדל בנפח קטן וכשמתחילים להבחין בפעילות להגדיל את הנפח ע"י הוספת תירוש

כשמשתמשים בבוחש הוא משחרר החוצה את הפחמן הדו חמצני שנפלט ולכן קשה להבחין בקצף או בפעילות השמרים גם אם קיימת

זאת רק רשימה קצרה למספר סיבות שבגללן התארך התהליך

שמרי הבירה אוהבים לחיות בתירוש, לכן לדעתי אין צורך להוסיף מזין, הם יסתדרו לבד. אין סיבה לפנק אותם, הם נידונו לעבדות..

מזין ביולוגי = שמרים מתים שיובשו ונטחנו לאבקה. מזין סינטטי - הוכן במעבדה, מכיל חלבונים, מלחים וחומרים נוספים שמזינים את השמרים

סבלנות תמיד עוזרת ולא להתייאש גם כשאין סימן חיים באופק

(אם מתכננים מראש אפשר לקחת תירוש מהבישול הקודם, שבושל עם כשות - הכשות הוא אנטי-בקטריאלי ומגן מפני זיהומים של הסטארטר)

 

בהצלחה

 

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חשבתי להשתמש בתירוש ללא כשות, חשבתי שהכשות מעקבת התפתחות השמרים.

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

התחלתי עם בכמות קטנה של תירוש, את השאר הוספתי ביום השלישי. על פי תאריך התפוגה שהיה על הבקבוק (עדיין בתוקף) תאריך התפוגה היה בעוד מספר חודשים. לעומת שאר הבקבוקים האחרים שקניתי, ראיתי שלהם תאריך תפוגה רחוק יותר. אולי זה בגלל שבשימיי יש שמרים בבקבוק? זו עילה לתאריך תפוגה קצר?

 

אני שמח קרן שזה עושה אותך שמחה. כבר יצא לי להתסיס את בירת החיטה שלי עם שמרים דור 2,  והיא יצאה הרבה יותר חלקה ועלתה על הציפיות. אני כבר מחכה ליום שישי לפתוח בקבוק

עדיין לא עניתם לי על ההבדל בין השמרים הסינטטים לביולוגיים (חוץ מהמרכיבים שלהם)

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לשימיי אין תאריך תפוגה, למעשה זאת בירה שמיישנים בדיוק כמו יין.

איזה עוד הבדל בין המזינים אתה מחפש? אין שמרים סינטטיים כמו שאין בנאדם סיננטטי. שמרים הם אורגניזם חי.

אתה מזכיר לי ברנש שנגש אלי בלונג שוט עם רצח בעיניים ובטענות שאני נותן לטעום בירה שתאריך התפוגה שלה עבר (התייחס לתאריך הביקבוק).

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אין אדם כאדם וזיעה חוסכת דם.

 אתה מזכיר שיחה שלי עם ביאליק על שיר שהוא כתב, שחיטה משהו...

אבל תודה על המידע

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עכשיו אני מבין איך מרגיש מי שקורא שירשור בעניין בקרים, SSR, ממסרים וכד' ואינו מבין דבר.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי , ואין לי בסיס מוצק להנחה הזו, המזין הבילוגי קיים בכדאי לעמוד בחוקי טוהר מסויימים (ריינסגבוט).

לא ידוע לי על שום בעיה עם DAP, הוא יעיל ,ללא טעמי לוואי ואפשר להכין ממנו אחלה סירופ סוכר.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, זוכר מחיר ה- DAP ובאיזה כמות מינימום נמכר אצל חן שמואל?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מינימום 1 קג.

לא זוכר מחיר מדוייק 30-50 שח.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעוניינים ברכישה משותפת של ק"ג DAP?

אני צריך 200 גרם את הייתר אפשר לחלק.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

צריך 100 גרם

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

200 גרם צריך להספיק לשנתיים, לא?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אנא עארף? זה אתה סיפקת את המתכון לסוכר הבלגי הזה.

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה אולי כפית (10-15 כרם) של DAP להכנת קילו סירופ. אני גם זורק איזו כפית DAP לכל בישול.

200 גרם יכול להספיק לדי הרבה זמן, תלוי בקצב הבישול כמובן.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. זה לא כפית זה 2.5 כפיות

ב. לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד, שנתיים זה הרבה זמן? המציאות פה מחייבת שמירת מלאים קרוב לחזה אחרת כשצריך אין.

ג. רוצה או לא רוצה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צודק.

בנתיים יש לי מספיק, תודה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אי. זי.,

   אני אקח 200 גרם אם נשאר.

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בוודאי שהם היו פעילים

כשהנוזל בתנועה לא יווצר קרוייזן ולכן נדמה לך שאין פעילות

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

הבחישה צריכה להיות עיטית מאד. אני הייתי שם את הצנצנת בלי בוחש ומטלטל בעיטיות פעם פעמיים ביום, זה מספיק. יכול מאד להיות שבחישה חזקה הכניסה את השמרים לסטרס.

חוץ מזה עדיף לגדל אותם בתנאים אירוביים---->תאורר את הנוזל לפעמים כמובן דרך פילטר 0.22 כדי למנוע זיהום.

דבר איתי...

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery