או! זה נושא שלא פוגשים כל יום! ועוד הנושא הראשון שאני מעלה בפורום!
אני מתעניין בציוד הלתתה להיקפים נמוכים (ציוד שיענה לדרישות מבשלה של 500-1000 ליטר).
מדובר בניתוח שטח לפרויקט עסקי עתידי, מתחום הסחר ההוגן.
מי שמע/ ראה/ מכיר/ יפנה?
או! זה נושא שלא פוגשים כל יום! ועוד הנושא הראשון שאני מעלה בפורום!
אני מתעניין בציוד הלתתה להיקפים נמוכים (ציוד שיענה לדרישות מבשלה של 500-1000 ליטר).
מדובר בניתוח שטח לפרויקט עסקי עתידי, מתחום הסחר ההוגן.
מי שמע/ ראה/ מכיר/ יפנה?
עידו,
אמרו לך שאתה שמנדריק?
סיינט
נ.ב.: מה אתה בדיוק רוצה לדעת? ספקים? מחירים? חומר? צבע? מידות?
נ.ב. 2: אם אתה רוצה לקבל משהו חוץ מרשת ייתושים, אני מציע שתציג את עצמך קודם. המקום ההכי טוב הוא השירשור של יואב על החברים החדשים.
סיינט
בחייאת סיינט, בפעם האלף - תתנהגו יפה לחדשים
ידע כבר יש שמחפש ציוד?
הציוד אמבטיה מלאה מים ותנור.
אתה עושה לי שק חיטה מולטתת?
משהו אצלכם לא בסדר...טיפול תרופתי ומהר...
בכל מקרה אני מחפש ספקים ומידות (מחיר גם מעניין, אבל בגלל שמדובר בגישוש ראשוני-תיאורטי, עדין לא רלוונטי)
איזי (עמנואל?) - מדובר על יצור מסחרי, לא שימוש אישי. מבחינתי אין לי בעיה בכל היקף שאעשה אי פעם לקנות לתת (שומו שמיים!),
אבל מדובר על עסק בתחום הסחר ההוגן, שמחויב בייצור מקומי. כן כן, סיפור סיפור...
אתה רוצה לקנות בארץ ציוד להלתתה? לדעתי גם בעולם אין לקנות ציוד כזה מהמדף. מדובר בחברות ספורות שתחום מומחיותן הוא הלתתה ובכל מקרה הציוד מיוצר טיילור מייד.
מה עניין הסחר ההוגן לענייננו? ייצור מקומי של הלתת או של המכונות?
האמת היא שאם מגדלים פה חיטה בהצלחה לא צריכה להיות בעיה בגידול שעורה. גם המכונות הם לא עניין מסובך מידי. הבעיה היא הידע. מדובר בידע רב מאוד שלא קיים כאן.
והבעיה הגדולה ביותר, אני לא מתחייב לקנות את המכונות כשיפורסמו ב- יד-2.
שמנדריק - תציץ בקישור המצורף:
http://www.bodensatz.com/upage/index.php?page=kiwibrewer_malting
הבחור מלתית בדלי ונותן לך זמנים לייבוש, מחזור הרטבה וכו'.
תיקח את האמבטיות של איזי - תעשה את החשבון של הנפחים לבד.
נ.ב. - אם אתה משלם על המים והם לא מסובסדים - לדעתי חבל על הזמן והכסף שלך , שכר הוגן זה לא יהיה
לא הבנתי את עניין המים, ומדובר ב-סחר הוגן, ולא שכר הוגן.
הינה שוב חזרנו להתחלה. אם לא הבנת את עניין המים, כדאי שתבין מהי הלתתה.
הידע קודם למכונות. נכון שפה מקובל קודם לפתוח מבשלה ואחר כך ללמוד לבשל בירה אבל לא חייבים לפעול כך תמיד.
התכוונתי לנושא המים המסובסדים.
איזי - להקשיב זו לא מילה גסה.
בנוגע לסחר ההוגן - חומרי הגלם צריכים להיות מקומיים או מיובאים מחברה העונה לקריטריון הסחר ההוגן. אני מודע שאין מלוא רב של חברות שעוסקות בהלתתה, וגם משיטוט באינטרנט לא מצאתי חברה שעונה לקריטריון הסחר ההוגן.
עכשיו תגידו - רגע, אבל אותה בעיה תהיה לך גם עם הכשות - נכון, פרה פרה...
אה, גם כשות אתה רוצה לגדל כאן. תבדוק טוב על מה אתה מדבר. מה זה בכלל סחר הוגן? שתי המילים לא יוצרות משפט הגיוני...
דרך אגב...אני לא מומחה לבוטניקה אבל אם אני לא טועה שיעורה זורעים בסתיו, כל החורף זה נמצא מתחת לשלג באירופה ובאביב זה מוכן...לך תמצא שלג אולי רק בחרמון
וכשות...זה צמח של אקלים קריר כזה כמו באירופה ולא גדל באיזורים חמים, למרות שיש בארץ חווה שמגדלת כשות, מישהו ניסה לייצר מזה בירה?
טובי הפרופסורים והילדים בגן הגדירו זאת טוב ממני:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%97%D7%A8_%D7%94%D7%95%D7%92%D7%9F
זה מה שמצאתי לך בינתיים
http://www.alibaba.com/product-gs/349451723/Malt_production_machine.html
טוב, לתת לא יצא מהסחר ההוגן הזה.
מתוך ויקיפדיה:
עקרונות הסחר ההוגן הם:
במחירי המים שקיימים היום לא תוכל לקיים את סעיף ה "שכר הוגן" ואת ה"שמירה על הסביבה"
עודד, אפשר להשקות את שדות השעורה במי קולחין. זה מסתדר עם השמירה על הסביבה. טעם הבירה יהיה בהתאם.
שכר הוגן זה עניין יחסי. אם תשאל נניח את משפ' עופר, יענו לך שכל העובדים שלהם מקבלים שכר הוגן.
ככה עושים את ה chocolate malt, לא?
סיינט
מהכירותי את התחום זה לא יהווה מכשול,
אבל אני לא אלאה אתכם בפרטי פרטים.
מדהים ששעורה גדלה ברוסיה מובלת לגרמניה להלתתה ונמכרת בישראל במחיר של 4 שח לקילו.
איך אפשר להתקרב לזה ביצור מקומי?
ועל חשבון מי הערך העודף?...
הי,
על פי הידוע לי זן השעורה שמגדלים בארץ אינו מתאים ליצור בירה, הזן שמתאים זקוק (כמו הכשות) לטמפרטורות נמוכות שאינן בנמצא בארץ הקודש.
צטער,
ארז.
לוגו חדש?
האמת אני רוצה להגיד לך כל הכבוד על כל העניין של סחר הוגן טוב לדעת שיש עדיין אנשים עם אידיאולוגיה וכוונות טובות
הלוואי ותצליח
עם כל ההערכה שיש לי לסחר הוגן - הרעיון והביצוע (ויש לי, אני לא ציני. אני מכיר את הנושא. מי שמכיר אותי יודע) נראה לי שיצור לתת זה עניין לא רק מופרך אלא אפילו הזוי מכל הסיבות שנזכרו למעלה. מוטב להתרכז במוצרים מהסוג שכבר מייצרים: שמן זית, זיתים, תבלינים, סלטים, סבונים וכו' ו...אולי...בירה.
ברור, הבעיה שאם אתה רוצה ליצר בירה בסחר הוגן (זאת אומרת - לפי הקריטריונים המחמירים של איגודי הסחר ההוגן הבינלאומיים) החומרים שלה גם צריכים לבוא מסחר הוגן (ייבוא או ייצור).
עידן,
בסיור שבצענו מספר חברים מחובבי ציון בווירמאן הוצג לנו התהליך.
רק כשרואים את זה בעיניים מבינים כמה זה מסובך להגיע לסוג של לתת ספציפי.
הנבטה אחידה של כמויות גרעינים גדולה היא תהליך מורכב וזה עוד החלק הקל.
הבעיה האמיתי היא התנורים הענקיים שמחייבים מידת קלייה אחידה ומדוייקת לכל סוג של לתת. כל טעות קטנה והלתת נשרף לגמרי.
ממליץ בחום על סיור במפעל כזה כדי להבין על קצה המזלג במה מדובר.
יש כאלו שעושים את זה
http://www.co-operative.coop/food/food-and-drink/drink/Ale/
תבדוק איתם מאיפה הם קונים את חמרי הגלם
יש גם מי שעושה את זה בבית
http://www.homebrewtalk.com/f51/happiness-home-malting-107409/
תוכל למצוא עוד כמה באתר הזה ולהתרשם מכמות העבודה והאנרגיה שכרוחה בתהליך
השאלה היא לא אם אפשר לייצר את זה בבית.
השאלה היא אם אפשר לחזור על הייצור מספר פעמים שיצא תמיד אותו דבר (עם הבדלים עונתיים קלים)
והאם אפשר לתת ללקוח את כל הנתונים שהוא צריך כדי לבשל בירה כמו רמת מודיפיקציה, SRM, פוטנציאל SG וכו'.
זו קפיצת דרך!
תודה!