מישהו ניסה לבשל כאן עם קקאו ניבס?

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

הבירה האחרונה שאני ואלעד בישלנו היא פורטר עם 150 גרם קקאו ניבס שהושרו 3 ימים בבורבון.

הן היו 3 שבועות בתסיסה שניה, יצא לא רע בכלל אבל דבר אחד מפריע, נראה כאילו הטעמים של הלתת, הגרעינים שהשרנו, קריסטל כהה ולתת שוקולד וטעמי הקקאו לא ממש התמזגו, כאשר הקקאו מרגיש יותר כמו שהוא היה בשקית לפני(עצי משהו) ולא טעם שוקולדי, איך אני אגדיר את זה? "חלק", האם זה עיניין של זמן יישון בבקבוק? (הבירה בוקבקה לפני כחודש) אני שואל כי נראה לי שזה מתכון שנחזור אליו עם שינויים ושידרוגים, אולי יותר מידי קקאו? הבאטצ' הוא של 20 ליטר.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

חזיר,

אין לי נסיון עם קקאו אבל לפי דעתי חודש יישון במקרה שלך לא מספיק, בבירות מורכבות היישון צריך להיות לפחות 3-4 חודשים

אלון


דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יובל, איך ראש הקצף בבישול הזה? יש ראש קצף? הוא נשאר לאורך זמן?

 

יובל ואלעד - החזיר השוטה's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/02/2011

יש ראש קצף שנשאר לזמן לא קצר, זה בגלל שיש שם רכז חיטה אבקתי וקוואקר במתכון, הם נראה לי עזרו לזה קצת.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השומן שבפולי הקקאו מחסל את הקצף. לכן ההמלצה היא לשימוש בקקאו ללא שומן, כדי לפתור את הבעיה הזאת.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אמנם גם לי אין נסיון עם התבלין הספציפי הזה, אבל גם אני ממליץ על יישון ארוך(אני בכלל חסיד של יישון ארוך, עושה פלאים לבירה)

טעמיים "גולמיים" ועציים נוטים להתמתן אחרי יישון.

אגב, עשית לי תאבון לבירה.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני השתמשתי בקקאו כפי שמוסבר בספר Radical brewing:

קונים אבקת קקאו דל שומן בסופר ומכניסים ל - 5 דקות אחרונות בבישול.

לא נדרש תהליך התישנות מיוחד.

 

 
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתמול בערב בסביבות השעה 8 היתה תוכנית בערוץ 8 על בירה והראו מבשל ביתי שבישל פורטר עם שוקולד וקוקוס.

לטעם השוקולד הוא השתמש באבקת קקאו. ואת הקוקוס הוא ייבש והכניס לבישול כמו שמוסיפים קליפת תפוז לבירת חיטה.

 

עודד