פשוט ביזיון.. כל כך הרבה זמן לא בישלתי...
חדי העין יוכלו להבחין בבועות בכל הנשמים ;)
פשוט ביזיון.. כל כך הרבה זמן לא בישלתי...
חדי העין יוכלו להבחין בבועות בכל הנשמים ;)
בוקר טוב!
הכוונה הרבה זמן לא בשלתי יום אחרי יום...
מחפשת עוד מיכלי התססה?
בהחלט הספק מרשים
אני נכנסת עכשיו לתקופת מבחנים.. חודש שלם לא יהיה לי זמן לבשל, רציתי לסגור את הפינה ולמנוע מצב של מקרר ריק מבירות :)
האמת שרציתי לשאול אם יש איזה איום על מלחמה? מצור? מחסור בחומרי גלם ?
או סוד אחר שאת יודעת ואנחנו לא...
בכל מקרה זה מסביר הכל, בהצלחה בבחינות.
לא לשתות בירה חזקה מידי ערב מבחן אחרת לא תקומי בבוקר המבחן בזמן
ושוב הרבה הצלחה
תמונה מקסימה ושאלה:
כשאת שומעת "בלופ".. אז כמו אימא טובה את יודעת מאיזה מיכל תסיסה זה הגיע?
כל הכבוד ! מרשים. ושאלה: איפה קנית את מיכל התסיסה עם השנתות ?
אדי, אם זה מענייו אותך ניתן להשיג את המיכל שצרפתי בתמונה בחן שמואל ב 60 ש"ח לפני מע"מ כולל הברז (מכיל 32 ליטר)
מיכל יפה!!
אני מוסיף מע"מ ויוצא לי 70 ש"ח. אם אני לא טועה אז דני ממבשרת מוכר את אותם מיכלים בעבור 130 ש"ח, מוזר
למה זה מוזר? רוצה להרוויח, לא טוב?
אתה תמכור את הבירה שאתה מבשל במחיר עלות? אם תהיה חכם תבקש מחיר כפול.
העניין שלא ישלמו לך ועל הדליים כניראה יש מי שישלם.
כל הכבוד ! מרשים. ושאלה: איפה קנית את מיכל התסיסה עם השנתות ?
אדי, הסיר עם השנתות, כן, היא עשתה ביד, HandMade .
זה סיר? נראה לי מיכל תסיסה. בכל אופן, זה נראה קנוי. גם אני סימנתי שנתות על מיכל התסיסה שלי אבל יצא לי הרבה פחות "יפה". בכל אופן זה רעיון למוכרי החומרים והציוד.
6 תסיסות יחד, זו פשוט סימפוניה יפהפייה
וכל כמה שעות המנגינה גם משתנה שזה בכלל מגניב!
לגבי המצור.. האמת שאני הבנתי שעד סוף החודש יהיה מחסור, עניינים של סוף שנה וכו'..
אני החודש נתקעתי בלי קארה פילס ושמעתי על אחרים שגם לא השיגו את הלתת שרצו
קרן,
אם התרגשות רבה וחצי דמעה בעיניים (כי כמרים לא בוכים) אני מכריז שבשבילי את לא ה"חובבת ציון הראשונה" אלה...
חבר מועדון מספר 1 (הכוונה בין החברים והחברות יחד)
כבוד גדול שאת איתנו
סיינט
קרן, אין מילים, מרשים ביותר.
אבל יש לך עוד מקום פנויי לתסיסה בסיר (-: רק לאטום את המכסה.
כבוד!!
את המדרגה בנית במיוחד? :-)
בהצלחה במבחינים
קרן, מי כמוני מעודד יצירה ביתית וצריכה של בירה, איכותית כמובן.
אבל, לא תמיד המטרה מקדשת את האמצעים...
סחתיין על העבודה, הלוואי עלי לדחוף כמה ימים של בישול בלוז, רק בשביל הנפש
איזה כיף איתכם , תודה לכולם על הפירגון
השנתות על מיכל התסיסה - מדדתי פעם אחת וסימנתי עם מרקר פרמננט (מדי פעם אם אני מקרצפת חזק הצבע דוהה ואני חוזרת על הקווים)
לצערי לא שמתי לב שהסיר בתמונה, אחרת הייתי מסובבת אותו כדי שתוכלו לראות כמה הוא יפה עם הברז ומד הגובה
תודה לשני חבריי המקסימים - האחד שקנה לי את החלקים והשני שטרח להרכיב לי אותם
כשאחזור הערב הביתה אעלה תמונה של הסיר, יצירת אומנות פשוט!
בקרוב נארגן מפגש טעימות :)
סליחה על ההערה, אבל הסיר הזה נראה מלוכלך ברמות. איך את מבשלת בירה בזוואה הזאת? בטח הברז נראה כמו הסיר.
אל תפגעי ,כן?
רשע. זה אחרי הבישול, קצת גלש לי ועוד לא שטפתי אותו.. והברז מבריק ונוצץ!
איזה יופי
מחמם את הלב
תמונה מלבבת.
מה יש במיכלים?
מתי אפשר לבוא לטעימות?
יש פילזנר, אינגליש בראון , פורטר, דובל בלגי
6 מיכלים 4 בירות?
פילזנר ובראון כפול 2, יש ביקוש.. :)
לאגרים ואיילים באותה טמפרטורת תסיסה?
כנראה פיזנר עם שמרי אייל, או שהיא קוראת לבירה פילזנר וזה לא מה שאנחנו מכירים כפילזנר.
כן, מתסיסה את הפילזנר עם שמרי אייל
חסידי תורת הבירה יכולים לקפוץ כמה שבא להם, זה יוצא טעים :)
אני יכולה לקרוא לה בלונד אם זה יתיישב יותר טוב
האמת היא שיכלתי להתסיס לאגר עכשיו, הטמפ' עכשיו במבשלה (כן, זה כבר מזמן לא מטבח, מקסימום סנדוויץ' או חביתה) היא 17 מעלות, זה מתיישב טוב גם ללאגר וגם לאייל (האייל תוסס קצת לאט יותר ולאגר יכול להסתדר)
אם מישהו רוצה להתסיס לאגר הוא מוזמן להניח פה את דלי התסיסה שלו :)
17 זה גבוה ללאגר
להלן הסיר המדובר (אחרי הגלח"צ)
המדיד עקום! הברז לא גבוה מידי????
חחח המדיד זז לי קצת בשטיפה, אני אתן לו דחיפה קלה עם האצבע
הברז בול בגובה הנכון, כל הג'יפה של הכשות נשארת בסיר ולא בורח למיכל
אני אפנה אותך לבחור שהרכיב לי את הסיר, תיתן לו עצות ;)
סחתיין עלייך! תוך כמה זמן את מתכננת לסיים את כל הבירה הזו??
לא צינית, רצינית...
עדיף לשתות בירה עד חצי שנה מיום ההכנה, או שאני טועה?
משתרשרת משתרעפת עם עצמי... נאמר 20 ליטר מכל מיכל - סה"כ 120 ליטר - 240 בקבוקים של חצי או לחילופין איזה 360 בקבוקים של שליש (2 ליום במשך חצי שנה). ולא החשבתי את הבישולים שלך לשבוע הבא ולשבוע של אחרי...
בקיצר, מתי המסיבה?? :)
תפסת אותי.. אני מתכננת מסיבת השקה לבירה שלי.. ששש לא לגלות
פרטים יגיעו בהמשך :)
מממ..יצא לך לישון במיכל תסיסה כבר? זה נראה כמו תזמון טוב.
סחטיין על ההספק, בהחלט מעורר קנאה. לדעתי, אם את מחליטה לצמצם בתפוקה, הייתי מחכה קצת בין לבין כדי לדעת
מה לשפר בין בירה לבירה (או לפחות בין בישול לבישול הזהה אחריו). הרי אם רק נבשל בלי תהליך של הפקת לקחים ומסקנות,
לא נתפתח. (שוב, זה תקף רק אם התפוקה תרד, או שבכלל יש מה לשפר, או שהתקציב לבירה לא מוגבל ואפשר לבשל
כל היום, ובלי קשר כל המרבה בבירה-הרי זה משובח!)
המון בהצלחה,
תודה רפאל,
יש שתי בירות שאני מבשלת כבר הרבה זמן ואני סגורה עליהן
את החדשות שניסיתי עשיתי רק באץ' אחד בשביל ללמוד :)