FG גבוה

18 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

ביקבקתי הרגע את הOatmeal-Stout  שהכנתי, עם FG 1.022.

שאלתי אליכם - האם מדובר בדבר תקין? אם לא - מה אתם מיעצים לעשות? (השאלה היא תקין - יעני האם הגיוני שהתסיסה נגמרה, ולא ראוי - ברור שהיה מוטב להגיע ל-FG נמוך יותר).

ואלו הנתונים (היכונו להפתעה באמצע):

1. ה-OG של הבירה היה 1.060

2. הוספתי לה שמרים מסוג US-05

3. הבירה שהתה בתסיסה ראשונית במיכל פלסטיק, בטמפ' ממוצעת של 18 מעלות (ללא שינויי טמפ' משמעותיים). 

4. לאחר 24 שעות עוד לא יצאו בועות מהנשם, אז הבאתי ניעור קל למיכל.

5. לאחר יומיים, התסיסה חסמה וטינפה את הנשם, וכתוצאה מכך נוצר לחץ במיכל, המכסה שלו נפתח (אם כי עדין כיסה את המיכל בשלמותו), ובירה זלגה מראש המיכל ומתוך הנשם.

6. באותו  יום סגרתי את המיכל היטב, החלפתי נשם, והבירה המשיכה לתסוס (יצאו בועות מהנשם בקצב אינטנסיבי).

7. היום, שבוע אחרי תחילת התסיסה, עלתה בועה בנשם אחת ל 70 שניות. ביקבקתי את הבירה (18 ליטר, 110 גר' סוכר תירס) עם ה-FG לעיל.

*הערה: אני יודע שאינדיקציה רק לפי הבועות בנשם היא לא רצינית לקביעת סיום התסיסה, וכמו כן כדיא לתת לבירה יותר זמן לפני שמבקבקים. אבל אילוצי זמן וכמות דוחקים בי (ואני מקווה שהמחיר על החיפזון לא יהיה כבד).

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו שכתבת, זה לא רציני לקבוע סיום תסיסה לפי ספירת הזמנים לביעבוע בנשם.

עוד יותר לא רציני זה להגיד לך אם התסיסה הסתיימה מעל דפי הפורום.

אם אתה לא בטוח שהתסיסה הסתיימה - תחכה עוד יום, יומיים, חמישה - לא יקרה שום אסון כל עוד הבירה לא מזוהמת.

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה אתה בעצם שואל? הרי בעצמך אמרת וזה נכון שקצב הביעבוע לא אומר כלום. אצלי הכלל 10 ימים עד שבועיים. אני בכלל לא מתייחס לביעבוע או לגרביטי. הביעבוע יכול שהיה סימן לתסיסה אבל יכול גם להיות סימל לשיחרור CO2 בגלל עלית טמפ' גם לאחר שהתסיסה הסתיימה. גרביטי לא לוקח כי אני נמנע מלהרכיב ברזים למיכל תסיסה, הסיכוי לזיהום קטן יותר.

אם התסיסה הסתיימה ב 1.020 אין משהוא שאתה יכול לעשות כדי להתחיל מחדש. 20 זה בסדר . 

תחליף מיכל תסיסה. אני אף פעם לא התססתי בדליים הלבנים, זה נראה לי לא רציני. מיכל פחמס הוא ההמלצה שלי, זול ויעשה את העבודה בביטחה שנים.

ביקבקת מוקדם מידי. צפה לפיצוצים פה ושם.

בהכנת בירה לא ממהרים!

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

יש אולי פעולת מנע שאפשר לעשות? לשחרר לחץ אחרי כמה ימים?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להשתמש ב Blow off tube ביום הקריטי (היום השני של התסיסה)

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

אני מכיר, כמעט יישמתי את זה (אבל אז המיכל נרגע...).

התכוונתי במצב הנוכחי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איחרי שבוע בבקבוקים תפתח אחד ותראה אם הלחץ לא גבוה מידי.אם כן, אתה יכול לשחרר לחץ ע"י פתיחה ב-ע-ד-י-נ-ו-ת של כל הפקקים.  ממש טיפה עד שתשמע "פססת" ואז תפקוק בחזרה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

באותה הזדמנות כם כדאי לבדוק את הSG לא? אולי בכל זאת התסיסה הסתיימה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמנדריק, אתה בטוח שאתה מבין על מה אתה מדבר? מה  תראה כשתבדוק גביטי בבקבוק? שקח מהבץ' הזה, תלמד מהטעות לבץ' הבא. אם יתפוץ בקבוק זה לא סוף העלום, רק קצת בלגן. זה קרה לי המון פעמים בתחילת הדרך, ככה זה.

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

אני לא מבין - אם אני אבדוק גרביטי עוד 5-7 ימים בבקבוק, והוא יעמוד עדין על 1.022, אי אפשר להסיק שבכל זאת התסיסה הראשונית הגיעה לתומה? (בעת הביקבוק)

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אחי אבל אתה מוסיף סוכר בביקבוק...חוץ מזה יש לך גזים

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ג'אן, צודק.

אתם אחים?

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

כל עם ישראל אחים אחי :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אה, עכשיו גם אנחנו אחים....

לוגית, אם אתה אח של שמנדריק ועכשיו אני מגלה שאתה גם אח שלי (שזה לא כל כך מדאיג). ז"א שאני גם אח של שמנדריק? (שזה מאוד מדאיג)

(-:

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

:) תתחיל לדאוג אח שלו.

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, יש לך אש? אחי.

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

מתבגרת באיי סי קיו קטנה שלי - מה יהיה???

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אחינו, לא הבנתי את הקטע של המתבגרת :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

אגב, הביקבוק היה תענוג. השתמשתי במכונת הכלים של החדר-אוכל בקיבוץ לניקוי הבקבוקים - יוצאים מבריקים באפס מאמץ!