ביקבקתי הרגע את הOatmeal-Stout שהכנתי, עם FG 1.022.
שאלתי אליכם - האם מדובר בדבר תקין? אם לא - מה אתם מיעצים לעשות? (השאלה היא תקין - יעני האם הגיוני שהתסיסה נגמרה, ולא ראוי - ברור שהיה מוטב להגיע ל-FG נמוך יותר).
ואלו הנתונים (היכונו להפתעה באמצע):
1. ה-OG של הבירה היה 1.060
2. הוספתי לה שמרים מסוג US-05
3. הבירה שהתה בתסיסה ראשונית במיכל פלסטיק, בטמפ' ממוצעת של 18 מעלות (ללא שינויי טמפ' משמעותיים).
4. לאחר 24 שעות עוד לא יצאו בועות מהנשם, אז הבאתי ניעור קל למיכל.
5. לאחר יומיים, התסיסה חסמה וטינפה את הנשם, וכתוצאה מכך נוצר לחץ במיכל, המכסה שלו נפתח (אם כי עדין כיסה את המיכל בשלמותו), ובירה זלגה מראש המיכל ומתוך הנשם.
6. באותו יום סגרתי את המיכל היטב, החלפתי נשם, והבירה המשיכה לתסוס (יצאו בועות מהנשם בקצב אינטנסיבי).
7. היום, שבוע אחרי תחילת התסיסה, עלתה בועה בנשם אחת ל 70 שניות. ביקבקתי את הבירה (18 ליטר, 110 גר' סוכר תירס) עם ה-FG לעיל.
*הערה: אני יודע שאינדיקציה רק לפי הבועות בנשם היא לא רצינית לקביעת סיום התסיסה, וכמו כן כדיא לתת לבירה יותר זמן לפני שמבקבקים. אבל אילוצי זמן וכמות דוחקים בי (ואני מקווה שהמחיר על החיפזון לא יהיה כבד).