חברים יקרים,
כפי שאתם בוודאי זוכרים, בשבועות האחרונות הרבה בירה זרמה בביוב של הרצליה. לשם דיוק, 90% בירה, 10% מים עם יוד.
למדנו שה COLD CRASH גורם להקטנת לחץ בתוך המיכל תסיסה. כשהלחץ בתוך המיכל קטן מהלחץ בחוץ, חומר ינסה להכנס פנימה כדי להגיע לשיווי משקל. במקרה בהרצליה, שני ליטר מים נכנסו פנימה!
הפתרון הפשוט הוא להשתמש בסיפון AIR LOCK כי סביר להניח שבמקרה כזה, האוויר ימצא את דרכו פנימה דרך המים (כבועות) והמים ישארו במקומם. לפחות אצלי המים נשארים במקומם בסיפון.
לפני כמה ימים הרחתי את הריח שבתוך המקרר. אין לי ספק שסביבת המקרר בטמפרטורה של 18 מעלות היא לא סביבה נקייה, יותר מזה, היא מאוד מלוכלכת. לפי דעתי, לא משנה כמה ינוקה, הוא תמיד יהווה סביבה נהדרת לפתריות מכל סוג אפשרי.
מכאן שה COLD CRASH יכול להיות מסוכן מכיוון שהוא משנה את כיוון הזרימה של גז (מבחוץ -> פנימה) ובכך מאפשר זיהום אפשרי של הבירה שיורגש כמה שבועות לאחר הביקבוק.
מה אתם חושבים?
סיינט