בוקר טוב,
השארתי דגימת תירוש במשורת ההידרומטר מיום הבישול של בירה מסויימת(מכושתת היטב) כבר שלושה ימים,לא יודע למה, פשוט השארתי והפלא ופלא-תסיסה! בועות במעלה המשורה ומשקעים שאינם של הכשות..(לא הוספתי שמרים לדגימה היא מתירוש בתולי!)
הרחתי את הדגימנ ולהפתעתי גיליתי ריח פירותי מאין כמוהו בתסיסה הכי פירותית שלי בעבר, לקחתי סיכון בריאותי וטעמתי מעט-הטעם טוב והדגימה אינה החמיצה, למרות שלא רציתי להסתכן יותר מדי ולכן לא שתיתי יותר משלוק קטן.
מכאן התחלתי לחשוב, האם יש דרך לעשות תסיסה פתוחה בבית בצורה בטוחה? אני יודע שזה לא מומלץ אבל האם יש בכל זאת דרך לאפשר בירה ביתית בתסיסה פתוחה שתצא טובה?
האם מישהו מכיר כללים שיש לעקוב אחריהם כשעושים זאת?
האם יותר יחידות מרירות מומלצות על מנת על מנת להגן על הבירה מבקטריות מרשעות?
האם הנחת מיכל התסיסה במקום גבוהה יסית יהיה בטוח יותר עקב כמות חיידקים אנושיים מופחתת שתיגע בו במהלך התסיסה?
*אילו סיכונים (בריאותיים ולטעם של הבירה)יש בתסיסה מבקטריות ביתיות?
לחיי המקריות!