ספארג'ינג

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

אני בשלבים של לעבור סוף סוף לבישול  AG מלא אחרי התעסקות נחמדה עם BIAB .

שמתי לב שב AG  הספארג' הוא קצת שונה מ BIAB בהגדרת כמות המים .

האם יש נוסחא לגבי כמות המים שאני צריך לספארג' ב AG ?

בכל אופן אני אשמח לשמוע על שיטות ספארג' שאנשים משתמשים .

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תחפש, הסברתי.

אני עושה פליי ספרג'

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש כמה שיטות לעשות ספארג'

נראה לי שהכי פשוט להתחיל בבץ' ספארג'

ואח"כ להסתכל על השאר(פליי ספארג', נו ספארג' ונגזרותיהן)

תגגל על זה קצת(הנה דוגמא) ואח"כ תראה אם יש שאלות ספצפיות

 

הכי מומלץ להצטרף לבישול ולראות כי יש הרבה דקויות שאצל רוב המבשלים כבר מובנות מאליהן

 

בהצלחה

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

נראה לי שהבנתי (לדעתי) :

5 ק"ג גרעינים

יחס מים של  1:3 למאש

5 ליטרים נוספים לספיגה

1 ליטר DEAD

BOIL SIZE 22 L

first run : 16 L

ספארג' : 6L

בשיטת באץ' .

 

דרך אגב מישהו ניסה לעשות מאש טאן בתוך מייחם ?

 

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חישוב הכמויות נראה שגוי מהיסוד

אתה צריך 15 ליטר למאש, בסוף להוסיף 2 ליטר למאש אווט, תקבל בסיר 11 ליטר (17-6). לספרג' עוד 11 ליטר שיגיעו לסיר, סה"כ תגמור בסיר עם 22 ליטר כמו שרצית. 

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

 

תודה איזי על התיקון .

השאר ליישם , אני אריץ בישול ראשוני ואעדכן איך יצא .

 

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני מספר שנים בתחילת דרכי עשיתי ניסיון עם מיחם.

שתי בעיות עיקריות שצריך לתכנן / לפתור:

1. החימום מאוד לא אחיד.

2. כאשר הגרעינים נוגעים בגוף החימום או בתחתית של מיחם עם גוף חימום נסתר

    מנגנון ההגנה של המיחם מופעל ולכן צריך לייצר מנגנון הפרדה כך שגוף החימום יהיה

   במגע רק עם נוזל.

 

הפתרון שלי : חזרתי לצידנית.