אני בשלבים של לעבור סוף סוף לבישול AG מלא אחרי התעסקות נחמדה עם BIAB .
שמתי לב שב AG הספארג' הוא קצת שונה מ BIAB בהגדרת כמות המים .
האם יש נוסחא לגבי כמות המים שאני צריך לספארג' ב AG ?
בכל אופן אני אשמח לשמוע על שיטות ספארג' שאנשים משתמשים .
אני בשלבים של לעבור סוף סוף לבישול AG מלא אחרי התעסקות נחמדה עם BIAB .
שמתי לב שב AG הספארג' הוא קצת שונה מ BIAB בהגדרת כמות המים .
האם יש נוסחא לגבי כמות המים שאני צריך לספארג' ב AG ?
בכל אופן אני אשמח לשמוע על שיטות ספארג' שאנשים משתמשים .
תחפש, הסברתי.
אני עושה פליי ספרג'
יש כמה שיטות לעשות ספארג'
נראה לי שהכי פשוט להתחיל בבץ' ספארג'
ואח"כ להסתכל על השאר(פליי ספארג', נו ספארג' ונגזרותיהן)
תגגל על זה קצת(הנה דוגמא) ואח"כ תראה אם יש שאלות ספצפיות
הכי מומלץ להצטרף לבישול ולראות כי יש הרבה דקויות שאצל רוב המבשלים כבר מובנות מאליהן
בהצלחה
נראה לי שהבנתי (לדעתי) :
5 ק"ג גרעינים
יחס מים של 1:3 למאש
5 ליטרים נוספים לספיגה
1 ליטר DEAD
BOIL SIZE 22 L
first run : 16 L
ספארג' : 6L
בשיטת באץ' .
דרך אגב מישהו ניסה לעשות מאש טאן בתוך מייחם ?
חישוב הכמויות נראה שגוי מהיסוד
אתה צריך 15 ליטר למאש, בסוף להוסיף 2 ליטר למאש אווט, תקבל בסיר 11 ליטר (17-6). לספרג' עוד 11 ליטר שיגיעו לסיר, סה"כ תגמור בסיר עם 22 ליטר כמו שרצית.
תודה איזי על התיקון .
השאר ליישם , אני אריץ בישול ראשוני ואעדכן איך יצא .
לפני מספר שנים בתחילת דרכי עשיתי ניסיון עם מיחם.
שתי בעיות עיקריות שצריך לתכנן / לפתור:
1. החימום מאוד לא אחיד.
2. כאשר הגרעינים נוגעים בגוף החימום או בתחתית של מיחם עם גוף חימום נסתר
מנגנון ההגנה של המיחם מופעל ולכן צריך לייצר מנגנון הפרדה כך שגוף החימום יהיה
במגע רק עם נוזל.
הפתרון שלי : חזרתי לצידנית.