צ'מעו מה קורה לי

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
אתמול הכנסתי בצ' חדש למיכל התסיסה אבל במקום שיתחיל בעבוע בנשם מצאתי את המכסה של המיכל (שהידקתי אותו בחוזקה) פתוח (סדק כזה) והחדר מלא בריח (נפלא !) של בירה תוססת. הידקתי את המכסה אבל כל פעם שאני בודק אני מוצא שהוא התרומם והחדר עדיין ריחני ובנשם אין בועות וגם נוצר רובדנחמד של קצף . המסקנה שלי - יש תסיסה (עוד יומיים אבדוק גרביטי)אבל או שהיא חזקה מדי ומעיפה את המכסה או שהמכסה התרחב (?). אשמח לשמוע התייחסויות מלומדות. אגב, מדובר ב-APA שהתחילה ב-1074
אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשם סתום. אחת משלושת הסיבות:

1. סתימה פיזית בנשם , קל לבדוק.

2. יותר מידי נוזל בנשם

3. מכסה נשם הדוק מידי. הרבה נשמים חדשים נימכרים בארץ ללא גימור של שפת החלק העליון איפה שהמכסה האדום מתלבש. צריך להשלים את עבודת הייצור ע"י שיוף קל מסביב.

לא נראה לי שיש סיבה אחרת אלא שהדלי/מכסה בלוי. אולי הגיע הזמן לעבור למיכל תסיסה איכותי יותר? למשל חביות פלסטיק כחולות עם סגר טבעתי ממתכת?

בעיקרון לא צריכה להיות סיבה לחשש (אלה עם כן זחלו פנימה נמלים או מראין בישין אחרים) היות ושכבת CO2 מכסה את הבירה.

בהצלחה.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה עימנואל. נעודדת אותי. ראה לי שהסיבה הראשונית היא  היא ששמתי יותר מדי נוזל בנשם כשהתקנתי אותו. אבל כרגע ירדו פני הנוזל והתופעה נמשכת אז יתכן שמצטרפת לזה חוסר התאמה בין המכסה למיכל למרות שהוא חדש למדי ולפני כשבוע בבצ' קודם ההוא התנהג יפה. איפה קונים את החבית שציינת? זה בא עם חור לנשם?

אדי סער
דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חביות פלסטיק = חביות פמחמס. ראה http://www.pachmas.com/

בשלב זה כדאי פשוט לכסות עם רדיד אלומיניום או ניילון נצמד.

במקרה כזה כדאי להעביר לתסיסה משנית בסיום התסיסה העיקרית או לבקק כמה שיותר מוקדם. כמו שעמנואל כתב, בזמן שהתסיסה נמשכת שכבת ה-CO2 מגינה על הבירה.

לפחות יש לנו חבר אחד עכשיו שמתסיס ב-Open fermenter.