סטאפ מאש

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אחרי שקראתי מספר פעמים את הפרק בספר של פאלמר על אול גריין והרגשתי שאני מבין מספיק את משרע הטמפ' וכיצד ניתן להשתמש בהם על מנת לשפר את המאש בכלליות. החלטתי לנסות, בכל זאת המטרה היא להשתפר ולהבין.

לקחתי מתכון שבוצע בעבר של בירה שאני לא לגמרי סגור על הסגנון (אולי סטרונג אייל). המטרה הייתה להצליח ליצור תירוש בגרוויטי גבוה (1.080) לשמור על טעמי לתת חזקים, ליצור בירה סמיכה ומתקתקה.

המהלך היה כזה מצטער שהכל בפרנהייל פשוט נמדחום המקובע בסיר מציג בפרנהייט, ופאלמר כותב בפרנהייט אז יותר קל לי לעבוד ככה)

ד'ואינג אין-  (110-106F) ל 20 דק'

מאש לבטא אמילז - ( 148-146F) ל 20 דק'

מאש לאלפא אמילז- (160-154F) ל 40 דקות

מאש אאוט - 170F  ל5 דק

הגרוויטי שלי יצא 1.070 - שזה פער די גדול בד"כ אני מגיע למרחק של נק' לכל כיוון.

אני ציפיתי לנצילות מלאה בזכות סטאפ מאש- יש למישהו רעיון איפה טעיתי?

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האם כל שאר הפרמטרים נשארו זהים?

 

כלומר האם בישלת את המתכון הזה בדיוק בעבר

עם אותו הציוד בדיוק

כשהשוני היחיד הוא שהפעם עשית סטפ מאש?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פירוש רש"י :

ד'ואינג אין-  (41-43C) ל 20 דק'

מאש לבטא אמילז - ( 63-64C) ל 20 דק'

מאש לאלפא אמילז- (68-71C) ל 40 דקות

מאש אאוט - 77C  ל5 דק

 

באיזה טמפ' עשית מאש במתכון זה בעבר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

המתכון לא זהה הוספתי עוד מלנויידין והוספתי קארא-הל שלא היה קודם במדה ליצור בירה יותר בטעמי לתת וגוף יותר סמיך, המאש בעבר היה על 67C בעבר

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוכל לפרט את כמויות הלתת

וכמה מים הוספת בכל שלב?

יכול להיות שיש פה בעיה של thick mash

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הבנתי, קיבלת גביטי גבוהה מהצפוי או נמוך מהצפוי?

להערכתי וגם לדעתו של פאלמר, תקרא שוב, סטפ אש מיותר לגמרי בגרעינים שאנחנו משתמשים בהיותם וול מודיפייד.

חשוב שתציין באיזה גרעינים השתמשת אחרת לא תוכל לקבל תשובה רצינית. רק ספקולציות.

איך שינית טמפ' מאש?

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנצילות  מושפעת קודם כל ובעיקר מהמערכת שבה מבשלים.

במיוחד כשהגרעינים במודיפקציה גבוהה כפי שעמנואל כתב.

 

 
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

המחשב עם הנתונים של גלעד קרס אז אני נותן מתכון שאולי יש בו שגיעות קלות

המתכון

4.5 ק"ג פילסנר

1.5 ק"ג מיוניק #1

0.6 ק"ג קארה הל או מיוניק אני לא סגור על מה עשינו בסוף

0.4  מלנוידין

אולי אני הופך בין הכמויות של האחרונים

בנוסף היה קנדי שוגר שלא הוספתי בפועל (נתתי מידע מוטעה קודם, ה OG המיועד בלעדיו הוא 1070 [בדקתי בביר-סמית] בפועל קיבלתי 1060 OG)

לפי פאלמר אין טעם שנעשה את מנוחת הפרוטאינים (113-131F) (45-55C) עם פולי-מודיפייד מאלט כי הם עוברים את השלב הזה במהלך ההלתתה- בפועל זה יפגע בגוף הבירה ובראש הקצף? (head retrntion). אבל הוא ממליץ לעשות סטאפ מאש ושיש בירות שכדי לעשות אותן טוב אתה חייב לעשות סטאפ מאש

אני מקווה שלמרות שזו לא תמונה מדוייקת זה מצליח לצייר, כרגע אני גם בבעיה כי המתכון המקורי אולי יעלם יחד עם כל הזיכרון של המחשב של גלעד

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרכב הלתת פחות משמעותי

מעניינת כמות הלתת, כמויות המים, אופן ההגעה מסטפ לסטפ וצורת הספארג'

 

בנוסף מעניין לדעת אם בישלת כך בעבר כשרק הסטפ מאש הוא הנתון השונה

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

כמות לתת כוללת 7 ק"ג

חיממתי את המים (אני חושב ש 17 ליטר אבל לא סגור על הכמות, הכל במחשב יחד עם הנוסחא) בסיר שמשמש כמאש טאן לאזור ה 120F (הכנסת הלתת הפילה ל 110F)- לאחר 20 דקות הטמ' צנחו ב4 מעלות F

בעצרת כירת גז חיממתי את הסיר ל 150 ערבבתי קצת כדי לשחרר חום והטמפ' התאזנה על 148F נתתי לו לעמוד 20 דק' (לאחר 10 דק עיבררתי כדי לוודא פיזור חום) עם הפעלה לשתי דקות של הכירה לשומור על החום

שוב חיממתי לסטאפ האחרון ע"י חום ישיר ל 160F נתתי לעמוד 40 דק' עם חימום בין לבין כדי לא לאבד חום (עירבבתי 3 פעמים כדי לחלק את החום)

מאש אווט עם חום ישיר

הוספתי 3 ליטר, כבר לא זוכר למה (זה רשום גם במחשב משהו שקשור לפיצוי על הדד ספייס או אידוי)

עשיתי ספרג' עם 14 ליטר של מים בטמ' 168F - הוצאתי את כל התירוש ואז הוספתי את המים, עירבבתי, נתתי מנוחה של 2 דק ואז הוצאתי את שארית הנוזל

עשיתי רתיחה של 60 דק'

 

אני חושב סה"כ קיבלתי 24-26 ליטר תירוש בגראוויטי של 1060 המיועד היה 1070 (כי לא הוספתי את הקנדי שוגר)

טני לא יודע מה עוד עני יכול להגיד

 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עוד לא הבנתי את הבעיה.

מה היה הOG מטרה ללא הסירופ? ז"א בכמה נקודות אתה קצר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

10 נק'

 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוקיי

 

עכשיו אני שואל שוב

האם בישלת בעבר כמות כזאת של לתת בסטפ אחד? עם אותו ציוד? ואותו תהליך למעט הסטפ הנוסף?

 

יש שתי אפשרויות:

ניצולת ספארג' בעייתית

שהייה קצרה מדי בסטפ הנמוך + פיזור חום בעייתי

 

הדרך לברר זאת היא לקחת גרביטי בכל נקודה בתהליך

 

- מהסיר לפני הראן הראשון

- מכלי הקיבול של הראן הראשון

- מהסיר לפני הראן השני

- מכלי הקיבול עם שני הראנים

 

 

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

בישלתי את הכמות (+0.5 ק"ג לתת) הזו עם אותו ציוד בסטפ אחד של 67 מעלות. זה היה אותו תהליך.

בבישול הבא אקח בביושול הבא ואראה מה אני לומד מזה

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כתבת שקיבלת 24-26 ליטר תירוש ב-1060

אם זה אחרי הבישול אז

26 ליטר על 7 ק"ג לתת == 73% נצילות

24 ליטר על 7 ק"ג לתת == 68% נצילות