חידת המאש

17 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

יש לי פערי קריאות סוכר בין המאש לבישול שאני מתקשה להבין:

עשיתי מאש של שעה בטמפ' 68.5, 6.4 ק"ג לתת, 16 ל' מים במאש.

בסוף השעה קיבלתי קריאה של 1.073

רוקנתי את המאש-טאן, ומילאתי 19.15 ל'. ספארג' של חצי שעה בטמפ' 82.

בסוף החצי שעה קיבלתי קריאה של 1.070.

 

עירבבתי את השניים (יצא 27 ל' סה"כ) והתחלתי בבישול.

לאחר רבע שעה לקחתי בדיקה - 1.052!. ה-OG עמד על 1.060.

 

מה הסיבה לפער הקריאה בין שלבי המאש לשלב הבישול?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא לוקח קריאות במהלך המאש אבל לדעתי הקריאה השניה לא הגיונית בכלל
לא ברור לי אם התכוונת לצפיפות של כל ה27 ליטר או רק מי השטיפה, בכל מקרה הערך קרוב מדי  לצפיפות של חלק הראשוןלכן חשוד מאד.

 
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

בטוח שהתיקון טמפ' נכון?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

100%, אני לוקח גם כמה בדיקות בכל שלב, ומודא שהתוצאה מכוילת.

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

הדד-ספייס של הצידנית שלי הוא ליטר אחד. יכול להיות שלו עירבבתי אותו כמו שצריך עם המים של הספארג', והוא השפיע עד כדי כך על רמת צפיפות הסוכר?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הסיבה פשוטה. הקריאות שלך לא נכונות.

אגב, לא עושים באץ' ספרג' חצי שעה. מכניסים את המים, מערבבים והחוצה לסיר הבישול.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הטעות שלך בקריאה של הספרג'. לא יתכן פער כל כך נמוך ביחס למנת התירוש הראשונה.

יכול להיות שלא היה מספיק תירוש במסורה וההידרומטר נשען על התחתית? אצל שמנדריק הכל יכול לקרות...

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

ברור שהן לא נכונות, השאלה שעולה לי היא למה?

הקריאות שמדדתי הן ודאיות, עולה לך רעיון לגורם שהביא לאיזשהו ריכוז סוכר בקריאות עצמן שלא תאם את שאר הצידנית?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

שאלה מטורפת... את הצפיפות לקחת בתוך הצידנית עם הגרעינים???

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אולי...

האם אתה מוציא מעט מהצידנית למדידה ואז מעביר הכול לסיר?

או שאתה מעביר הכול לסיר ואז מוציא ממנו למדידה?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מאמין שמישהוא יעשה כזאת שטות, אפילו לא העלתי על דעתי.

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

קרן התקשיתי להבין את השאלות שלך.

את המדידה אני לוקח מהצידנית מספר פעמים לאורך המאש. כל מדידה שבדקתי חוזרת לצידנית עצמה.

את המאש והספארג' אני מרוקן לתוך סיר הבישול, ולוקח מדידות בזמן הרתיחה.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

עידו,

קשה לי להבין מדוע למדוד כל כך הרבה פעמים גרביטי בזמן המאש ותוך כדי הרתיחה (?!).

אני מודד פעם אחת כאשר סיימתי את שלב המאש והספארג' לקבלת ה-pre-boil gravity ועוד פעם אחרי שהרתיחה הסתיימה

והתירוש קר לקבלת הO.G. אתה יכול למדוד גם אחרי שלב המאש כדאי לדעת אם אתה בכיוון אבל סה טו.

אולי כדאי לך לנסות לעשות כמוני, יחסוך לך הרבה כאב ראש.


בהצלחה,

רפאל

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

אני מודד יחד עם הגרביטי גם את הטמפ' של המאש. אם יש לי ירידה בטמפ', אני עוקב לראות אם זה השפיע על רמת המיצוי.

אבל כפי שאני רואה, אני בודד בהגזמה הזו, אז אשקול להפסיק.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה פותח את הצידנית - אתה מקדם ירידה בטמ"פ

אם אתה לא פותח את הצידנית(לערבוב) אתה מקבל קריאה לא נכונה

אם אתה רוצה גרביטי של הראן הראשון - אז קח אותו במקום שבו הוא מצטבר אחרי שסיים להצטבר

אם נצילות מעניינת אותך(היא לא צריכה) הנה עוד קצת חומר קריאה:

http://www.braukaiser.com/wiki/index.php?title=Troubleshooting_Brewhouse_Efficiency

 

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

חושבת שלכן הסטייה

כשאתה רק לוקח דגימה מהצידנית אתה בעצם מקבל דוגמית של הנוזל הכי כבד שנמצא למטה, זה שמכיל את הכי הרבה הסוכרים

התירוש הכי מרוכז יוצא בהתחלה ואחריו יש דילול, כיוון שיש גרעינים בצידנית הנוזל לא הומוגני ונוצר מפל צפיפויות

הדרך הנכונה למדוד היא להעביר את כל המאש לסיר וממנו לקחת דוגמא, כשהנוזל אחיד

 

האם יש פרס לפותר נכון?

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

בקבוקי נפץ מאותה בירה מדוברת

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשולי הדברים:

 

בבץ' ספארג' משתדלים ששני הראנים יהיו שווים

בתיאור שלך יש הבדל גדול ביניהם.

 

בנתונים שהצגת, 6.4 ק"ג גרעינים ו27 ליטר פריבוייל 

בעקרון כדאי לחשב כך:

מאש == 6.4(ספיגה) + 27/2 + דד ספייס שהם במקרה שלך  21.65 ליטר מהם תנקז 13.5 ליטר ראשונים

ספארג' == 27/2 == 13.5 ליטר

 

הנה המחשבון שעוזר לי בחישובים

בהצלחה